Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Fedt design - tynd mad

Ny café i spøgelses-restaurant i Odense, hvor der for tre år siden var bøfhus, og navnet var Jensen. Nu spiller Marcellos op og vil gerne være noget ved restaurationsmusikken.

Hvis der er noget, som kan skabe liv i en gågade, så er det servering. Så der er garanti for masser af liv i og omkring Café Marcellos, som åbnede i sommerferien. Både under baldakiner med terrassevarmere og uden for den tomme naboforretning er der servering, og indenfor er der også masser af lækre siddepladser. I stueplan og på førstesalen.

Med plankegulve, rød løber og specialdesignede lædermøbler i matchende farver af mosgrønt, cognac og karry er der nok at vælge mellem, og fra lofterne hænger ikoniske lamper og ser blærede ud. Et par Arne Jacobsen-kogler byder sig til ud mod Kongensgade, og man spekulerer på, om mad og drikkevarer kan leve op til de topnice omgivelser.

Det spekulerer vi lidt over, mens vi bliver anvist et fint bord i en hesteskosofa. Der kunne godt sidde en større familie, men selv om vi kun er fire, er det alligevel OK. Et par kvindelige tjenere ved næsten ikke, hvad godt de kan gøre for os, og mens de bestilte drikkevarer kommer lidt drypvis, venter vi på en "nachos-deler". Ordrerne bliver tastet ind på en tablet ved opgangen til første sal, og den er online med køkken og kasseapparat og skal holde styr på kundeforløbet. Så ihærdigt bliver den brugt, at de nyansatte personaler har svært ved at være sig selv og have fokus på kunden. Det er, som om sådan en maskine kan tage sund fornuft og selvtillid fra folk.

- Nachos som forret så ... Og skal det være med kylling?

Spørger hun højt henne fra sin skærm.

Ja, det virker vist mest logisk.

De bestilte mexichips kommer med deres ledsagende dressinger i mikro-støbejernsgryder. Sød detalje, og både salsa, guacamole og creme fraiche er OK. Chipsene er ovnlunkne med smeltet cheddar. De er toppet med kyllingestykker, der ligeledes er lunkne. Svampede, pumpede. Synd. Hvor svært kan det være at stege sine egne kyllingefileter og placere dem på en portion chips?

Kitschet på den gode måde

Drikkevarerne er iskolde og serveres med isterninger. Rødvinen kommer med ledsagende vand i et presset guldglas. Kitschet på den gode måde. Moderate priser, undtagen min sure Limonata, som runder 55 kroner.

Hovedretterne er åbenbart i en klasse for sig, så det kræver mandlige tjenere. To mand høj kommer de og ønsker velbekomme til de to sydamerikanske bøffer. Stegt som bestilt. Men - viser det sig - halvkolde. Præcis som burgerbollen heller ikke er ristet og varm

Bearnaisen har nærmest rumtemperatur, og vi opfinder en teknik, hvor saucen lægges ud over de ekstremt varme håndskårne "pommer". Det hjælper.

Begge bøffer er O.K. Modnet sydamerikansk kødkvæg. Der kommer med en kvist rosmarin og en syltet cherrytomat, og man kan vælge at skære den for med en fiks, lille, superskarp kødøkse, der er en del af serveringen. Garniture-salaten bærer præg af at være sammensat af de forhåndenværende vegetariske ingredienser i køkkenet. Lidt coleslaw, et par oliven, tre kæmpekapers, lidt spinatblade, rød radicchio, tørret tomat og agurkeskive er lagt ved siden af bøffen.

- Er bøffen, som den skal være? Lidt for kold? Jeg kan stege den lidt mere ...

En sær måde at foreslå en bøf til 279 kroner varmet ekstra op på. Jeg vælger at spise det efterhånden kolde kød, og da der bliver taget af bordet, kommer den kvindelige tjener med et tilbud, som helt sikkert er godkendt af bossen.

- Som kompensation for den kolde mad kan du få en dessert, siger hun og giver mig kortet.

Jeg kigger pligtskyldigt i desserterne, men vi har inden bestemt os for at vælge en café-specialitet: Kaffe og cappucino, og da jeg afregner, bliver filterkaffen fratrukket. Som en lille gestus.

Nogen heldig hånd har de ikke med at håndtere den sag. Der havde været lidt stil over at tilbyde gratis desserter eller de tre kopper kaffe "på huset". Nu bliver situationen vendt om, så det er mig, der nærmest står og skal takke for at få en kop filterkaffe gratis.

Maden kan isoleret set ikke trække meget mere end et par stjerner. Men man ville være et skarn, hvis man ikke forstod at nyde en flot ny café i city. Akkurat som de øvrige gæster tydeligvis gør det, mens benovede hollandske turister smovser i milkshakes og drinks ved nabobordet. Så tre stjerner og masser af plads til forbedringer. Der er en stjerne både for at åbne i et "spøgelseshus" og for et fedt design.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce