Annonce
Kultur

Madanmeldelse: En italiensk knytnæve

Fiskeretten er blevet skiftet ud, siden vores anmelder besøgte Boffa. Her ses grillet dorade med vandmelon, chili og sauce med squash og vild oregano, som er på menuen nu. Foto Yilmaz Polat

Passionen er der. Hjertet er også på det rette sted, men Boffa mangler lige det sidste til, at jeg for alvor bliver væltet omkuld.

Lokalet er stort. Stort som en fabrikshal. Tre kæmpe røntgenbilleder af salt- og peberkværn, en stavblender og en fisk pryder de høje, nøgne murstensvægge, der også er pyntet med rustne tagplader.

Industrielt og storbytjekket. Ikke noget af den hjemlige hygge, man normalt forbinder med at spise italiensk. Vespaen ude i gangen, hvor vi bliver hjerteligt modtaget af værten, leder dog tankerne i den rigtige retning.

Vi er på Boffa på Rugårdsvej i Odense. Restauratør Brian Matzen har slået Alfred og Kamilla sammen med Restaurant Mafia og givet det nye sted navn efter det italienske slangudtryk for et slag i ansigtet.

- Men det er på den gode måde, forsikrer værten os.

Det første slag rammer os, da vi træder ind i det kolossale lokale. Og trods den varme velkomst varer det lidt, inden vi slapper af.

Vand, brød og olivenolie kommer på bordet. Brødet minder om foccacia og alligevel ikke, men udfylder sin rolle perfekt: at opsuge den velsmagende olivenolie. Vi bestiller en flaske Planeta Alastro 2014. En virkelig fin hvidvin fra Sicilien - blød med god syrebalance og afmålt fad. Vi hilser på nabobordet og føler os efterhånden helt godt tilpas.

Restaurant Boffa i Odense.

Stor og lille Boffa

Stedet byder på to menumuligheder: Boffa og Big Boffa. Man kan vælge tre eller fem retter, og da vi er her for at teste køkkenet, går vi all in med fem retter fra hver menu. Jeg overhører Brian Matzen fortælle nabobordet, at lammet i Big Boffa-menuen kan skiftes ud med noget kalv, han lige har fået hjem, som smager så godt, at det nærmest er kriminelt.

Det vil jeg ikke snydes for.

Den klassiske antipastitallerken indgår i begge menuer og er overvejende napolitansk: lufttørret skinke, kalv, to forskellige spegepølser, mortadella, ostebrød, en lille friturestegt bolle med rucola, soltørrede tomater og oliven. Det hele er af høj kvalitet.

Big Boffas rødfisk er fornemt tilberedt med tæt tekstur og smag, som får friskhed fra melon og citron og balance fra olivenoliens bitterhed. Lille Boffa byder på glaskål, som absolut ikke er min favorit, men serveret i papirstynde skiver med rucola, en sirupsagtig, sødsur balsamico-glace og knas fra chips fungerer det overraskende godt.

Skulle jeg nøjes med tre retter, ville jeg dog klart springe de to første retter over.

Restaurant Boffa i Odense.
Annonce

Knivskarp kalv

Pastaretterne sidder lige i skabet. Den ene er en lille delikat ret med spændstige pastaplader oven på søde, smørmøre tern af butternutsquash, antydning af røg fra scarmozaen (en røget mozzarella) og uundværlig syre fra citron.

Den anden pastaret er mere rustik. Pasta Mezzaluna - al dente, naturligvis - med cremet svampefyld og tomatsauce, ligeledes med masser af svampe og krydderurter. Som mamma ville have lavet den.

Kalvekoteletten er knivskarpt tilberedt. Perfekt lyserød, fast i fibrene, saftig, mør og med uimodståelig umami. Det er så godt, at jeg nærmest glemmer alt om tilbehøret: Glat auberginekaviar, salt skilt sauce med rosmarinolie, sødme fra de bagte løg og grillede peberfrugter og knas fra ristet brød. Bum! Der var det gode slag i ansigtet.

Unghanebrystet fra den lille Boffa-menu holder også et højt niveau. Saftigt og smagfuldt med sprødt skind. Squash, aubergine og tomater har perfekte grillstriber og godt med bid - dertil en intens, rød tomatsauce og masser af frisk timian.

Vi snupper en lille pause inden desserterne. Jeg får en strågul, ikke for sød, senhøstet Proibito Falanghina til min tiramisu. Ingen overraskelser her. Desserten er cremet og fed med svampede ladyfingers og god smag af kaffe. Big Boffas dessert er mere forfinet: Sprød mandelkage med frisk timian-is og saftige citrusfrugter.

Da vi på vej hjem diskuterer den madoplevelse, vi lige har haft, er min ledsager og jeg enige om, at den har været god. Endog overordentlig god. Vi er dog også enige om, at vi ikke er blæst bagover - altså bortset fra kalven. Derfor har jeg svært ved at finde den femte stjerne frem. Men Boffa er ikke langt fra, og med den passion, Brian Matzen lægger i sin restaurant og sin mad, skal den nok komme.

Restaurant Boffa i Odense.
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce