Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Kuk i menuen på Cuckoo's

Lammekoteletter, rimmet laks og cæsarsalat med tigerrejer. Cuckoo's i Odense kan andet end at snedkerere burgere med fritter

Med årstidens lune aftner og sommervarme forårsdage skinner solen på byens restauratører. Serveringsarealerne kan fordobles uden anden udgift end nogle havemøbler, parasoller og masser af god energi. Det kræver ganske vist nogle ekstra skridt at inddrage de nye udendørspladser, men de er populære.

Store åbne arealer med sol horisonten rundt er der ikke mange af i en by som Odense, og der er rift om de bedste pladser.

Måske var det forklaringen på, at vi var lige ved at flyve over gøgereden - Cuckoo's Nest - da den blev tjekket på nettet. Først klokken 20.45 var der ledige borde, og noget mystificerede gav vi hjemmesiden et sidste klik og tog i stedet telefonen.

- Bord til tre, måske fire. Kl. 19. Inde eller ude? Hvad var navnet?

Det viste sig, at der var mere end rigeligt at vælge mellem, og bestillingen var direkte grineren. Vi kunne vælge kongepladserne helt bagest hos Cuckoo's. Med udsigt til hele det franskinspirerede cafémiljø. Der blev kvikt smækket et par kort på bordet, og drikkevarer blev bestilt, mens menu-tilbuddene blev overvejet.

Der er en-, to- og trerettersmenuer at vælge mellem, men da vi ikke havde den glubende appetit, kiggede vi en typisk caféting ud: Majschips og håndskårne fritter med fire slags dip. Det var aiolien, der lokkede os, og det var også den, der blev gravet dybest i, da den meget simple forret kom på bordet. Majschipsene var hældt ud af en pose. Ikke varmet, og fire småskåle med creme fraiche, salsa, guacamole samt hvidløgsmayonnaisen imponerede hverken kvantitativt eller kvalitativt. Kedelige, med homogen dåsesmag. En tv-fodboldanretning, hvor det mest heftige var prisen.

Kerteminde-muslinger, lammeryg og cæsarsalat var sat i ordre, men underligt nok valgte den ellers tjeppe tjener ikke at sætte i gang med det samme. Det havde ikke være nogen gastronomisk ulykke at lade den "rigtige" mad kollidere med chips- og frites-tallerkenen.

- Beklager, men vores kok har ikke været på fisketur. Så han har ikke fanget muslinger.

Det er irriterende at vælge retter på et kort og så efter 10-15 minutter få at vide, at de er udsolgt.

Nå, så vælger jeg den rimmede laks. Og bliver advaret om, at den nok er en forholdsvis beskeden forret.

Der er nu tre fine strimler råsyltet laks med salat, og suppleret med brød fra cæsarsalaten går det fint. Hovedserveringerne kommer med nogen forsinkelse - grundet den langsomme igangsætning.

Laksen er med fin fiskesmag. Lidt til den bløde side, men stadig med bid. Dressingen med mild sennep-peberrod supplerer smagen uden at overdøve. Rugbrødskrummerne er mode. Jeg bryder mig ikke om den bløde fisk sammen med stenhårdt ristet drys.

Cæsarsalaten er blevet noget kompakt af rigelig dressing: Olivenolie, finthakkede ansjoser og parmesan skal doseres forsigtigt. Salaten er på bestilling og mod merpris toppet med tigerrejer, fint sauterede. Godt bid, god rejesmag.

Lammekoteletterne ser flotte ud. De er møre, godt braiserede. Men lunkne. Vi bestemmer os for en ommer.

- Jeg hører lige i køkkenet ...

Siger tjeneren og fikser på 10 minutter et par gennemvarme koteletter, men burde have toppet rødvinen uden beregning. Som en kompensation for ulejligheden.

Et andet spørgsmål undrer man sig også over:

- Ønsker I nyt bestik til hovedretten?

Ja tak, siger man og spekulerer på, om man skulle have spist forretten med fingrene.

Der er ikke noget forkert i at være direkte, men de mest indlysende detaljer omkring serveringen burde vel ikke være genstand for debat. Rent bestik må være en selvfølge.

På en solbeskinnet dag med skum på fadøllet, gang i gaden og musik i gården er man sikkert ikke så nøjeregnende og tager servering og tilhørende service i caféens afslappede stil. Man tilgiver lettere et par fodfejl, men hvis det mere er reglen end undtagelsen, bliver det småtræls og gennemsnitligt. Til de tre stjerner, som hermed er givet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Fyn

Odense-restaurant begærer sig konkurs

Annonce