Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Et bord med udsigt

Munkebo Kro, Fjordvej i Munkebo.

Munkebo Kro har på mange måder alt: En stemningsfuld bygning med flotte lokaler og en perfekt beliggenhed. Desværre står maden ikke mål med omgivelserne.

Annonce

I flere år var Munkebo Kro et gastronomisk fyrtårn på Fyn. Men efter at kokken Thomas Pasfall pakkede kødgyderne sammen og åbnede restaurant i Odense, ønskede kroens ledelse at skrue ned for gourmetblusset og satse på helt almindelig kromad.

Det er lykkedes. Desværre i en grad, så der er et påfaldende misforhold mellem de fornemme rammer og kvaliteten af det, der bliver serveret.

Det er ellers en pragtfuld vinterdag. Kroens stråtækte tage er dækket med et tyndt lag sne, og solen skinner fra en himmel så høj som Henrik Voldborgs hårgrænse. En karavane af barnevogne holder på rad og række udenfor og varsler om et større selskab. Det viser sig at være en barnedåb.

Udover de mange børnefamilier, der er samlet i et lokale for sig, er min ledsager og jeg de eneste gæster i restauranten. Vi tager plads ved et af de runde borde ved vinduet med udsigt over Kerteminde Fjord. Mågerne svæver lavt over det blikstille vand.

Siden maj sidste år har ægteparret Iben Egebjerg Germundsson og Finn Egebjerg Rasmussen haft forpagtningen af den snart 190 år gamle kro. Rollefordelingen er klar: manden i køkkenet og fruen som vært. Og det gør hun forbilledligt.

Konceptet med almindelig kromad kommer tydeligt til udtryk i menuen. Blot fem fristelser er der at vælge imellem til frokost: suppe, frokostplatte, rejesalat og de to klassikere pariserbøf og stjerneskud.

Munkebo Kro, Fjordvej i Munkebo.
Annonce

Stilrent

Min ledsager og jeg beslutter os for oksekøds- og fiskeanretningerne og falder i snak om stedets indretning; den er stilren og klassisk med lange grå og hvide duge, servietter og blomster, der er afstemt med salonstolenes rosa puder, og på væggen hænger akvareller med maritime motiver, malet af en lokal kunstner. Absolut gennemført, men også en kende upersonligt.

Vores snak bliver afbrudt af drikkevarernes ankomst. Min ledsager er på sodavand - nogen skal jo køre bilen. Jeg får mig en Årvågen fra Munkebo Mikrobryggeri - en lækker frisk, gylden sag med en behagelig bitter afrunding, som forbliver forbavsende længe i ganen. Jeg tager endnu en tår og falder hen - beruset af det gode selskab ved bordet og den uimodståelige udsigt udenfor.

Frokostretterne kommer på bordet, og min ser blændende ud: Rødbeder, kapers og fintsnittet rødløg - det hele i rigelige mængder - en solgul æggeblomme og selvfølgelig en ordentlig hakkedreng monteret på smørstegt brød og dækket med høvlet peberrod på toppen. Som en bjergtop beklædt med sne.

Munkebo Kro, Fjordvej i Munkebo.
Annonce

Fortryllelsen forsvandt

Fortryllelsen fordufter dog ved første bid. Smagen lever simpelthen ikke op til øjets lovprisninger.

Bøffen, som i bund og grund er det eneste i en pariserbøf, som kræver omtanke og kærlighed, er slet og ret kedelig. Tør og tam.

Jeg kan hverken mærke eller smage umagen i udvælgelsen af råvarer, krydring eller tilberedning. Det samme gælder rødbederne - ingen tegn i tekstur eller farve på, at de er lavet fra bunden. Selv salaten er halvslatten.

Bevares, det hele kan spises, men det står ikke mål med de fine omgivelser. Det er som at sidde bag rattet i en stor, flot, omend lettere slidt Mercedes, der gemmer på en 1.0-litersmotor under kølerhjelmen. Det spiller bare ikke rigtigt.

Fiskeanretningen - stjerneskud - på den anden side af bordet er mere vellykket, men bringer ikke ligefrem stjernerne frem i min ledsagers øjne. Den dampede fisk har en fin konsistens og smag. Det samme gælder den røgede laks.

Den panerede fisk er dog fad og mangler sprødhed; igen er der intet, der indikerer, at den er frisk fra fjorden overfor og ikke bare fisket op af fryseren.

Inden vi vender snuden hjemad, bruger vi et par minutter på at indtage den smukke udsigt endnu engang. Munkebo Kro ligger smukt. Det er indiskutabelt. Værtskabet er også fortrinligt. Men flotte omgivelser og god service gør det ikke alene. Der er absolut intet i vejen med god, gedigen kromad, hvis blot den er lavet ordenligt og med omhu. Det er bare ikke min oplevelse denne dag. Derfor ender vi på tre små stjerner.

Munkebo Kro, Fjordvej i Munkebo.
Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald: Alexander Vedernikov var et beskedent og privat menneske, men når han besteg podiet foran orkestret, gav han sig fuldt ud

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hård dom over ghettolov: Tudetosset

Annonce