Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Kom sulten - gå mæt hjem

Afmålt og geometreret servering af tallerkenretter. Det går tjept. Det er i orden. Men nogen overdådig gastronomisk oplevelse er det ikke. Kom sulten. Kør mæt hjem.

Café Victoria i Rosengårdcentret er gastronomisk fastfood - med tryk på fast. Bøf eller laks, det er samme koncept, og man skal ikke bilde sig selv ind, at det er køkkenkunst på højt niveau.

Annonce

Med glasverandaen ud mod indgangen, "fortovs"-servering ind mod centergaden og en restaurant i flere niveauer er der god stemning. Det er lyst og indbydende, pænt med parket og friske blomster på bordene. Så afgjort en restaurant med sjæl, og når ellers du er kommet på plads efter at have måttet stå i en ventekø, går det tjept.

Der er kun tre unge mennesker på vagt, og de skal sørge for mellem 50 og 60 gæster. Der skal forkæles og føle sig velkomne, selv om der er rygende travlt. De yder en ihærdig indsats og prioriterer opgaverne. Det betyder også, at der ligger et par servietter på gulvet og nabobordets afgnavede servering ikke er fjernet, før vores hovedret serveres.

Vi har været en tur inde omkring en af de nyåbnede forretninger i Rosengårdcentret, som minder mere og mere om et amerikansk "mall". På hverdage lukker de fleste forretninger ved 19-tiden, og hvis man så ikke gider at lave mad selv derhjemme, er det fristende at købe sig fra besværet og slå et slag inden om Café Victoria.

Jeg har dog bestilt bord på forhånd, og det kommer os faktisk til gavn, for der er rigtig godt besøgt. Både af impulskunder med bæreposer fra centrets forretninger og en udflugt fra den nærliggende Cinemaxx. Med biobilletten kan man få en del rabat, og om den så tørres af på andre kunder, må man selv vurdere. En bøf til 249 kr. kan være nok så meget angus eller hereford. Det er dyrt for en skive rødt oksekød med standard salatmiks, fritter og færdigbearnaise.

Men tilbage til bestillingen. Vores mandlige tjener spørger til stegningen. Om jeg har særlige præferencer. Tak for det. Belært af, at overdrivelse kan fremme forståelsen, beder jeg om at få den nærmest rå.

- Altså så rå, at den bjæffer.

En sjov fortalelse, som tjeneren må erkende. Trods alt serverer de ikke hund. Vi enes om et "muh".

Men da muh-koen kommer, er kødet nu mere rosa end "bleu", og uden at have en vægt til at tjekke størrelsen på, vil jeg dog anfægte de lovede 220 gram.

Den er tung at skære i. Selv med den særlige grillkniv. Alligevel er kødet så mørt, som man kan forvente af mørbrad fra kødkvæg. Jeg har ladet mig friste til den klassiske version med fritter og bearnaise. Begge dele er i café-stil og selvfølgelig ikke lavet fra bunden. Ikke hos Victoria i hvert fald.

Salaten er sådan et hakket miks, som man køber i supermarkedet, hvis man ikke selv vil blande. For at tilføre lidt originalitet er der skiver af tomat og agurk på toppen. Agurkeskiverne har været forberedt i god tid.

En kæk streg af grøn pesto er lagt rundt på den hvide tallerken. Et par tranebær giver en rød kontrastfarve, bacon og bladpersille er lagt på kødet og en glace har forvildet sig ind over serveringen. Under kødet råstegte rodfrugter med god smag og godt bid.

Det triste er så, at laksen på min ledsagers tallerken er anrettet efter stort set samme skabelon, dog med små smørstegte kartofler og ingen fritter. Udstyret er genudsendelse med tilføjelse af en portionsskål spidskålssalat med hvidløgsdressing. Der er også en citronskive med kryddersmør.

Laksen er grillet med skind. Men ærgerligt ikke med det smeltende, fede og saftige resultat, som en luns af denne fisk ellers kan give.

Vi havde overvejet at bestille en lille forret eller snack, fordi vi var lidt grovsultne, men blev anbefalet at holde den gående for:

- Køkkenet er hurtigt i dag!

Mit gæt er, at køkkenet er hurtigt hver dag. Design og fantasi er sat i kvikke koncepter, der blot mangler de varme ingredienser for at kunne blive serveret. Gastronomiske geometrier som i sidste ende er fastfood.

De to serveringer, vi valgte, ligger i toppen af priserne. Mere rutinerede gæster shopper bevidst og kombinerer sikkert med et besøg i Cinemaxx. Det giver en kuvertpris, som nok skal mætte til omkring hundrede kroner. Drikkevarerne kan få prisen til at løbe lidt løbsk. En stor cola til 66 kroner, en cafe latte til 44 kroner er ikke pengene værd.

I en snæver og doven vending er det ekstremt nemt at spise her. Gratis parkering ved døren, rap og super betjening. Lys, tjekket indretning. Næste gang vi er i biografen ved centret, så kunne et stjerneskud måske friste. Men der kan godt gå nogle måneder.

Café Victoria i Rosengårdcentret, Odense.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Trods nedgang i industrien hæver fynske Alumeco bundlinjen: Omstrukturering har givet pote

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Alarm 112

Efter flugtforsøg fra fængslet: Nu skal Peter Madsen for en dommer

Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Annonce