Annonce
Odense

Madbod-ejere i chok efter Arkaden-konkurs: - Det lugter jo langt væk

Andreas Mai (tv) og Malik Tony havde regnet med, at de som vanligt skulle servere mad fra deres boder i Arkaden, men i stedet gik onsdagen med frustrationer over en konkurs og bekymringer for fremtiden. Foto: Jonas Nyeng
Ejerne af madboderne i Arkaden i Odense står tilbage med en række ubesvarede spørgsmål, efter at madmarkedet onsdag er begæret konkurs. De undrer sig blandt over, at alle drikkevarer i barerne og det meste af inventaret er forsvundet i løbet af natten og frygter samtidig, hvad der er sket med de mange tusinde kroner, de har betalt i depositum.

Ejerne af de mange forskellige madboder i Arkaden i Odense samlede sig onsdag formiddag i madmarkedet, efter at de om morgenen var vågnet op til en email om, at Arkaden Food Market var gået konkurs blot halvandet år efter opstarten.

En af dem var Malik Tony, der siden starten i december 2017 har drevet boden Spicy, men nu går en uvis fremtid i møde.

- Vi er jo chokerede. Selvom vi godt vidste, at det ikke gik så godt som i starten, havde vi jo ikke forventet, at man bare ville gå konkurs fra den ene dag til den anden. Vi aner jo ikke, hvad vi skal gøre, siger Malik Tony, der er frustreret over, hvordan ejerne af Arkaden, Jacob Christer Larsen og Thomas Kyung Jensen, har ageret i de sidste måneder op til konkursen.

- Jeg er rigtig træt af, hvordan ejerne har opført sig. Alt var mangelfuldt til sidst, og de var aldrig på gulvet nede ved os for at se, hvordan det hele gik, siger Malik Tony.

Annonce
Alle borde og bænke var blevet fjernet, da ejerne af madboderne mødte op på madmarkedet onsdag formiddag. Foto: Jonas Nyeng

Hvor er inventaret?

Både Malik Tony og flere andre fra madboderne undrer sig over, hvad der er sket med inventaret og drikkevarerne i barerne. Det var alt sammen væk, da de mødte op onsdag formiddag.

- Alle køleskabe i barerne er tømt og alle borde og bænke er væk. Det lugter jo langt væk af svindel og bedrag, siger Malik Tony.

Samme undren har Andreas Mai, der har drevet boderne The Baos og Bar Ramen.

- Vi får ikke meget ud af at pege fingre af hinanden. Det er en satsning af alle parter, men jeg synes, at det er ærgerligt, at det ender med, at vi blive behandlet på denne her måde, hvor vi bare får en besked og så møder op og kan se, at alt inventaret er forsvundet. Men de må jo leve med deres egne handlinger, siger Andrea Mai, der har fået tatoveret Arkaden på sin arm:

- Det må jo så fungere som et slags CV nu.

Håber på at få depositum tilbage

Alle ejerne af madboderne har betalt et større depositum, som de stadig håber på at kunne få tilbage.

Andreas Mai vurderer, at han har betalt over 80.000 kroner i depositum.

- Dem håber jeg selvfølgelig at få tilbage, men vi ved jo ikke, om pengene er blevet brugt til at betale regninger med, siger han, og Malik Tony har samme frygt:

- Når de har tømt stedet i nat, har de vel også brugt de penge, som vi betalt i depositum.

I barerne var alle køleskabe tømt for drikkevarer. Foto: Jonas Nyeng

Ejere er gået i flyverskjul

Ejerne af madboderne modtog emailen om konkursen kort før klokken 3 natten til onsdag, men har sidenhen ikke kunnet få kontakt til ejerne.

Vi har også gentagne gange forsøgt at ringe til Jacob Christer Larsen. Men det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra dem.

Jacob Christer Larsen har dog over for TV2/Fyn bekræftet, at inventaret og drikkevarerne er blevet fjernet. Han fortæller dog, at det har været for at sikre værdierne til kuratoren, og at de nu står i et aflåst lokale.

- Vi var inde i aftes og fjerne borde og drikkevarer og andre ting af værdi, og de er låst inde i et rum, så der er noget til kurator, siger Jacob Christer Larsen til TV2/Fyn.

Thomas Kyung Jensen (tv.) og Jacob Christer Larsen er tilsyneladende gået i flyverskjul efter konkursen. Hverken ejerne af madboderne eller Fyens Stiftstidende har ind til videre kunnet komme i kontakt med dem. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce