Annonce
Faaborg-Midtfyn

Madmor skifter køkken: Hynkemejers overtager køkkentjansen i Svanninge Sognegaard

Karen og Kenntet Grubbe Hynkemejer er nye værter i Svanninge Sognegaard i Millinge.
Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer forsætter indtil videre med også at drive Øster Hæsinge Forsamlingshus, men stopper på campingpladsen i Bøjden med udgangen af denne sæson.

Millinge/Øster Hæsingen: Det foretagsomme kokkepar, Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer skifter køkkenplads og får nu fast base i Svanninge Sognegård i Millinge.

Karen og Kenneth Grube Hynkemejer har ellers haft Øster Hæsinge Forsamlingshus som fast base siden januar 2018, men en pludselig opstået mulighed for at overtage populære Svanninge Sognegaard kunne de ikke lade gå fra sig.

- Køkkenet er fantastisk, og beliggenheden er rigtig god i forhold til, at vi også gerne vil levere mad til skoler og virksomheder i Faaborg, fortæller Karen Grubbe Hynkemejer, 40.

Tjansen i Millinge blev ledig, efter værten Henrik Hagen Hansen måtte sige den fra sig af personlige årsager, så overtagelsen er sket fra 1. august, hvor Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer overtager alle aftaler, inden de kommer til at sætte helt deres eget præg på driften fra 1. september.

Parret har ellers fået en god lille forretning ud af basen i Øster Hæsinge, hvorfra de også har forpagtet såvel Carl Nielsen Hallens cafeteria i Nr. Lyndelse og restauranten på Camp One Bøjden Strand Camping.

- Vi har sagt Carl Nielsens Hallens cafeteria fra os, og her er kommet ny forpagter, og vi fornyer ikke kontrakten i Bøjden, når den udløber i oktober. Til gengæld vil vi nødig skuffe i Øster Hæsinge, hvor vi fik en rigtig god modtagelse. Her fortsætter vi i hvert fald ind til videre, fortæller Karen Grubbe Hynkemejer.

I Svanninge Sognegård vil parret både stå for fester - og altså levere mad ud af huset.

Formand for Sognegården Ernst Jørgensen beklager opsigelsen fra Henrik Hagen Hansen:

- Den er vi kede af, for han har gjort det godt, men vi ser også frem til samarbejdet med Karen og Kenneth Grubbe Hynkemejer, siger han.

Det nye værtspar bor i Korinth, og det har fire børn i alderen 10 til 18 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce