Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Bluefin kommer næsten i mål

Odenses nye sushirestaurant vil gerne det hele, men er bedst, når den gør tingene simpelt. Og så må du nøjes med sodavand til maden.

Lange ventetider, sløsede sushiruller, og tempura, som var fedtet og blød. Det var min oplevelse, da jeg i foråret besøgte Bluefin Restaurant og Sushi første gang. Stedet havde kun været åbent en uges tid, men var fyldt til randen med nysgerrige gæster, der ville se, hvad byens nye sushirestaurant havde at byde på.

Oplevelsen var mildest talt kedelig og bar præg af, at stedet ikke var forberedt på at håndtere så mange gæster.

Derfor er jeg spændt på, om de har fået rettet op på tingene i køkkenet, da jeg et par måneder senere besøger stedet igen i forbindelse med denne anmeldelse.

Og lad mig bare forløse spændingen med det samme: Det har de. Hovedparten af serveringerne holder et fint niveau. Specielt de simple retter er lækre. Men der er stadig plads til forbedring, og endnu engang oplever min ledsager og jeg, at der er mad, som vi må sende retur.

Restauranten er lækkert og smagfuldt indrettet. Farverne er holdt i gråt, sort og mat bronze. Man sidder godt i designerstolene - og den nedtonede, elektroniske musik, der flyder ud af højtalerne, er med til at cementere stedets cool stil.

Jeg bliver dog lidt træt, da jeg får udleveret en menu på 24 sider. Sushimenuer, sushimenuer med sticks, a la carte-sushi, salater, a la carte-sticks, forretter og varme retter. Det er uoverskueligt.

De varme retter ligner noget fra en kinagrill fra 80'erne, så dem springer vi over. Valget falder på to forretter, lidt forskellig sushi og et enkelt grillspyd.

Giftigt grønt

Alkoholbevillingen har Bluefin endnu ikke fået på plads. Det er altså ikke muligt at bestille en Sapporo eller sake til maden, som menuen ellers frister med.

Jeg vover pelsen og prøver en af de japanske sodavand - en "Ramune" med melonsmag. Den er giftiggrøn og smager lidt som den klassiske danske sportsvand, men er heldigvis ikke nær så sød, som jeg havde frygtet. Min ledsager er mere konservativ og vælger en iste.

Den første forret er lynstegt tun - og jeg mener lynstegt. Hver side af de tynde skiver supermør tun har kun lige fået lov til at røre panden. Retten er yderst delikat med salte cashewnødder og sød teriyakisauce. Frisk koriander og papirstynde skiver stærk, rød chili giver god kant.

Vi er begge begejstrede. Også for den anden forret. Små gyoza-dumplings med rejefyld fornemt serveret på små porcelænsskeer med salt fra soyaen og ekstra umami fra de ristede løg. Lækkert ser det ud. Lækkert smager det.

Det samme gør spyddet med grillet, mørt, teriyakimarineret oksekød.

Annonce

Slatten salat

Sushien kommer på bordet. Den tager sig flot ud på det blågrønne porcelæn. Der er virkelig smæk på farverne.

Min ledsager har bestilt en single, der består af fire nigiri, otte uramaki og fire hosomaki.

Tunen og laksen på nigirierene er velskåret og smøragtigt mør. Risene har tilpas bid og sødme. Spicy-saucen giver de fire hosomaki med tun god kant; flødeosten i den ene uramaki-variant fungerer også godt. Til gengæld forstår jeg ikke helt idéen med at pynte med rogn. De små æg bidrager ikke positivt rent smagsmæssigt og ender bare med at forurene skålen med soyasauce. I det hele taget bliver uramakierne for voldsomme og flamboyante.

Jeg har valgt tre ting á la carte. Jeg glæder mig dog mest til rispapirrullerne med grøntsager. Et andet sushi-sted i Odense laver nogle virkelig lækre vegetarruller, og jeg er nysgerrig efter at vide, om Bluefins udgave holder samme niveau.

Det gør de ikke. Langtfra. Avocadoen er for blød, og salaten slatten. Retten mangler fylde og friskhed. Og da jeg dissekerer en af rullerne, viser det sig, at en del af salaten ligefrem er rådden. Jeg kan ikke lade være med at tænke på salaten i de ruller, jeg lige har spist og får pludselig en dårlig smag i munden.

Jeg gør tjeneren opmærksom på den dårlige salat, og hun tager min tallerken med ud til køkkenet. Lidt efter vender hun tilbage med en undskyldning og en lille skål edamamebønner. Men jeg har mistet appetitten.

En ærgerlig afslutning på en ellers fin restaurantoplevelse. De tre stjerner er fortjente, men Bluefin skal oppe sig, hvis den skal holde trit med Odenses øvrige sushi-restauranter.

Annonce
Odense For abonnenter

Hvidevare-doktoren vækker det døde til live: I 35 år er Sørens brugte maskiner gået som varmt brød

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Politikommissær er overrasket, efter ny nærpolitistation er åbnet: Det er nærmest væltet ind med henvendelser

Erhverv For abonnenter

Det startede med to billetter til en boligmesse - nu har Lars og Marie en voksende blomsterbutik på nettet

Kerteminde

Pernille satsede alt på hotelgæster på fynsk gods: - Jeg havde simpelthen ikke kunnet nå begge dele

Odense For abonnenter

Har du også undret dig?: Ti kilometer af Odenses letbane er grøn - sådan skal græsset slås

Odense

Jens gravede særdeles 'veludrustet' gulerod op i haven: - Jeg har aldrig set noget lignende:

Danmark

Lørdagens coronatal: 358 blev konstateret smittet det seneste døgn

Odense Håndbold

Før nøglekampen i Sverige i Champions League - Odense Håndbold får gensyn med en af klubbens mesterspillere

Kerteminde

Burgerne er tilbage i populær grill: - Jeg er ikke i tvivl om, at der går meget omsætning tabt der

Odense

En lugt af død bredte sig i kvarteret: - Naboerne spurgte, om jeg havde lig i drivhuset

Nyborg

Fra tømrer til filialdirektør: Jesper har altid sagt sin mening - og det gav ansvar

Fyn For abonnenter

Familie kan ikke leve med ensom mormor på plejehjem: Nu flytter de hende hjem

Middelfart

Genbrug, sangaftner og systue: Røde Kors åbner ny forretning i gammel administrationsbygning

Annonce