Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Frøen med de tre b'er

Anretningen af grøntsagerne har fået et løft i forhold til den anmeldte aften, hvor de lå fladmast under bøffen. Som var tør i kanterne.

Betjeningen er fin, men maden svingende på caféen på Odenses mest centrale hjørne.

Froggy's Café har det bedste til fælles med sine parisiske fæller: Udsigten. Men i modsætning til byernes by behøver man ikke betale ekstra for at nyde den på hjørnet af Mageløs og Vestergade.

Vi finder et bord med udsigt til cyklister og fodgængere, og tjeneren tørrer efter og fjerner askebægeret. Caféen får point hos rygere, og vi andre må sætte os strategisk efter vindretningen. Men det går an på en sommerlun tirsdag aften.

Her er puls med musik i højttalerne, liv i gaden og et bredt publikum fra veninder til familier og ældre ægtepar ved bordene. Menukortet er bredt, og et overblik kræver tid, for her er alt fra salat og sandwich til specials og steak.

Vi bestiller en omgang hyggesnack til deling foruden en laksetatar plus tempura-rejer, inden hovedretterne: rib eye steak, pulled pork burger sammen med pasta og nachos-retten "We are famous"med jalapenos.

De mindste får Søbogaard-saft, mens et par velvoksne IPA fra Carlsberg Brewmasters Collection har god fylde, krydderi med en fin balance mellem sødme og bitterhed.

Maden kommer rapt, og mine tempurarejer er brandvarme, knitrende sprøde og fyldt af sødt skaldyrskød. De ligger på agurkestave, som ikke er skåret i minutterne op til serveringen, men er acceptabelt friske, akkurat som de grønne salatblade.

Annonce
Froggy's Café, Vestergade i Odense.

Rigeligt med sovs

Medspiseren får to kugler laksetatar med et par store rugbrødschips, som giver let efter mellem tænderne. Laksen er på det jævne, og anmelderen får fremkaldt mindet om barndommens delikatesseforretning med blå klinker og fuglekvidder i disken.

Med lukkede øjne kunne man få tanken om salt skinkekød, teksturen er omtrent den samme.

De mindste ved bordet er begejstrede for de sprøde kyllingevinger, men sparket i de friterede jalapenos med ost er for voksne ganer.

Min rib eye steak er medium som ønsket, men grå i den yderste centimeter, hvor saftigheden er borte. Midten er mør uden at være helt lækker, og det samme gælder bearnaisen, hvor anmelderen er i et limbo om, hvorvidt den er hjemmelavet eller fra pose. Estragonsmagen tæller for det første, det brede menukort og smagen for det sidste, og anmelderen ville vælge at sætte pengene her i et væddemål. De overvejelser bekymrer ikke et par midaldrende mænd ved bordet ud til gaden, som hælder en rigelig mængde fra saucekanden over deres fritter.

Under min bøf ligger bløde løg og sauterede grøntsager i et rodet, fladmast virvar, så de minder om vegetarudgaven af trafikdræbt pindsvin.

Fritterne er hæderlige med skræl, rigelige i mængden som den pulled pork burger, som medspiseren får. Kødet er trevlemørt, smagfuldt og lidt tørt i nogle kanter, mens coleslawen er rigeligt fed.

Froggy's Café, Vestergade i Odense.

Heftig nachos

Nachos-tallerkenen med kylling får lov at stå næsten urørt hos den mindste ved bordet. "We are famous" er en heftig, stærk sag selv for anmelderen, og den kunne i denne udgave godt bære en advarsel på kortet. Men som tjeneren muntert formulerer det, da hun bærer retten ud, "så er det godt for immunforsvaret".

Bedre er pastaretten med hakket okse og bacon - og den er rigelig, så tjeneren kan fylde en doggybag med halvdelen til senere fortæring.

Froggy's Café er stedet, hvis man vil have en hurtig pastaret eller en salat i rappe omgivelser med udsigt til forbipasserende venner, kolleger og kendisser i byens absolutte centrum.

Men et råd er at spørge til styrken i retterne, og bøffen vil jeg vælge at indtage på en restaurant. De 179 kroner er ikke givet godt ud på det attraktive hjørne.

Regningen lød på godt 943 kroner for fire personer med lidt udskejelser som forret, og anmelderen lander på tre pæne stjerner frem for fire små af ovennævnte grunde.

Froggy's favner bredt, kan det meste uden at ramme plet. Men som ejendomsmæglerne formulerer det, så gælder loven om de tre b'er: Beliggenheden er perfekt. Ikke mindst, hvis man er ryger.

Froggy's Café, Vestergade i Odense.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Der er lys - også i den mørke tid

Da Hitlers sorte fugle fløj over Danmark i de tidlige morgentimer for 80 år siden, var det begyndelsen på fem mørke år. Begivenhederne 9. april 1940 var imidlertid også begyndelsen til, at danskerne endnu engang indså, at det lille land højt mod nord ikke kan klare sig alene. Læren af besættelsen var derfor blandt andet, at vi aktivt skal indgå i samarbejder, der rækker langt ud over vores egne grænser, hvis vi skal kunne løse vores sikkerhedsmæssige, politiske og økonomiske problemer. Derfor er 9. april 1940 på den ene side en sort dag, på den anden side en lysets dag, fordi det da stod klart, at vi er nødt til at binde os tæt sammen med andre lande for at løse fælles udfordringer. Besættelsen er på sin vis baggrund for Danmarks engagement i krigene på Balkan, i Irak og i Afghanistan. Den er også årsagen til, at danske politifolk og jurister og folkeretseksperter har været udstationeret i talrige stater verden over. Og den er katalysator for vores tætte samarbejde med andre europæiske og vestlige lande i EU, FN, Nato, WHO og talrige andre internationale institutioner og sammenslutninger. Bevares: Det er ikke, fordi dansk forsvars- og udenrigspolitik har været konsekvent. Fodnotetiden i 1980'erne står som et lavpunkt i vores omgang med vores allierede. På samme måde er danskernes til tider meget valne holdning til EU-samarbejdet et problem. Det ændrer imidlertid ikke på, at vi qua besættelsen har forstået det betydningsfulde i at samarbejde med andre. Også, når epidemier raser. Engang var Danmark et lille, fattigt land. Lille er landet stadig, men det har udviklet sig til at høre til blandt de rigeste lande i verden. Det skyldes ikke, at vi har store mængder af naturressourcer eller et særligt gavmildt klima. Det skyldes vores evne til at samarbejde med andre lande. Besættelsen og de mørke år, der fulgte, understreger - ligesom alt, hvad der er sket i de seneste måneder - at det er vigtigt, at vi fortsat forpligter os i EU, Nato og andre organisationer, der er med til at holde verden rundt om os i balance. Uden EU og uden Nato ville vores økonomiske, politiske og sikkerhedspolitiske grænser engang været blottet. Derfor skal vi holde fast i at ville samarbejde. Også i disse tider. For der er lys i den mørke tid.

Annonce