Annonce
Odense

Madoasen i ekstase over hæder: - De penge kommer til at gøre en kæmpemæssig forskel for vores virke

Kirsten Karvits fra Madoasen har netop fået at vide, at hendes og de øvrige frivilliges indsats er blevet fundet værdig til I Byen Odense-prisen 2020. - Mine hænder ryster, siger hun. Foto: Christina Jacobsen
Et fornemt og forbilledligt stykke frivilligt arbejde er blevet hædret ved Best of Odense. I Byen Odense-prisen tilfaldt Madoasens frivillige, der dagligt sørger for, at byens sultne sjæle kan gå mætte i seng.
Annonce

Bolbro: - HVAD!? Er det rigtigt??

Kirsten Karvits har mundbind på. Men det hæmmer ikke overraskelsen i hendes røst.

Journalisten nikker.

- Nej, for satan. Hvor er det vildt, udbryder hun, imens de opspilede øjne forsøger at finde et fikspunkt i de øvrige frivilliges blikke.

Hun undskylder for at bande og tager sig til mundbindet, imens vidnerne smiler stort. Det må vel være tilladt at flyde over med et par profaniteter eller tre, når man netop er blevet overdraget nyheden om, at ens hjertebarn - det man kæmper for - har vundet en pris, der oven i købet leveres med en check på 20.000 kroner.

Man venter i kø ved trappen og skal huske mundbind for at komme ned og hente mad. Foto: Kristian Isaksen

- Mine hænder ryster. Se selv, siger Kirsten Karvits og vender håndryggen opad, så journalisten kan bekræfte, hvordan fingrene ganske rigtigt dirrer ukontrolleret.

De selvsamme hænder fylder dagligt mad i poser. Den fysiske manøvre er groft sagt årsag til, at hun og hendes team af frivillige er blevet vurderet værdige til modtagelsen af I Byen Odense-prisen.

Annonce

Penge til benzin

Vi skruer tiden en smule tilbage. I juni åbnede Madoasen anført af Kirsten Karvits. Konceptet er enkelt. Hun søger sammen med sin frivilliggruppe donorer af overskudsmad, som skal videregives til værdigt trængende sjæle - helt gratis, naturligvis.

Det er i sig selv ganske prisværdigt, men flere ingredienser hører til i det næstekærlige sammenkog, der har rettet juryens blik imod Madoasen.


Vi har haft dobbelt så mange kunder igennem og vi har vel tre-fire-doblet antallet af butikker, som nu donerer fast til os. Det har krævet en endnu større indsats af de frivillige, så hvis jeg må, vil jeg meget gerne efterlyse flere hænder til at hjælpe os. Man behøver ikke være ligeså meget som jeg er, men hvis man kan lægge et par timer hist og her, betyder det også meget

Kirsten Karvits


For alle frivillige i denne verden fortjener skulderklap - men maduddelerne i Bolbro hører til i den ypperste kategori.

Der bliver brugt ufattelige mængder tid på indsatsen, som gavner i hjemmene hos de økonomisk svagest stillede og samtidigt har de frivillige reddet tæt ved 10 ton mad fra at blive dumpet på lossepladsen.

Derudover er Madoasen over de seneste fire måneder ikke blevet sponseret så meget som en krone til de udgifter, der er forbundet med at hente maden.

- Vi betaler benzinen af de pantpenge, der kommer fra de overskudsvarer, der kommer ind. Men det rækker ikke altid så langt. De 20.000 kroner gør en kæmpemæssig forskel for vores virke og falder meget tørt nu, da jeg skal til Korsør og hente 200 flæskestege. Nu er der både til broudgift og brændstof, storsmiler Kirsten Karvits.

Annonce

Søger frivillige

Det er blot tre uger siden, at Madoasens eksistens for alvor begyndte at runge i odenseanernes bevidsthed. Først her kontaktede Kirsten Karvits redaktionen på Ugeavisen Odense for at høre, om vi var interesserede i at aflægge en visit og skrive en artikel med henblik på at åbne byens øjne for det nye tiltag.

Selvfølgelig var vi det. Vi tillod os dog at forundres over, hvorfor kontakten først blev taget så sent.

Masser af lækre frugter - alt bliver sorteret af de frivillige, så kun god mad ryger i poserne. Foto: Christina Jacobsen

- Vi har haft så travlt med at få biksen op at stå og skabe samarbejde med butikkerne. Og så skulle vi lige stå et sted, hvor vi følte os klar til at tage imod flere "kunder".

Ræsonnementet må siges at være fornuftigt med tanke på de seneste ugers udvikling.

- Vi har haft dobbelt så mange kunder igennem og vi har vel tre-fire-doblet antallet af butikker, som nu donerer fast til os. Det har krævet en endnu større indsats af de frivillige, så hvis jeg må, vil jeg meget gerne efterlyse flere hænder til at hjælpe os. Man behøver ikke være her ligeså meget som jeg er, men hvis man kan lægge et par timer hist og her, betyder det også meget, fortæller initiativtageren.

Annonce

Egne lokaler

I øjeblikket breder Madoasen sine omfavnende arme ud på adressen Middelfartvej 115b og selvom beliggenheden er ganske fin, er kikkerten rettet imod et ny tilholdssted.

- Vi låner en del af Bronx' kælder - og det er vi glade for. Men vi uddeler grøntsagerne udenfor og i takt med, at det bliver koldere, vil vi jo gerne kunne opbevare al maden indenfor, hvor vi øjeblikket har udfyldt pladsen med alle de andre madvarer. Vi skal have vores eget og meget gerne i Bolbro, men vi har ingen penge, så vi håber, at vores dialog med kommunen kan give noget. Vi venter spændt, fortæller Kirsten Karvits.

Christina Krarup er én af de andre frivillige. Hun brød ud i spontan gråd, da Kirsten Karvits overbragte den glædelige nyhed. Foto: Christina Jacobsen
Du kan også få dig en bid brød og en kage. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Odense Håndbold For abonnenter

Nu med flere billeder fra dramaet: Førte med fem mål elleve minutter før tid - Odense Håndbold tæt på at slå legendarisk hold

Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce