Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Godt, men ikke helstøbt

Restaurant Tranquebar på Hesselet i Nyborg.
Annonce

Restaurant Tranquebar på Hesselet mangler et par nøk i at nå konkurrenterne i klassen tre retter for 500 kroner

Et signeret fotografi af Svend Asmussen pryder indgangen til Restaurant Tranquebar på Hotel Hesselet, og vi nyder violinistens milde fysiognomi i en del minutter, inden en tjener dukker op og spørger, om vi ikke vil sidde ned? Vi har nydt duften af efterårsskov på vej ud mod det smukke hotel, og synet af Storebælt er så godt, at den kiksede intro snart er glemt med cava i glasset og snack.

Restaurant Tranquebar på Hesselet i Nyborg.
Annonce

Kuller i syrebad

Køkkenchef Rasmus Urup lader gæsterne vælge mellem to spor, men medspiseren får lov at krydse desserten fra gourmet over i den (kun lidt) billigere menu "Kokkens livretter". Hendes første ret af tre er rimmet kuller under et nydeligt grønt dække, men retten har fået et ordentligt skud syre, så balancen tipper. Faktisk skal hun næsten tage tilløb til hver bid, og en til min side af bordet bekræfter, at fisken ikke får et ben til jorden i smagsbilledet.

Anderledes vellykket er min consommé på svampe - frydefuldt umamifyldt med en parfumeret duft, som rækker over til medspiseren, let og kraftfuld på samme tid. Den letrøgede havtaske i midten har imidlertid fast konsistens som de buglapper, man kan få ved fiskehandleren, mere bastant end elegant. Urup & co. kom ellers heldigt fra start med den lille appetitvækker med letrøget kammusling, crispy jordskok og grønkål, som var i særklasse smuk over en intens bisque.

Restaurant Tranquebar på Hesselet i Nyborg.
Annonce

Saftigsprød torsk

Vi får god tid til at nyde mørket over Storebælt med italiensk hvidvin og spansk sauvignon blanc med overraskende stor frugtighed.

Min ledsager får en efterfyldning af italieneren, da hun står en ret over. Jeg får chardonnay fra amerikanske Columbia Crest, og den står fint til torsken, som er noget af det bedste, jeg oplever denne aften: Hårdt ristet, sprød med saftigt indre og syrligtsøde løgskaller som kontrast.

Restaurant Tranquebar på Hesselet i Nyborg.
Annonce

Tre gange svin

Restauranten er nu pænt fyldt, og som a la carte-gæst en torsdag aften skal man acceptere præmissen, at Hesselet først og fremmest er et sted for konferencer, og selskaberne var på den anmeldte aften muntert højrøstede i forhold til en almindelig restaurant.

Vores hovedretter er fordelt på gris og lam. Medspiseren får dækket sit proteinbehov med mørbrad i parmaskinke, dejligt mættende i smag med saltet, sprødt skud fra italieneren, lækkermør svinekæbe og blodigrød bede.

Striben af pommes anna på siden er tilberedt med andefedt, uden at kartoffelskiverne i kompres sejler i kalorier. Den er mere spændende end de friterede kugler med kartoffelmos, som følger mit urtefarserede lam. Første af slagsen er nærmest hul, og sødmen i den friterede leder i første omgang tanken hen på æbleskive og dernæst berlinerpfannkuchen - en pudsig oplevelse i det salte køkken - og variationen er ganske stor fra det tørre, hule til det lækre, raffinerede.

De små kugler af selleri på tallerkenen fungerer bedst med ditto syrlige af æble, mens lammefileten er smagfuld til den ferske side, hvor de små stykker af lammekølle har et mere fyldigt udtryk. Vores hovedretter er klassiske med et varieret udtryk i smag og tekstur, men overordnet peger de mere tilbage end frem. Men Hesselets raison d'être er heller ikke at være innovativ og fornyende, men at give kvalitet for pengene til de overnattende - og det lykkes, hvis man skal dømme efter stemningen ved de andre borde.

Vi har pænt af australske Torbrecks Rhône-blend tilbage i glasset og har set frem til en pause oven på de solide hovedretter, da desserten ankommer, inden maden næsten er sunket.

Og jeg får ikke gratineret blå kornblomst som bestilt, men cheesecake, og tjeneren - aftenens nestor, som har afløst eleven - tilbyder muntert at spise den, da jeg bemærker fejlen. Men den ser lækker ud, og jeg napper det søde nu, da Nyholmgaard Vins kirsebærvin Kuriosum allerede er skænket i glasset.

Vi lægger ud med brombærsorbeten, at den ikke skal synke sammen, og trækker tiden lidt inden cheesecaken, men timingen er langtfra optimal.

Med kaffe ryger regningen op i 1965 kroner, og i det niveau er Tranquebar ikke tilstrækkeligt sikker i levering og oplevelse, og som helhed rækker det til fire jævne stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Dyreorganisationer er helt oppe i det røde felt: For en måned siden var det marsvinet Saga, nu er Eskild indfanget til Fjord&Bælt

Kerteminde For abonnenter

Politiet dropper sigtelsen mod Danmarks måske ældste dyreværnsaktivist: 78-årige Nils fortsætter kampen for Freja og Saga

Annonce