Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Olivias grønne burger

Sløv betjening og uskarp brunchtallerken trækker ned hos brasserie-klassikeren i Odense.

Det kræver stamina at holde fast i tanken om en vegetarburger, når parret ved sidebordet begge har modellen med en Grambogård-hakkebøf på tallerkenen.

Men beslutningen om at teste Olivia Brasseries klimavenlige bud på en burger er truffet på forhånd, og den gode nyhed er, at opgaven lykkedes for kokken: At mikse kikærter, tørret tomat, porre og andre grøntsager til en værdig afløser for protein bygget på et års konsum af græs og foder.

Den dårlige nyhed er, at brasseriets bud på en brunchtallerken er slapt, og at betjeningen er både jovial og fodslæbende.

Mættende umami

Vi har slået andre gæster følge og er faldet ned i fletstolene i Vintapperstræde på årets måske sidste sensommerdag. Burgeren lander en lille halv time efter, at vi har sat os, bollen er sprød og smagfuld, salaten frisk, og her er smørelse, så man næppe skal regne med at tabe sig, selv om bøffen er grøn.

Enhver skepsis bliver gjort til skamme ved første bid, kikærter og tørret tomat sørger for den vederkvægende fornemmelse af kød, som er døbt umami. Her er virkelig mæthedsgaranti - til gengæld smager første bid akkurat som den sidste, og man kommer til at savne kant fra stegeskorpe og behovet for at bruge tænderne til at skære fibre over.

Burgeren i vegetarversionen funker, og fritterne er nogle af de bedste, undertegnede har smagt denne sommer: Varme, sprøde med smag af kartoffel.

Medspiseren har bestilt Olivias Brunch, og hun er glad for den drænede yoghurt med knapper af hvid chokolade og knas på toppen, lakseskiven er flot tyk og smager friskt, men skiven af tørret rugbrød er tyk og kedelig, mens rygeosten er i den fede ende med en smule krydderurtebid.

Annonce

Friteret gummibold

Den friterede camembert er i særklasse jævn, en gummibold af ost under et par millimeter hårdt paneret skorpe, og min fantasi rækker ikke til, at der kan ligge naturlige processer til grund for tilblivelsen af den hvide masse. De to andre stykker ost er en udmærket brie og et stykke lysgullig ost, som ethvert barn ville spise uden brok.

Fyensland-skinken har fin konsistens, men er salt i en grad, så smagen bliver trængt i baggrunden. Når man har anstrengt sig for at lave en skinke fra Fyn, så er det synd, at man ikke kan smage meget andet end natriumklorid. Og når man bestiller en brunch på en restaurant, så er ønsket vel at få noget, som er bedre end det, man selv kan skovle ud af køleskabet derhjemme og smide på en tallerken? En kuratering med omhyggelige valg fra køkkenchefen, som giver en samlet oplevelse.

Annonce

En tur til kassen

Vi har spist op og forsøger at få kontakt med en af de to unge kvinder, som står for betjeningen. Mit bestik er samlet forlængst, et midaldrende par længere henne når at bestille og få deres mad, og efter tre forgæves forsøg går jeg ind i restauranten og passer de to bag disken op for at bestille en kop kaffe og et stykke kage.

Det lykkes her, og snart efter kommer min americano og et solidt stykke citronmarengs-kage. Udbuddet i glasmontren under disken var stort, men netop denne blev valgt i forventningen om elegant syrlig frugt og sprødbrændt sukker.

Ønskerne bliver ikke indfriet. Bunden er tung, fyldet bringer mindelser om spandauer frem, og marengsen er tynd uden for alvor at have knas. Præcisionen kunne være større, og det gælder for denne anretning som for brunchtallerken, at less is more.

Kaffen er måske fra Illy, men min americano virker fesen og uden koffeinbid, akkurat som medspiseren først i frokosten var glad for, at hun valgte en café latte med dobbelt espresso.

Olivia Brasserie har været anmeldt godt gennem årene i denne spalte, aftenkortet er formentligt stadig over middel, men overordnet er frokosttilbuddet på en solbeskinnet mandag i oktober en ganske jævn præstation.

120 kroner for en vegetarburger af den kaliber kunne trække fire små stjerner i sig selv, men med sløv betjening og en paneret ishockeypuck af en camembert lander den samlede vurdering på tre af de små.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce