Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Mådelig marina-mad

Kerteminde Sejlklubs restaurant er blevet bedre, men ikke helt god endnu. Rødspætten var dog stor og frisk.

Laserjollernes hvide sejl står skarpt mod den blå himmel ved bådebroen, og et par 49-joller står i pipelinen til at komme ned ad slisken til havnebassinet. Vi andre standser op foran menu-skiltet til Kerteminde Sejlklub, som holdt skiftedag på forpagtersiden i fjor.

Mark og Pernille Møller driver restauranten - han stod i lære på Nyborg Strand, hun på Restaurant Carlsund i Odense - og måske derfor ligner æggekagen den klassiske model fra Fruens Bøge med sølvpapir og flæsk i etager.

Her er spis hvad du kan af den proteinrige, nærende ret til 125 kroner, men vi springer på det kystnære køkken i skikkelse af stjerneskud, en helstegt rødspætte, blåmuslinger med fritter foruden en burger for at tjekke den animalske side af kortet.

En snes gæster er søgt indendør denne Kristi himmelfartsaften, hvor to unge tjenere håndterer tallerknerne med stor ekvilibrisme. Sværere har den unge mand ved at huske, hvad dagens kage er, men det er chokolade- eller æblekage, forklarer han efter en tur i køkkenet. Han har bedre tjek på Albanis Schiøtz-serie, hvor vi prøver en belgisk IPA på hans anbefaling og en Bohemian.

Jollerne er nu på vandet, og Kerteminde Sejlklub er et godt sted til en hurtig udflugt, hvad et større selskab med snaps til æggekagen og fire modne motorcyklister - herrerne i læderdress - også mener.

Maden kommer kvikt: Spætten er stor og tyk, burgeren spiddet for at holde sig oprejst, og mine blåmuslinger kommer med en dejlig stor skål fritter og aioli på sidelinjen, mens stjerneskuddet har masser af frisk salat

Muslinger er en dejlig, nem ret, de har fået tilpas med varme, så de er saftige og velsmagende med masser af persille. Gulerødderne er i brunoise, lidt for møre, og saucen i bunden smager mest af fløde uden syrebid fra den på kortet nævnte hvidvin, faktisk er suppen jævnt kedelig.

Fritter og fisk

Fritterne går igen hos burgeren, og de har tyk skorpe, blødt indre, men er næppe skåret på stedet.

Aiolien er kridhvid og neutral, hvor den kunne have smurt kartoffelstavene med fylde, fedme og søde overtoner fra det hvide løg og en bedre olie. Bøffen i burgeren er stegt tør til perfektion, så kødet ikke smager af ret meget.

Anderledes fint håndteret er den dampede fisk i stjerneskuddet, fast og smagfuld, og den smørstegte kollega er saftig og frisk, mens laksen har fin røgsmag - nok den bedste ret ved bordet.

Rødspætten har rogn, den er ikke så fast i kødet, men tyk og flot, og der er kød nok at dele ud af. Kartoflerne er smagt med større fasthed.

Vi har reserveret bord og fået plads ved udgangen til terrassen, og det giver et fast bijob, når andre gæster ikke magter at lukke døren efter sig. Det er en træls placering, også fordi en tjener med hænderne fulde har svært ved at skubbe den ordentligt til, så de første gæster ikke får træk.

Muslingerne er en god portion, og til 115 kroner inklusive fritter (95 kroner uden) er det en fin, mættende ret. Det samme gælder stjerneskuddet til 130 kroner.

Vi bestiller to dagens dessert og en dagens kage med æble. Desserttallerkenen har et par kugler is - syntetisk smagende gul og en frugtig rød, men tallerkenen virker som en rodebutik med et stykke ananas, en halv kiwi og et par stykker chokolade - en sød udgave af alt godt fra havet uden retning eller mål. Æblekagen er lunet, men har et sjovt klistret bid i frugten og virker mere massiv end helstøbt.

Laserjollerne lænser mod havnen, en knallertklub turer forbi på gamle modeller fra en Honda Dax til en Puch Maxi og en Kreidler.

Jeg går op for at betale regningen og må notere, at vi ikke fik den bestilte latte og kaffe, så tjeneren beklager og trækker beløbet fra.

Og på spørgsmålet om, hvorvidt aiolien til fritterne er hjemmelavet, lyder det "nej, det kan vi ikke prale med."

Kerteminde Sejlklub er blevet bedre med de nye forpagtere, men ikke for alvor konsistent god over flere retter. En hjemmepisket aioli kunne være et nemt første skridt til at løfte blåmuslinger og fritter og det samlede indtryk til mere end tre hæderlige stjerner.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Hvad skulle jeg ellers gøre? Da Alan blev født lungesyg, købte Kenneth en tankstation til hans familie

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Pendlere advarer DSB: Forudser parkeringskaos ved Odense Banegård Center efter nytår

Middelfart For abonnenter

Naboer til motorvej er endt i tvist med Vejdirektoratet: - Vi er villige til at gå i retten for det her

Faaborg-Midtfyn

Pressemeddelelse forvirrer: - Nej, broen er ikke vedtaget

Middelfart

Fri for hårdknuder i systemet: Borgerrådgiver skal hjælpe med at forstå den kommunale jungle

Omikron kan være vejen ud af pandemien: Corona vil med tiden sidestilles med influenza, mener norsk forsker

Nyborg For abonnenter

Nyborgs politiske profet er fundet: Venstres triumf blev Kenneths lykke

Navne For abonnenter

Skuespilleren Nicolai Jørgensen tonser frem på scene og skærm: - Min mest kendte karakter er inspireret af folk fra Korup

Assens

Løsgænger trækker sig fra plads - drama i byrådet afblæst: - Det var tåbeligt, hvis det var et spørgsmål om en post til mig

Ekspert anbefaler nedlukning - lige nu: Omikron vil være dominerende inden nytår

Odense

Engang var den fremtiden, men i dag vil hjemløse noget andet: Skurvognsbyen lukker endegyldigt

Sport For abonnenter

Fynsk fodboldprofil skal prøve at løfte Nyborg - John Andersen sætter sig i trænersædet i det østfynske

Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Mere kø i vente på i forvejen trafikeret vej midt i Odense

Annonce