Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Luksus-bøf i biffen

Ubn One, Asylgade i Odense.

I 1995 blev den sidste film vist i Kino, Asylgade i Odense. Nu bliver der vist en uendelighedsfilm med pejseild på bagvæggen i restauranten

Vi kom til syvforestillingen og i tillid til, at publikum på en tirsdag aften nok ville være forholdsvis beskedent, havde vi ikke bestilt pladser. Det viste sig at passe, og der var endda gode pladser i læderbetrukne, højryggede sofaer midtfor med godt kig både til lærredet og de øvrige gæster.

Ubn One kunne også have valgt et mere mundret navn, man kunne foreslå Restaurant Kino med direkte tråd tilbage til 1995, da der blev vist film som "Pusher" og "Nattevagten" i selvsamme bygning. Dengang biografer lå i byen og ikke var gemt væk i et banegårdscenter.

Det eneste spor fra dengang er rummets facon. Der er bredest ved indgangen og smallest dybt i lokalet, hvor det største lærred kunne have skræmt os med "Jurassic Park". I dag kører en endeløs flammende pejsesekvens på fire sammensatte fladskærme samme sted.

Det er så som så med reklamer og forfilm. Dagens tjener debuterer, og det betyder at vi både bliver glemt og senere må vente på at få "programmet", en lille ekstra pamflet med beskrivelse af dagens menutilbud til kække 225 kroner.

Man skulle tro, at tre retter er til at huske, men nej. Vi kommer ikke til at bestille, før det supplerende kort er fremskaffet. Jordskokkesuppe, oksemørbrad og chokoladekage.

Jeg tøver ikke med at bestille helaftensmenuens tre retter, men mine to medspisere vil hellere klippe deres egen film sammen, selv om det ikke rigtigt kan lade sig gøre.

Jordskokkesuppen kommer til at varme godt, men er den brandvarm, nej. Min suppe har tyndt skind, formentlig fordi den har stået nogle minutter for længe efter anretningen.

Som i en veldrejet film er der overraskelser. Her af den absolut behagelige slags. En skive sprødristet sandart er blevet søsat midt i tallerkenen, og den hviler på små tern af dampet æble og endelig pyntet med skovsyre. Yderst lækkert. Det giver en syret kontrast til den flødelegerede suppe. Hvis jeg savner noget, er det brød.

Mellem forfilm og aftenens hovedret er der igen pause i widescreen. Det kan da ikke være sværere eller dyrere at præstere en ordentlig timing.

Men ingen bliver skuffede, da det chickt designede firkantede porcelæn rammer vores bord med tournedos, kylling chasseur og sandwich med varmrøget laks. Det er i sikker gourmetstil. Egentlig havde jeg ventet at blive spist af med en soloskive mørbrad i sort-hvid, men nej: Der er to grillmønstrede bøffer i farver. Bleu og rødt. Præcis som ønsket. Svævende på skåret og moset selleri med pandestegte småkartofler og en kvist timian. Foie grasen har tjeneren glemt at bestille i køkkenet, øv.

Grillkniven i fransk laguiole-stil glider let gennem det møre kød, som er passende krydret med salt og peber, et par tørrede frugtchips, et strejf af hvidløg og en sauce med bund og styrke som en autentisk dokumentarfilm. Kun undrer jeg mig over, at indpakningen ikke er den lovede. Tournedos er i min drejebog mørbrad omvundet med bacon.

Laksesandwichen er lidt forbavsende i groft, ristet rugbrød. Dild, salat, citron, tomatskiver og et syltetøjsglas ved siden af med varme, sprøde fritter. Fisken har bid, struktur og elegant røgsmag. Man er dog ikke i tvivl om, at laks fortrinsvis lever i saltvand.

Til de lette retter går den chilenske Errazuriz chardonnay (husets) perfekt. Frugtig, fyldig.

Jagt-kyllingen består af et par stykker filet med krydret skind og en enkelt vingekølle. Saucen lever det søde liv og tager smagen fra de ristede svampe.

Treretters-desserten er chokoladekage. Igen med en surprise. Sorbetis i en birolle med nogle smagsmæssige højdepunkter, frugtstøv og et par minidutter af syltet hindbær.

En krølle på afslutningen før rulleteksterne, som konkluderer, at fire stjerner ville være for lidt, hvis menuen var vurderet som et selvstændigt værk. Fin drejebog, god instruktion og desværre nogle lidt uøvede ansatte i ikke helt uvæsentlige biroller.

Efter regningen fik vi tre billetter til næste premiere. Samme pris men nu med en velkomstdrink oven i dealen.

Vi kommer.

Læs den samlede vurdering her.

Ubn One, Asylgade i Odense.
Ubn One, Asylgade i Odense.
Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Kerteminde

Brummelyd nær det tidligere Lindø holdt Julie vågen: - Den går lige i rygsøjlen

Odense For abonnenter

Det virker: Partikeludledningen er faldet i Odenses miljøzone

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Erhverv For abonnenter

Snart fuldt hus på alle 17 etager: Ejendomsmægler kendt fra tv rykker ind i TBT Tower

Danmark

Tirsdagens coronatal: 756 nye smittede - positivprocenten er den højeste i 10 uger

Debat

Kære Poul-Erik Svendsen, vil du kæmpe for at bevare vores landsbyordninger?

Assens

Derfor bliver træer fældet i bunkevis, inden en ny lokalplan er klar: Nyt boligprojekt kan være på vej her

Danmark

Lykke var træt af at bruge op mod 1500 kroner på kalendergaver - men så fik hun en idé, som kan spare forældre en masse penge

Erhverv For abonnenter

Succes-virksomhed lader sig opkøbe: Nu skal det være slut med at takke nej til kæmpe vindmølle-ordrer

Assens For abonnenter

26-årig havde oversavet jagtgevær i skab på arbejde: - Jeg troede, det var et godt gemmested

Odense

19-årige Rosa har åbnet butik med egne designs midt i Odense: - Jeg var altid hende, der mødte op og lignede en regnbue

Annonce