Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Acceptabel asiatisk fusion

Maden mangler lige det sidste, før et besøg på Restaurant Sieu i Odense bliver en mindeværdig oplevelse.

Thailand, Vietnam, Kina, Japan, Korea. Lande med hver sin kulinariske tradition. Hvad sker der, når man blander dem sammen?

Det er denne fusion, min ledsager og jeg har i vente på Restaurant Sieu. Energien fra sammensmeltning af disse asiatiske elementer giver dog ikke det store udslag på vores indre voltmeter. Oplevelsen er jævnt kedelig om end ganske behagelig.

Med det samme, vi træder indenfor, sænker roen sig. En ro, som thailandske og især japanske restauranter rummer. Samtalen ved bordene er afdæmpet, tjeneren nærmest lister rundt for ikke at forstyrre freden.

Indretningen er afdæmpet og stilfuld, papirslamper hænger fra det smukke, hvide stukloft, og minimalistisk, asiatisk kunst pryder de blågrønne vægge.

- Det ser ellers godt ud, siger min ledsager, mens hun skimmer menukortet.

Et hurtigt kig afslører, at fusionen mere kommer til udtryk i udvalget på á la carte-kortet end i sammensætningen af de enkelte retter.

Vi bestiller en forret og en hovedret. Så kan vi altid efterfølgende afgøre, om vi skal have dessert.

Min ledsager bestiller et glas husets hvidvin. Den er fra Côtes du Rhône; producent og drue får jeg ikke fat i, og den er ikke at finde på restaurantens vinliste, men den er fed og gylden med noter af ananas og citrus. Et udmærket køb til prisen.

Suppe med spark

Jeg har ikke lyst til vin. Ingen af de kolde, ikke-alkoholiske alternativer frister dog, så jeg bestiller en kande jasmin-te. Til min overraskelse bliver den parfumerede, dampende te serveret i en stempelkaffekande - det kan man da kalde fusion.

Min tom yum goong-suppe har masser af kant og styrke - selv om den er tilpasset danske smagsløg. Der mangler ikke noget. Galangarod, chili, svampe, forårsløg, cherrytomater - frisk koriander på toppen. Et par lyserøde tigerrejer og en knaldrød krebs sætter ekstra smæk på farverne. Grøntsagerne er spændstige og friske, skaldyrene veltilberedte. Selve suppen er for salt efter min smag, syrebalancen er også en smule skæv, men alt i alt en udmærket start på middagen.

Min ledsager får tre små tætpakkede, vietnamesiske forårsruller med svin og reje. Dejen er lavet på rismel, hvilket giver en boblende, supersprød pakke spækket med umami. Til de små, bastante ruller er der sød chilisauce. Den revne, syltede rødbede fungerer også forbavsende godt. Anretningen vinder dog ingen priser.

Det gør anretningen af hovedretterne heller ikke. To aflange tallerkener med en halvkugle gul jasminris, som er flankeret af en enkelt rejechip på den ene side og selve karryretten til den anden.

Annonce

På det jævne

Rejechippen til højre er virkelig smagfuld og sprød. Så god, at jeg ærgrer mig over, at jeg ikke bestilte dem som snack forud for måltidet. Risene er svampede og alligevel med bid, og havde de fået lidt mere salt, havde de været perfekte.

Til min ris får jeg sauterede kammuslinger - fem styk, formentlig frostvarer, men af god kvalitet. Konsistensen af de tilberedte bløddyr er god med blankt hjerte i midten. Desværre mangler de den gyldne stegeskorpe. Saucen er mild og nøddet med god fedme og bliver serveret med friske, sprøde ærter.

Min ledsager får stegt andebryst i szechuan-pebersauce med østershatte og sprøde, grønne asparges. Kødet er mørt, men har fået en anelse for meget varme. Smagen af szechuanpeber, som er den vigtigste ingrediens i kinesisk five spice, er markant, men ikke for voldsom, og den bliver brudt af friskheden og sødmen fra de grønne asparges.

Vi beslutter os for at teste desserten. Min is har god smag af jordnødder med store knasende stykker nød. Lime/litchi-saucen forstår jeg ikke helt, men de dejlige stykker saftig, tropisk frugt - papaya, mango, thailandsk pære, litchi, ananaskirsebær - er et lækkert supplement, også på den anden side af bordet, hvor min ledsager sætter gaflen i tre sprøde pakker friturestegt is med kokos.

Desserten bliver en gentagelse af de to første retter. Acceptabel, men heller ikke mere end det. Alt i alt en solid, trestjernet oplevelse.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Fyn

E20: Havareret hestetrailer skaber timelang kø på motorvejen

Kultur For abonnenter

Magisk punktum med Wainwright: Canadisk kraftværk sang Posten sønder og sammen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce