Annonce
Odense

Madbud for en aften: Rådmand leverede rå fisk til borgmester

Så er der mad. Ældrerådmand Søren Windell, med en fortid i restuarationsbranchen, leverer aftenmad til borgmester Peter Rahbæk Juel. Begge politikere håber odenseanerne vil gøre hvad de kan for at støtte det lokale handelsliv. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach
For en aften agerede ældrerådmand Søren Windell madbud i Odense. Men det var i en højere sags tjeneste.

Indrømmet. Det er en af de der historier, man godt kan blive lidt i tvivl om, hvorvidt man overhovedet skal skrive eller ej. For er det egentlig en historie, at en rådmand for Ældre og Handicapforvaltningen i Odense leverer takeaway-sushi til byens borgmester? Under normale omstændigheder ville svaret nok være et rungende nej.

Men de to gjorde det nu ikke for, at familien Rahbæk Juel fik noget aftensmad forleden, mens rådmanden kunne få sig lidt spalteplads. Det handlede egentlig om at gøre opmærksom på at støtte de mange restauranter og caféer, der har det svært lige nu.

- Nu har jeg selv en fortid i branchen, og jeg ved, hvor hårdt de har det lige nu. Så da Claus Skovsted fra Bar Sushi taggede mig og borgmesteren i et opslag på Facebook, så var jeg frisk på at melde mig til at køre mad ud, fortæller rådmand Søren Windell.

Skovsted var inspireret af borgmesteren i Kolding, der havde bragt mad ud på frivillig basis nogle dage forinden.

Og da Peter Rahbæk Juel hørte, at Søren Windell havde meldt sig som bud, meldte han sig som en af dem, der bestilte mad til levering derhjemme.

Bag smilene gemmer der sig en knap så sjov historie. For selv om mange caféer og restauranter med vekslende succes forsøger at hente en omsætning ind på takeaway, er det stadig svært at få en forretning ud af det.

- De sælger jo kun maden. De har ikke mulighed for at sælge drikkevarerne dertil, som man gør i restauranten, og hvor der ofte også kan hentes en indtægt. Der skal dæleme laves meget mad for at kunne tjenes penge, siger Søren Windell, der i mange år stod i spidsen for Restaurant Grønttorvet, inden han gik ind i politik.

For Søren Windell blev det dog til mange flere leverancer end blot hos borgmesteren. Der var flere stop på ruten, og det gav både ham og hans konservative byrådskolleger blod på tanden.

- Vi har ikke noget at lave om aftenen alligevel, fordi kalenderen er ryddet. Så både Tommy (Hummelmose red), Kristian (Guldfeldt red.) og jeg er friske på at tage en tur igen, hvis der er andre restauratører i Odense, der mangler nogen til at levere mad en aften, siger Søren Windell.

I sidste weekend lancerede Odense Kommune sammen med en lang række iværksættere den digitale handelsgade sammenomodense.dk, hvor byens forretningsliv kan komme i kontakt med borgerne. Over 100 butikker, restauranter og kulturinstitutioner har meldt sig med forskellige tilbud.

Søren Windell tjekker poserne inden tur går ud i byen. Foruden turen til borgmesteren, så kom han ud på flere andre adresser den aften han gav en hånd med for Bar Sushi. Foto: Hans Kristian Hannibal-Bach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce