Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Den stille thai-charme

Restaurant Dang ved Brønden i Faaborg.

Dang Ved Brønden laver virkelig lækker og velsmagende thaimad, men spring desserten over og tag kaffen derhjemme

Faaborg minder om en spøgelsesby sådan en helt almindelig torsdag aften i oktober. De flotte, udskårne græskaransigter, der med skælmske smil møder os på vej op ad trappen til Dang ved Brønden, er måske netop sat op for at holde spøgelserne ude. Min ledsager og jeg føler os dog ikke truffet og går indenfor i varmen.

Dangduen Hansen har siden 2007 serveret klassisk thai-mad af høj kvalitet i den historiske bygning med udsigt til Ymerbrønden på torvet i Faaborg. Det gør hun stadig. Hvis man vel at mærke holder sig til forret og hovedret.

Indretningen er en smule pyntet. Tunge møbler, buddhistisk kunst på væggene, masser af guld og plastikblomster. Men vi føler os godt tilpas. Pulsen kommer helt ned under det tykke, røde gulvtæppe, godt hjulpet på vej af musikken fra højtalerne. En syntetisk cocktail af country, jazz og orientalske toner, der på forunderlig vis virker beroligende og indbyder til den stille, sagte og intime samtale.

Vi ænser nærmest ikke gæsterne omkring os.

Spisekortet vinder ikke nogen layoutpriser, men lokker med tre menumuligheder, hver bestående af en mai tai (frugtjuice med rom), en forret - den samme i alle tre menuer - og valget mellem tre hovedretter. Dessert er ikke med.

Desværre kræver menuen, at man er to, som ønsker samme hovedret. Da vi gerne vil smage lidt forskelligt fra køkkenet, sammensætter vi vores eget måltid á la carte.

Tom Yam Gai-suppen er en stærk og lækker sag med masser af chili og smag af limeblade, galangarod og frisk koriander.

Stærk og sprødt

Jeg bestiller en mai tai til mig selv og et glas vin til min ledsager og nyder stedets stille, thailandske charme, mens jeg venter på første ret: Tom yam gai.

Første mundfuld af den chilirøde suppe er stærk. Overraskende stærk. Men efterhånden som ganen vænner sig til styrken, åbnes der for andre nuancer: Limeblade, galangarod og frisk koriander.

Det smager vidunderligt. De hvide stykker kylling er saftige og afbalancerer sammen med små, sprøde champignon og overskårne cherrytomater det krydrede overtag.

Et par gange undervejs må jeg dog søge tilflugt i min Mai Tai, som med sin sødme og friskhed dulmer de på den gode måde hårdt testede smagsløg. Min ledsager er også kisteglad for sin forret: tre sprøde, knusprige snacks. En lille thailandsk forårsrulle, kongereje i rispapir og en indbagt tigerreje. Dertil en afstemt sød chili-dip. Knasende let og delikat.

Der er god volumen over min hovedret. Stegt and i tamarindsauce smukt serveret i noget, der vel bedst kan beskrives som et gyldent fondue-stativ.

Jeg foretrækker mit andebryst rosa. Det er det ikke. Til gengæld er det mørt og skindet sprødt. Det samme er bjerget af stegte løg, som det ligger begravet under. Lækkert, men også tungt.

Min ledsagers laks er mere frisk. Masser af sprøde grøntsager og sød ananas og perfekt balanceret sursød-sauce. Selve laksen er smukt lyserød og blød under den sprøde panering.

Selvfølgelig er den fælles ris også perfekt tilberedt.

Man føler sig godt tilpas indenfor med buddhistisk kunst på væggene, masser af guld og tykt, rødt gulvtæppe.
Annonce

Den lille nedtur

Begejstrede bestiller vi dessert og kaffe. Min ledersager ønsker friturestegt banan med is. Jeg vælger en lime/ingefær-sorbet. Desværre er de udgået for netop den variant. I stedet får jeg en æblesorbet og en ingefær-is.

Desserterne måler sig hverken på præsentationen eller på smagen med det foregående, og det går op for os, hvorfor desserten næsten ingenting fylder på spisekortet og ikke indgår i nogen af menuerne. To store kugler is, krystalliseret og uden smag. På den anden side af bordet er der også flere panderynker end smilerynker.

Den efterfølgende kaffe er nærmest udrikkelig. Kedelig maskinkaffe. Jeg har smagt bedre kaffe på tankstationer.

Hvor er det ærgerligt, at niveauet falder så mærkbart til slut. Lidt mere omtanke i desserterne og en drikkelig kop kaffe kunne have kastet en stjerne mere af sig.

Nu ender vi på respektable fire stjerner. Maden på Dang Ved Brønden er i særklasse god, og det hyggelige sted er absolut et besøg værd. Men jeg vil anbefale, at man springer desserten over og tager kaffen derhjemme.

Annonce
Odense For abonnenter

Hård kritik af byggeplaner bag Odense Banegård Center: - Useriøs tilgang til Odenses fremtid

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Skimmelsvamp konstateret på skole: Elever er flyttet ud af de ramte lokaler

Nyborg For abonnenter

Ny direktør skal skabe ro efter kaotisk forår på rådhuset: - Jeg tror, man har ledt efter en type som mig

Assens

Restauranten på havnen gik fint, men: - Det giver ikke mening at genåbne, hvis vi ikke kan finde en kok

Odense

Ny aftale på plads i Odense: Nyt opholdssted til socialt udsatte for 1,5 mio. kr.

Første person i Danmark er testet positiv for abekopper

Fyn

Af krigen voksede et nyt venskab: Masha og Sofia vil hellere gå i dansk skole - Her bliver vi ikke skældt ud og skrevet i den sorte bog

Sport For abonnenter

Andreas Alm forsvarede Hans Christian Bernat, men målmands-polemikken kommer på skidt tidspunkt

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Odense

Gør et røverkøb: Bryggeri-gigant er brændt inde med drikkevarer - sælger sodavand og øl til spotpris

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Kerteminde

Peter gav dem huset: Til efteråret vil Arne og Henning give de unge en fed mulighed

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fyn kan blive Danmarks svar på Hollywood: Så meget har FilmFyn boostet det fynske filmmiljø

Alarm 112

Det startede med en sms bag rattet: Nu bliver 48-årig fremstillet i grundlovsforhør for dødstrusler mod betjente

Annonce