Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Rigelig vand, ingen fisk

Den smukke have byder på blandt andet æbletræer, bålplads og udsigt til græssende køer.

Gl. Brydegaard havde ikke den heldigste aften, da min ledsager og jeg var på besøg. Alligevel fik vi en god og autentisk oplevelse

Annonce

De fleste kender det velsagtens. Forskellen på at køre på pumperne og på at have overskud til det hele. Forskellen på at koge over, fordi man har en dårlig dag, og på at møde modgang med et skuldertræk, fordi sjælen er i zen-zonen.

Dagen forud for restaurantbesøget, der ligger til grund for denne anmeldelse, havde jeg lige taget hul på tre ugers ferie. Bortset fra et par opgaver - inklusiv denne - kunne jeg se frem til 21 dage med tid til lutter overspringshandlinger.

Dagen for selve restaurantbesøget tilbragte min ledsager og jeg i haven med en frokost under en strålende sol i gode venners selskab. Selv turen til Haarby, som GPS'en havde besluttet skulle gå over Nr. Broby, Skårup og Snave med de mange maleriske bindingsværksgårde, var med til at afstemme sjælen og tune den ind på Morten Korch-kanalen.

Den store hvide gård tog sig flot ud i den fugtige aften- sol. "Du danske sommer vi elsker dig" stod skrevet i kridt på en tavle ved indgangen til restauranten. Måske en bøn til de mørke skyer i syd om at holde sig væk. Vi fik anvist vores plads i den smukke have med æbletræer, bålplads og udsigt til græssende køer på engen.

Med kun syv retter at vælge imellem tog det ikke lang tid at beslutte sig. Røget laks og salte mundgodter til forret, efterfulgt af oksetyndsteg og rødspætte. Sommerbær med vaniljecreme og danske oste til dessert. Seks retter, tre til hver.

Gl. Brydegaard på Helnæsvej.
Annonce

Fik det bedste ud af det

De første dråber faldt, mens vi nippede til et køligt glas tysk riesling og nød de landlige omgivelser. Ude i horisonten begyndte det så småt at buldre. Og så faldt bomben.

Køkkenet var løbet tør for rødspætter.

Det er selvfølgelig uacceptabelt at udgå for den ene af to hovedretter allerede klokken halv otte, hvilket en kvinde ved et af de andre borde da også gav udtryk for i utvetydige vendinger. Jeg orkede bare ikke at lade det spolere den gode stemning. Heller ikke da dråberne blev så insisterende, at vi blev nødt til at rykke indenfor.

Efterhånden som uvejret nærmede sig, og himlen åbnede sig, fulgte de andre gæster trop - slæbende på deres glas, bestik og tallerkner. Det var som om, folk var fast besluttet på at få det bedste ud af det.

Det skabte lidt forvirring hos de to tjenere at skulle skaffe sig et nyt overblik over, hvor folk nu sad, men de gik til opgaven med smil og fik hurtigt tændt de levende lys og skabt lidt miljø indendøre.

Gl. Brydegaard på Helnæsvej.
Annonce

Højt niveau

Den røgede laks med røræg, syltet fennikel, radiser og karse tog sig ud som en dansk sommereng på tallerkenen. De salte godbidder - bestående af Fanøskinke på hjertesalat, ølpølse og ristede hasselnødder - var mere rustikt anrettet. Begge forretter var af høj kvalitet. Specielt det hjemmelavede brød med konsistens som æbleskiver gik rent ind hos min ledsager.

Det høje niveau fortsatte med hovedretten - oksetyndsteg med forårsløg, gulerødder, blomkål og nye kartofler. Tallerknen var måske ikke et kunstværk, men grøntsagerne var tilberedt til perfektion. Kødet var rosa med sprød fedtkant, men kunne godt have været mere mørt.

Min ledsager skulle styre køretøjet på hjemturen og måtte derfor nøjes med det ene glas hvidvin. Jeg lod til gengæld sjælen styre og bestilte en pinot noir, Tasman Bay Spencer Hill 2010, til hovedretten. Et dejligt glas vin.

De danske oste blev serveret med smørristet rugbrød og hjemmelavet knækbrød. De syltede æbler gav en god balance til det salte, dog forstod jeg ikke helt citroncremen, som også blev serveret til. På den anden side af bordet skabte vaniljecremen og de danske sommerbær smil på læben. Det samme gjorde den økologiske kaffe.

Alting var ikke perfekt den anmeldte aften på Gl. Brydegaard, men stemningen - både den mentale og den lokale - bøjede af i sommerstormen og fik skabt en ganske mindeværdig oplevelse.

Havde Gl. Brydegaard haft en heldigere aften, kan jeg ikke udelukke, at jeg havde kastet fem stjerner deres vej. Som det er nu, ender vi på fire.

Gl. Brydegaard på Helnæsvej.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Havde ingen symptomer på første skoledag: Elev på Brenderup-skole er testet positiv for corona

Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce