Annonce
Kultur

Madanmeldelse: En drøm af en gårdhave

Restaurant Mumms gårdhave er forførende sydlandsk, og med en aftentemperatur omkring de 30 grader kan man godt glemme, at man er i Danmark.

Gårdhaven hos Restaurant Mumm i Ærøskøbing er hyggelige og charmerende, betjeningen familiær, og man føler sig så veltilpas, at man lever med en menu, der stikker i alle retninger

- Det er da her, vi skal spise i aften, udbryder jeg, da min ledsager og jeg passerer Restaurant Mumm på vej ud i sommervarmen.

Begejstringen skyldes en gårdhave, der nærmest er lige så vidunderlig som selve Ærøskøbing.

Min ledsager nikker, og vi går videre ned ad brostenene i Søndergade og ned ad Vestergade - ned mod havnen - alt imens vi indtager byens historiske charme. Skønne, små, skæve huse med smukke, farvestrålende døre.

Bordreservation tænker vi ikke over før klokken 18.30, hvor vi igen står i Restaurant Mumms gårdhave og spørger, om der er et bord ledigt.

- Alt er reserveret. Jeg kan godt finde plads til jer, men kun indtil klokken otte, siger værtinden venligt.

Vi tager chancen.

- Hvem ved? Det kan jo være, der bliver et bord ledigt i mellemtiden, siger værtinden og viser os hen til vores bord.

Vi tager plads sådan cirka midt i gårdhaven. Efeu smyger sig op ad blåregn, hvis grene strækker sig ud over vores hoveder som et tag, der skærmer for solen. Vi er omgivet af krukker, potter og glade gæster. Stemningen er nærmest italiensk, og jeg får lyst til en campari soda, mens vi kigger på spisekortet.

Restaurant Mumm, Søndergade i Ærøskøbing.

Perfekt til en sommerdag

Menuen indeholder en lille håndfuld retter i hver kategori. Alt fra rejecocktail, vinbjergsnegle og teryaki-marineret oksekød til spaghetti med tigerrejer, Ærø-pandekager og crème brûlée. Lidt forvirrende.

I hver kategori er der også en "kokkens anbefaling". Dem vælger jeg tre af, og det skal vise sig at være en god disposition.

Forretten er en kold tomatsuppe. Den er fed, med intens tomatsmag, god syrebalance og masser af knas fra de friske forårsløg og knasende, småternet rød peberfrugt. Perfekt på en dag, hvor temperaturen - sjældent for denne sommer - det meste af dagen har ligget over de 30 grader.

Min ledsager får vinbjergsnegle. De smager som sådan nogle små krabater nu engang smager. Masser af hvidløg, masser af persille.

Det fælles brød minder om bakeoff, men smager fint.

Til maden får vi en veltempereret - læs "ikke for kold" - flaske Les Hautes Roches Privilege Sancerre 2013 fra Loire, Frankrig. En dejlig frugtig hvidvin med en god syre og strejf af markblomst i næsen.

Restaurant Mumm, Søndergade i Ærøskøbing.
Annonce

Smukt er det ikke

Der går lidt tid, inden hovedretterne kommer på bordet. Jeg skeler til uret. Der er en halv time, til vi skal overdrage vores bord - og nu sidder vi lige så godt.

Dagens fisk er paneret torsk. Præsentationen fremmer ikke ligefrem appetitten: Tre blokke torsk oven på en armygrøn høj af spinat, ude til højre en bagt cherrytomat og en skive lime, der ligner noget fra Playstation-logoet.

Skuffelsen fordufter dog ved første bid. Paneringen er let og sprød, kødet er smukt hvidt og saftigt silkeblødt. Spinaten smager lige så fad, som den ser ud, men de nye kartofler er veltilberedte, og fedmen fra smørsovsen og syren fra kapersene binder en fin sløjfe om hele retten.

På den anden side af bordet er rollerne vendt om. Spaghettiretten ser bedre ud, end den smager.

Rejerne er søde og sprøde, men retten mangler smag af hav. Samtidig er tomatsovsen for olieret og mangler kant i form af krydderi eller lidt chili. Spaghettien er ikke al dente, og det hjælper ikke noget at begrave det hele under en håndfuld hjemmedyrket rucola.

Den skuffende oplevelse bliver dog formildet af beskeden om, at vi kan blive siddende.

Til dessert vælger min ledsager den lokale specialitet Ærø-pandekager. De er tykke og smørrige. Den hjemmelavede stikkelsbærkompot er frisk og syrlig og hjælper med at bryde det fede. Smukt er det ikke, men godt smager det. Jeg får jordbær med fløde.

- Det skal man da have på en dag som i dag, kommenterer tjeneren, og han har fuldstændig ret.

Den hjertelige betjening og de fantastiske omgivelser er Restaurant Mumms klare force. Maden er dog svingende i kvalitet og menuen for diffus. Derfor ender vi på tre stjerner.

Men det er tre store stjerner, og når jeg engang vender tilbage til Ærøskøbing,vil jeg helt sikkert besøge Restaurant Mumm igen. Og næste gang vil jeg huske at bestille bord.

Restaurant Mumm, Søndergade i Ærøskøbing.
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Kerteminde For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Kerteminde

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce