Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Den stille thai-charme

Restaurant Dang ved Brønden i Faaborg.

Dang Ved Brønden laver virkelig lækker og velsmagende thaimad, men spring desserten over og tag kaffen derhjemme

Faaborg minder om en spøgelsesby sådan en helt almindelig torsdag aften i oktober. De flotte, udskårne græskaransigter, der med skælmske smil møder os på vej op ad trappen til Dang ved Brønden, er måske netop sat op for at holde spøgelserne ude. Min ledsager og jeg føler os dog ikke truffet og går indenfor i varmen.

Dangduen Hansen har siden 2007 serveret klassisk thai-mad af høj kvalitet i den historiske bygning med udsigt til Ymerbrønden på torvet i Faaborg. Det gør hun stadig. Hvis man vel at mærke holder sig til forret og hovedret.

Indretningen er en smule pyntet. Tunge møbler, buddhistisk kunst på væggene, masser af guld og plastikblomster. Men vi føler os godt tilpas. Pulsen kommer helt ned under det tykke, røde gulvtæppe, godt hjulpet på vej af musikken fra højtalerne. En syntetisk cocktail af country, jazz og orientalske toner, der på forunderlig vis virker beroligende og indbyder til den stille, sagte og intime samtale.

Vi ænser nærmest ikke gæsterne omkring os.

Spisekortet vinder ikke nogen layoutpriser, men lokker med tre menumuligheder, hver bestående af en mai tai (frugtjuice med rom), en forret - den samme i alle tre menuer - og valget mellem tre hovedretter. Dessert er ikke med.

Desværre kræver menuen, at man er to, som ønsker samme hovedret. Da vi gerne vil smage lidt forskelligt fra køkkenet, sammensætter vi vores eget måltid á la carte.

Tom Yam Gai-suppen er en stærk og lækker sag med masser af chili og smag af limeblade, galangarod og frisk koriander.

Stærk og sprødt

Jeg bestiller en mai tai til mig selv og et glas vin til min ledsager og nyder stedets stille, thailandske charme, mens jeg venter på første ret: Tom yam gai.

Første mundfuld af den chilirøde suppe er stærk. Overraskende stærk. Men efterhånden som ganen vænner sig til styrken, åbnes der for andre nuancer: Limeblade, galangarod og frisk koriander.

Det smager vidunderligt. De hvide stykker kylling er saftige og afbalancerer sammen med små, sprøde champignon og overskårne cherrytomater det krydrede overtag.

Et par gange undervejs må jeg dog søge tilflugt i min Mai Tai, som med sin sødme og friskhed dulmer de på den gode måde hårdt testede smagsløg. Min ledsager er også kisteglad for sin forret: tre sprøde, knusprige snacks. En lille thailandsk forårsrulle, kongereje i rispapir og en indbagt tigerreje. Dertil en afstemt sød chili-dip. Knasende let og delikat.

Der er god volumen over min hovedret. Stegt and i tamarindsauce smukt serveret i noget, der vel bedst kan beskrives som et gyldent fondue-stativ.

Jeg foretrækker mit andebryst rosa. Det er det ikke. Til gengæld er det mørt og skindet sprødt. Det samme er bjerget af stegte løg, som det ligger begravet under. Lækkert, men også tungt.

Min ledsagers laks er mere frisk. Masser af sprøde grøntsager og sød ananas og perfekt balanceret sursød-sauce. Selve laksen er smukt lyserød og blød under den sprøde panering.

Selvfølgelig er den fælles ris også perfekt tilberedt.

Man føler sig godt tilpas indenfor med buddhistisk kunst på væggene, masser af guld og tykt, rødt gulvtæppe.
Annonce

Den lille nedtur

Begejstrede bestiller vi dessert og kaffe. Min ledersager ønsker friturestegt banan med is. Jeg vælger en lime/ingefær-sorbet. Desværre er de udgået for netop den variant. I stedet får jeg en æblesorbet og en ingefær-is.

Desserterne måler sig hverken på præsentationen eller på smagen med det foregående, og det går op for os, hvorfor desserten næsten ingenting fylder på spisekortet og ikke indgår i nogen af menuerne. To store kugler is, krystalliseret og uden smag. På den anden side af bordet er der også flere panderynker end smilerynker.

Den efterfølgende kaffe er nærmest udrikkelig. Kedelig maskinkaffe. Jeg har smagt bedre kaffe på tankstationer.

Hvor er det ærgerligt, at niveauet falder så mærkbart til slut. Lidt mere omtanke i desserterne og en drikkelig kop kaffe kunne have kastet en stjerne mere af sig.

Nu ender vi på respektable fire stjerner. Maden på Dang Ved Brønden er i særklasse god, og det hyggelige sted er absolut et besøg værd. Men jeg vil anbefale, at man springer desserten over og tager kaffen derhjemme.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Villy måtte flygte fra sit hus: - Ellers vil jeg ikke længere være den ældste mand i Hundslev

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Se video: Vej spærret efter kraftig brand - kan lugtes otte kilometer væk

Nyborg For abonnenter

Kæmpe vinkup i Nyborg: Professionelle tyve bakkede lastbil til og stjal 11 paller af Kenneths vin

Odense

Stor kloakregning på vej til borgere i Lumby og Seden: Nyt kloaksystem skal forhindre oversvømmede kældre og rotter

Odense

Byens butikker slipper for skilteregning, men får løftet pegefinger fra rådmand: - Der skal strammes lidt op

Så meget kan din bil sladre om dig og din kørsel: - Det korte svar er alt, man kan forestille sig

Odense For abonnenter

Snus-virksomhed fra Odense idømt stor bøde: Reklamerede ulovligt for tyggetobak

Danmark

Onsdagens smittetal sætter ny rekord - nærmer sig 39.000 tilfælde

Faaborg-Midtfyn

Vedtaget i rungende tavshed: Nu ruller tusindvis af skraldespande ud i indkørslerne

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Konflikt om faldefærdige huse eskalerer efter kritisk artikel: Pludselig bankede ejendomsmatador på døren

For abonnenter

Klokken 11.50 i går døde Knud-Erik Dam - han besluttede det selv og så frem til det

Fyn

Se på samfundssmitte ikke antallet af covid-patienter på intensiv: Jeg kan ikke se gode argumenter for at åbne mere

Assens For abonnenter

Poul Erik solgte halvdelen af huset til sin datter: - Jeg lever ikke evigt, og vi ved ikke, om jeg en dag går hen og bliver syg

Odense

Odense er et bekymrende sted: Reagerer du, hvis der bliver råbt 'bøssekarl' efter folk?

Annonce