Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Sushi for øjne og smag

Anmeldelse. Billede af running sushi.Kings

Forretninger er lukket, men nye spisesteder ses i Albanigade i Odense, hvor letbanen er på vej, og bilerne kun kan sive. King's Running Sushi og Buffet er flyttet ind i banken i Domhusgården.

Hvordan smager det? Hvad koster det? Hvor meget kan du spise? Hvor lang tid vil du bruge? Der kan være mange hv-spørgsmål, når man skal ud at spise. Der bliver ikke færre spørgsmål med sushi på bordet, for vi er mere på hjemmebane i det dansk-fransk-nordiske køkken.

Ved at sætte sushien op på et trasnportbånd og lade det være både menukort og tjener i samme bevægelse, er mange at disse spørgsmål besvaret på forhånd. Med en fast pris er endnu et besvaret, og vælger du den med alt inklusive - også drikkevarerne - så bliver det næsten kedeligt.

King's Running Sushi og Buffet har taget over i Albanigades Domhusgården. I mange år var der en bank, men nu foregår de dagligdags -transaktioner på nettet.

Et godt, gedigent lokale med tykke vægge og soliditet har været overflødigt, lige til det asiatiske køkken og et sushi-koncept kom til og pumpede liv i huset.

Banklokalet virker forbavsende velegnet til den form for samlebåndsservering, som kendetegner "running sushi". Hos King's er der måske plads til 150 gæster ad gangen, og for at holde det dobbelte antal spisepinde i gang, er kokkene placeret midtvejs med to selvstændige "produktionslinjer" i rad og række. Ud mod gaden de største borde, hvor man sidder for proppet. Men ok, hvis man springer buffeten over, har man heller ikke brug for at mase sig ind og ud.

Glas og rustfrit stål dominerer, hvor maden ekspederes, og ellers er stilen tilstræbt minimalistisk. Farverne grå og dæmpede, men maden er effektivt belyst, så man let kan se og afgøre hvilke råvarer, der har fundet vej ned i uramakierne, futomakierne. hosomakierne eller nigirierne.

Helt styr på, hvad de hedder behøver man ikke at have for at kapre den fantastiske flamberede laksenigiri med et strøg af hvidløg og chilimayo. Den er der i flere varianter og er en himmerigsmundfuld. Laksen ikke helt rå men netop smeltende med en smule grillsmag. Jo tidligere, man sidder i "fødekæden", desto større udvalg. Men rolig, alle varianter også krabben, avocadoen og den friske agurkerulle skal nok komme.

Sushi-stykkerne kommer i par og ligger i farvede plastskåle. Ikke alt præsenterer sig lige godt i støvet lyserød mepal.

Nederste bånd transporterer den kølede sushi. Øverst kører de små varme retter som forårsruller, crabsticks, grillet kylling og f. eks. dampede muslinger. Det kan lade sig gøre at spise alt med pinde - også buffet-retterne. Med undtagelse af softice og suppe.

Sushi-lovers vil gerne være kritiske overfor det rullende princip. Det er også en særlig fryd at se en symfoni af farver brede sig på et fad, der serveres af et rigtigt menneske. Der er mere Valentin-romantik og hygge i at klemme pinde om stykkerne og snakke om smagen. Ved et bånd handler det meget om kvantitet, og mindre om kvalitet og fællesskab.

Efter den værste sult har fortaget sig, breder der sig nu en roligere stemning, hvor de nærmeste galant sørger for at servicere de øvrige. De høje smalle krabberuller er populære. Porresticks med bacon omkring er sprøde og kraftfulde i smagen.

Vi får bestilt rigeligt chilimayo og en fed teriyaki. Det er synd at bade smagen af frisk tun og laks væk. Mikset med friskt grønt - avocado-agurk-salat-forårsløg er der stor variation og ikke uvæsentligt er mængden af ris fint afstemt.

Båndet kommer med gode forslag til at rette smagsløgene frem mod nye oplevelser. Der er skåle med melon, friskskåret ananas og store røde druer. Grøn tangsalat, edamamebønner, wasabi og syltet, snittet ingefær lægger også vejen forbi.

Minusoplevelserne er nogle fede sticks, hvor crab'en bliver væk i dej. Nogle af de tilbudte druer på båndet er dårlige, og brugen af ristede løg (den klassiske hotdogversion) og peanutbutter på sushien forstår jeg ikke. De store glatte spisepinde - genbrugs - så jeg gerne byttet med rigtige pinde man knækker fra hinanden. De er nemmere at holde fast med.

Til King's er der kun at sige: Keep running. Vi lader os ikke sådan slå af pinden, og måske sniger vi os til en omgang take-away.

King's. Nøgtern asiatisk indretning. Båndet er tjener og kommer med al den forskellige sushi, man kunne forestille sig. Ind imellem også små forfriskende frugter, som strammer smagsløgene op.
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce