Annonce
Odense

Madklubben åbner restauranter i Odense: - Vi skal ligge i centrum, det er helt sikkert!

Anders Aagaard, der driver en kæde af restauranter i København, Aarhus og Esbjerg, er på vej til Odense med to restauranter. Forleden var han i Odense for at kigge på egnede lokaler. Foto: Jesper Friesmand
Anders Aagaard, der driver en kæde af restauranter i København under navnet Madklubben, leder efter lokaler i Odense, hvor planen er at åbne både en almindelig restaurant og en pizza-restaurant. Begge spisesteder skal ligge i centrum, og det største får 250 siddepladser.

Anders Aagaard, der står bag en kæde af restauranter i København under navnet Madklubben, er på vej med to restauranter i Odense. Det ene skal være en Frankies, som er navnet på Madklubbens pizza-restauranter, og den anden, som også skal være langt den største, bliver en regulær Madklubben-restaurant.

Anders Aagaard var torsdag i Odense for at kigge på mulige placeringer til restauranterne.

- Det tegner jo virkelig lovende her i Odense, når letbanen står klar, og de forskellige byggerier bliver færdige, siger Anders Aagaard, der er født i Gråsten, og som ud over København driver restauranter i Aarhus og Esbjerg.

Han har længe overvejet at udvide til Odense.

- Jeg har to rigtig gode kolleger, som kommer fra Fyn, og de har gået og stukket til mig og sagt "skal vi nu ikke komme i gang med at få åbnet i Odense?" Og hver gang, nogle andre har åbnet, har de sagt "Nu er Vivaldi åbnet, nu er Dalle Valle åbnet, og Flammen er fyldt".

- Man skal kunne komme ind til et sted, som ikke bare er en café eller et fastfood-cirkus i Rosengårdcentret.

Anders Aagaard, Madklubben

Op til 250 mennesker

Det er to forholdsvis store lokaler, Anders Aagaard er på udkig efter. Frankies-restauranten skal have plads til 100 gæster, og Madklubben-restauranten 250, og dermed lander de med to store fodaftryk midt mellem de mange andre spisesteder, der er skudt op i Odense de senere år.

- Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os. Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant, siger Anders Aagaard.

Han har også overvejet den gamle sparekasse-bygning på Fisketorvet, hvor Restaurant Ilden lå, fortæller han.

- Vi vil ligge i centrum, det er helt sikkert. Vi skal ikke ligge i et indkøbscenter. Det er slet ikke vores stil. Man skal kunne komme ind til et sted, som ikke bare er en café eller et fastfood-cirkus i Rosengårdcentret. Det skal være et sted med højt til loftet, hvor man får den dér fornemmelse af by, og hvor man kan føle sig lidt som millionær, siger Anders Aagaard.

- Hvad koster det så at føle sig som millionær i Madklubben?

- Udgangspunktet for Madklubben er tre retter for 225 kroner. Og hvis man vil, så kan man både vælge flere retter og bruge flere penge og købe sig en stor bøf, en halv hummer. Man kan drikke husets vin eller købe en flaske Dom Perignon. Det styrer man selv, men alle mennesker skal kunne være med.

Annonce

Foredrag om salat

Anders Aagaard forklarer tanken bag en Madklubben-restaurant på denne måde:

- Jeg har tidligere lavet mad til rigtig mange penge, men ikke til særlig mange gæster. Så jeg fandt på, at jeg skulle lave noget mad, som folk ville spise, men til en pris, de både kunne og ville betale. Og jeg ville gerne have maden serveret af søde, unge mennesker, som arbejder hos os i nogle år, mens de studerer.

- Jeg har stor respekt for professionelle tjenere, men det er ikke hver dag, man har behov for at vide alt om osten eller om vinen. Eller få et langt foredrag om salaten eller om, hvor hindbærrene kommer fra. Nogle gange har man bare brug for noget god mad, siger Anders Aagaard.

Den foreløbige plan er, at pizza-restauranten Frankies åbner i løbet af sommeren, og Madklubben-restauranten åbner til efteråret eller lidt senere. Begge spisesteder får takeaway.

Anders Aagaards restauranter har mange siddepladser. Hellere mange mennesker og lavere priser, end få mennesker og høje priser, er hans filosofi. Her er det Madklubben Bellevue på Strandvejen i Klampenborg. Foto: Scanpix
Annonce
Nyborg For abonnenter

Erhvervschef siger op seks uger før Tour de France: - Der er truffet en række beslutninger, som gør, at jeg ikke længere kan se mig selv som en del af Nyborg Kommune

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af plejehjem: - Når personalet ikke har styr på det helt basale, er det meget farligt for alle, der bor der

Erhverv For abonnenter

Lensbaronens datter i tårevædet tale: Valdemars Slot er færdig som museum - der er intet at vise frem

Odense

Se før- og nu billederne: Sådan har letbanen forandret Odense

Navne For abonnenter

Dødsfald: Det er slut med "Hej Schmidt'er. Hvordan går det?" Arne har gået sin sidste tur med Frieda Maria og rollatoren

Fyret topchef får gyldent håndtryk på adskillige millioner efter amputationsskandale

Odense

Våbenlager på værtshus: 93 års fængsel til fynske narko- og våbenhandlere

Odense Håndbold For abonnenter

Før gyseren i DM-semifinalen i Ikast - Odense Håndbold holder kortene tæt ind til de orange trøjer

Ægtepars salg eksploderer efter økonomisk mavepuster: - For det meste kan vi samarbejde

Middelfart

Kendt bagermester forudser vulkanudbrud: Er blevet officiel leverandør af romkugler til Tour de France

Vi mistede to personer, da Sidney Lee døde. Den ene var danmarkskendt realitystjerne med 'ekstra cheese'. Den anden lærte vi aldrig at kende

Erhverv

Vestfynsk vækstkomet køber mere jord: Fremrykker byggeri til trecifret millionbeløb

Erhverv For abonnenter

It-firma traf afgørende beslutning efter corona: Nu står udviklere på venteliste til et job

Kerteminde

Mindst tre biler udsat for seriehærværk i central handelsgade: Kristian og Tine fik i ly af mørket smadret sidespejle

Annonce