Annonce
Kultur

Madanmeldelse: Øllet smagte, men ...

Kobberkedlerne giver charme og glød i det store åbne rum.

Bryggeriet på Flakhaven serverer en stilsikker øl. Maden trænger på den anden side til kærlighed og frem for alt smag

Rettelse:
I denne anmeldelse af Bryggeriet Flakhaven anker anmelderen over, at et ølglas ikke var skyllet ordentligt for sulfo-rester. Ifølge restauratør Kirsten Redder bruger Bryggeriet Flakhaven ikke sulfo, men opvaskemiddel og skyller glassene efterfølgende.
Vi beklager fejlen.

Jeg havde set frem til en god bøf og et godt glas øl på Bryggeriet i Odense. Desværre fik jeg kun det sidste - sådan da.

Med de enorme kobberkedler i midten af lokalet og en palle med 25-kilos-sække München-malt lige inden for døren kunne ingen være i tvivl om, at man var havnet et sted med øllet i centrum.

Min ledsager og jeg fik anvist vores bord - ud mod Vestergade - hvorfra vi havde fint udsyn over hele restauranten. Menuen lokkede med seks forskellige hovedretter med masser af proteiner: spareribs, bøf, burger, culottesteg, lammekoteletter og kylling. Måske en smule fantasiløst, men det var ikke noget problem på min side af bordet. Jeg skulle have oksefilet med stout-glaze og et glas af stedets hjemmebryggede ale til.

Min ledsager, som ikke er den store carnivor, havde sværere ved at beslutte sig. Ingen af hovedretterne forførte hendes smagsløg. Heldigvis var dagens ret ristet laks med fennikel og limesmør. Og sådan blev det. Dertil månedens øl - en slåen-schwarzbier - på anbefaling af tjeneren.

Det var en stille aften, og bortset fra et selskab i kælderen var der ikke mange gæster at holde styr på for de to tjenere. Den ene af dem kom da også prompte med vores øl.

Bryggeriet på Flakhaven i Odense.

Skumdræberen

Alen smagte, som den skulle. Umiddelbar sødme og så den let bitre eftersmag - der dog havde lidt for travlt med at forlade ganen. Min ledsagers schwarzbier med et strejf af slåenbær levede også op til tjenerens salgstale.

Men når man nu brygger sit eget øl - faktisk en rigtig hæderlig øl - så er det mig uforståeligt, at man ikke sørger for, at det tager sig ordentligt ud. Det vil sige i et glas, der er skyllet grundigt for de sulforester, der dræber øllets skum og æstetik.

Til forret havde jeg valgt sur/sød laks med rygeost-peberrod. Fisken havde god smag og konsistens og var fint anrettet på frisk, knusprig salat og tynde skiver fennikel og radise. Smagen af rygeost og peberrod fandt jeg dog aldrig i den dybe tallerken. Kun en intetsigende hvid dressing.

På den anden side af bordet var der tilfredshed med Bryggeriets salat med serranoskinke og gedeost.

Idéen med at bage serranoskinken var god. Det gav en nøddeagtig smag, som gik godt i spænd med gedeosten. Dog savnede retten sødme til at binde det hele sammen.

De kolde kartofler i bunden smagte daggamle og fik lov til blive liggende.

Bryggeriet på Flakhaven i Odense.
Annonce

Eddikesur tomat

Vi skulle ikke vente længe på hovedretten, og i det hele taget var betjeningen effektiv og behagelig.

Fisken var veltilberedt, men ikke videre smagfuld. Det samme kunne man sige om grøntsagerne. Kartoflerne var klæge, kogt i eget skind, og manglede salt, og der var ingen spor af lime at finde i smørsaucen.

Bøffen blev serveret med en håndfuld af de samme små, kedelige kartofler. Oven på steaken var placeret en bagt tomat, løgmarmelade og en puré, som jeg må antage var af pastinak eller persillerod. Ikke nødvendigvis nogen nydelse for øjet.

Og smagen? Det var ikke smagen af oksekød, der dominerede den første bid. Det var eddike. Ved hjælp af udelukkelsesmetoden fandt jeg frem til, at det var den bagte tomat, der var synderen. Jeg har fuld forståelse for, at man gerne vil introducere lidt surt til den søde løgmarmelade og den salte bøf - som egentlig smagte fint dog uden at imponere - men må jeg foreslå et par dråber eddike i den kønsløse puré fremfor at drukne den stakkels tomat i den sure væske.

Oven på den omgang havde jeg ikke lyst til dessert og nøjedes derfor med en kop espresso. Min ledsager, hvis søde tand har et hul på størrelse med Grand Canyon, havde dog lyst til pandekager med vaniljeis og syltetøj. Men heller ikke så simpel en ret blev løftet op over det middelmådige.

Tjenerens afskedsbemærkning opsummerede på mange måder aftenens oplevelse - og Bryggeriets gastronomiske ambitioner:

- Nå, er I blevet mætte. Vi skulle jo nødig have, at I skal forbi en pølsevogn på vej hjem, sagde han med et smil.

Ja, svarede jeg høfligt, mens jeg nøjedes med at tænke mit.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Byggeplaner på grøn plet splitter landsbyen: - De er vist allerede i gang med at fælde træer – Det er da de vel ikke?

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

PFOS-sagen spreder sig til Odense: Kødkvæg i Seden har i årevis drukket vand fra forgiftet vandløb

Odense For abonnenter

Odense-forstæder frygter gigantisk strøm-anlæg midt i idyllen: En flok rigtige svin kan spænde ben for projektet

Fyn

Stor mangel på ambulancereddere: Odense er hårdest ramt

Faaborg-Midtfyn

Danmarks hotteste sportsgren - nu også i Faaborg: Så er der padel!

Odense

Han er helt tæt på de store badminton-stjerner: - De er helt nede på jorden

Assens For abonnenter

Niclas sad fast i et stort mørkt hul, men viser nu vejen for andre: - Jeg vidste ikke, hvor livet skulle føre mig hen

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Middelfart

Konservativ byrådskandidat i debatindlæg: Lad os få en rundkørsel til kendt uheldskryds

Nyborg

Kronvidne peger på DSB: Mere mystik om knaldstation

Bolig

Danmarks billigste 'herregård' til salg: Her har Christian IV overnattet

Erhverv

Odense Havn i smult vande - i fuld sving med at planlægge nye investeringer for godt 300 millioner kroner

Odense For abonnenter

Tomatrester og tydeligt snavs af ældre dato: Pizzeria får sur smiley

Sport

Kontroversiel kineser trak sig: Axelsen får træningsmakker som ny modstander i Odense

Annonce