Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Burger mod tømmermænd

Bull Diner, Middelfartvej i Odense,

Bull har kød, salt og fedt til at fordrive virkningerne af en heftig nytårsaften. Men mangler det sidste for at være slowfood-burger-restaurant

Burgeren er den magiske maggi-terning, som bringer saltbalancen tilbage i vater efter en våd aften. De brune papirsposer er plettede af fedt, fritterne varme og salte og portionen rigelig.

Vi er kørt til Bull på Middelfartvej i Odense for at tjekke beredskabet i burgerkæden, som med to restauranter i Odense napper andenpladsen efter McDonald's (fem burger joints) og ligger foran Burger Kings enlige butik og opkomlingen Burger Anarchy inde i City.

Bull Diner, Middelfartvej i Odense,

Størrelsen er vigtig

Med kampråbet "size matters" - størrelse har betydning - ligger Bull Burger lunt mellem Burger Anarchys gourmetburgere og den rendyrkede fast food, og stedet er med egne ord en slow food burger-restaurant.

Isabella ved kassen er ny i arbejde, viser skiltet på kasketten, og hun er smilende og tålmodig, når kunderne nøler for at bestemme, hvor meget dressing de skal have. Vi sætter os med nummer 152 til rette ved et par borde - de er delt, så man både kan sidde to i fred eller fire som et selskab. Unge medarbejdere kommer ud og kalder nummeret på det selskab, som skal have maden, og vi når ikke at nyde interiøret mange minutter, før maden er på bordet med et par hurtigt kradsede bogstaver på papiret, som fortæller om crispy det ene og jalapeno det andet. En solo-burger plus tre menuer til 114 kroner med burgere og pulled pork foruden et par ekstra retter - 518 kroner i alt.

Bull Diner, Middelfartvej i Odense,
Annonce

Alkoholfrit kort

Jeg er på Egekilde, og min voksne medspiser savner en Ale no. 16, da hun pakker sin bolle med mørsød pulled pork ud af papiret. Men et alkoholfrit menukort passer som fod på speeder til en drive-in-restaurant.

Jeg har tidligere gæstet lokalerne i Albanigade, hvor lokalerne er mindre, lavloftet klaustrofobiske som en rød kuvøse i forhold til dineren på Middelfartvej.

Her husede lokalerne i sin tid et andet kødmarked i form af danserestauranten Palmehaven, hvor både Flemming Bamse Jørgensen og Chuck Berry blev afvist i døren, da de ikke bar jakke og slips. Anekdoten kan gæsten fornøje sig med på vej ind fra de i øvrigt nydelige toiletter.

Fritterne er brandvarme, salte og sprøde lige fra posen, langt over niveauet hos Den Gyldne Måge - uden at det i øvrigt siger noget. Salaten under burgerlåget er sprød og saftig som agurkeskiverne, mens tomaterne har kulør som en vinterramt dansker. Jeg har bestilt den stærke udgave med jalapeno, og de stærke peberfrugter ligger i skiver, så man kan nappe dem i antal efter ens personlige tærskel for scoville - måleenheden for det brændende capsaicin - og de brænder godt i slimhinderne.

Bull Diner, Middelfartvej i Odense,
Annonce

Læbepomade i friture

Grambogård leverer burgerkødet, og bøffen er omkring en centimeter tynd, og saftigheden ryger, når man steger igennem. Jeg har givet tre kroner ekstra for at få en bolle med fuldkorn, og den er sund og på det jævne. Brødet er en smule tørt, og min medspiser har fået en version, som er tørristet, så brændte noter stikker i næsen.

Vi sidder overordnet med en jævn præstation med plads til forbedring i form af en tykkere, mere saftig bøf og en bolle med mere bid og kant end den Pågen-agtige bløde ting på tallerkenen.

Vi har bestilt ekstra småretter i form af nuggets, kyllingevinger og mozzarella-sticks. De sidste ligner en læbepomade, som er tabt i en frituregryde, og osten smager som et industrielt produkt.

Bull støtter dyrevelfærd, fortæller firmaets hjemmeside, og så kunne man passende smide nogle kroner som aflad for de tørre nuggets, der smager af en fugl, som har tilbragt 37 døgn på denne klode under jammerlige forhold.

Kyllingevingerne smager, som var de forkogt inden dykket ned i ønskebrøndens friture, og anmelderen vil have lettere ved at vinde en million i Lotto end få en salmonella på den konto.

Bull leverer tømmermandsvenlig burgermad, men slow food-burgerrestaurant? Nix. Stormvejret udeblev på den anmeldte fredag aften i december, det samme gjorde begejstringen, så det bliver til tre jævne stjerner. Fritterne var altså det bedste.

Bull Diner, Middelfartvej i Odense,
Bull Diner, Middelfartvej i Odense,
Bull Diner, Middelfartvej i Odense,
Bull Diner, Middelfartvej i Odense,
Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Odense Håndbold

Før nøglekampen i Sverige i Champions League - Odense Håndbold får gensyn med en af klubbens mesterspillere

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce