Annonce
Kultur

Madanmeldelse: En plads i solen

Dang Ved Brønden serverer udendørs, når vejret er til det.

Smilende betjening og thaimad på et acceptabelt niveau på Faaborgs nye thailandske restaurant

For at begynde med slutningen, så endte regningen, som man kan se herunder, på knap 700 kroner, da to børn og to voksne gik ud for at spise thai på torvet i Faaborg.

Det er et ganske overkommeligt prisniveau, når man tager kvaliteten i betragtning, for restauranten med det pudsige navn Dang Ved Brønden bruger friske råvarer og laver tilsyneladende maden på bestilling.

Med andre ord er der ingen optøede råvarer eller fær- dig-retter-ud-af-fryseren på Dang, og dermed er thaire-stauranten ganske konkurrencedygtig og på niveau med f.eks. Faaborgs bedste italienske pizzeria.

Læg dertil, at personalet er yderst smilende og behageligt - man føler sig ganske velkommen på Dang. Men når "karakteren" for vores besøg på Dang Ved Brønden alligevel ikke når højere op end tre stjerner, skyldes det dels manglende opfindsomhed i køkkenet, dels restaurantens lidt trætte udseende og endelig en mindre servicemæssig bommert.

Annonce

Henvist til hjørnet

Vejen til den acceptable regning begyndte nemlig knap så godt.

Vi ankom en tidlig og stille søndag aften, hvor Dang kun havde få kunder inde i restauranten. Blot to af de fire borde med udsigt til torvet i Faaborg var besat, men alligevel blev vi, to voksne og to børn i skolealderen, henvist til et bord i et hjørne inderst i re-stauranten - lige ved indgan-gen. En skidt start, for de ledige udsigtsborde var ikke reserverede - og de nåede heller ikke at komme i anvendelse, mens vi opholdt os i restauranten.

Henvist til hjørnet fik vi udleveret spisekort, der gav anledning til en vis undren. Der var nemlig en del divergenser mellem det spisekort, vi havde tjekket på nettet forud for besøget, og dét, vi fik præsenteret på restauranten. Ja, der var endog divergenser mellem de spisekort, vi fik overrakt ved bordet. Til overflod var børneretterne slet ikke nævnt i menukortene, men en af Dang Ved Brøndens smilende tjenere var med det samme parat til at fortælle om retterne tiltænkt børn, mens vi søgte rundt i det overskuelige/begrænsede udbud af retter.

Betjeningen på Dang var i det hele taget smilende denne aften: opmærksom uden at overrende bordet, hjælpsom uden at være anmassende og interesseret uden at være jovial.

Maden var helt overvejende udmærket, omend lidt idéfattig.

Alle hovedretter kom på bordet smukt serveret med udskårne gulerodssommerfugle i den lille og i øvrigt temmelig ordinære sidesalat, der fulgte med alle retterne.

Friskhed og smag

På bordet kom bl.a. en ge- nerøs stor portion Tog Man Gai, thailandske reje- og limefrikadeller, der havde den rette friskhed, skarphed og smag over sig, selv om frikadellerne manglede en knasende sprødhed for at være helt perfekte.

Friskheden gik igen i den næsten lige så omfattende portion Gai Pad Khing, kyllingestykker stegt med ingefær, chili, tomater, løg og forårsløg. En karsk oplevelse, selv om jeg også sad tilbage med en fornemmelse af, at køkkenet blot slavisk har fulgt en opskrift og ikke leget med ingredienserne. Den samme fornemmelse ramte oksekødsretten, der var frisk, skarp og jævnt stærk og alligevel en anelse farve- og fantasiløs.

Sluttelig fik familiens yngste en Oak Gai, et banalt stykke (vel-)stegt kyllingebryst med pomfritter til. Ordinært, men dog niveauer over, hvad Kvicklys cafeteria tilbyder.

Mere fokus på maden

Det samlede indtryk af Dang Ved Brønden er godt.

Maden er i en ganske fornuftig kvalitet, og selv om prisniveauet ikke er som i danskernes andet fædreland, Thailand, så er Dang Ved Brønden dog alligevel en re-staurant i den billigere ende. Se f.eks. prisen på den unavngivne, men dog ganske acceptable hvidvin: 138 kroner for en drikkelig vin på en restaurant er trods alt ikke en herregård.

Dang kan dog godt sætte mere fokus på maden, lege lidt mere i køkkenet, variere indtrykket af retterne. At sende fire meget forskellige retter på bordet med den samme sidesalet giver gæsterne indtryk af, at alt i køkkenet er standardiseret som i et hospitalskøkken. Og det er trods alt ikke derfor, man går ud for at spise.

Det ville også gavne ejerne af Dang at friske de lidt trætte lokaler op. Restaurant Dang Ved Brønden ser fortsat akkurat ud som dengang, den blot hed Ved Brønden. Men det gør jo ikke noget, hvis gæsterne føler sig hensat bare en lille smule til Thailand, selv om man sidder på torvet i Faaborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce