Annonce
Udland

Macron vil have Trump og Rouhani til mødebordet

Yana Paskova/Reuters
Frankrig forsøger at undgå yderligere optrapning i striden mellem USA og Iran, siger præsident Macron.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, pendler mellem mødelokaler i FN's hovedkvarter i disse dage.

Macron har talt med den amerikanske præsident, Donald Trump, mandag på sidelinjen af FN's Generalforsamling og mødes senere mandag med Irans præsident, Hassan Rouhani, skriver nyhedsbureauet AFP.

Tirsdag skal han så mødes med Trump igen.

Alle øjne hviler på Trump og Rouhani, og der er spekulationer om et muligt historisk møde, selv om forholdet mellem de to præsidenter er anspændt, skriver AFP.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for at forudsætningerne for en samtale er til stede, siger Macron til journalister.

Ved afrejsen til New York søndag erkendte Macron, at et nyligt droneangreb mod saudiarabiske olieanlæg ikke ligefrem forbedrede udsigterne til et møde.

Men begge hovedpersoner er i New York, og "noget kan ske", siger Macron.

- Frankrig forsøger at komme med nogle forslag for at undgå en optrapning, siger præsidenten.

Han håber på et gennembrud i striden mellem USA og Iran om den atomaftale, som Trump har trukket USA ud af og Iran har overtrådt.

Det handler især om det iranske nuværende og fremtidige atomprogram, landets ballistiske missiler og Irans regionale indflydelse.

- Vi har brug for sammen med vores allierede, regionale aktører og Iran at sidde rundt om bordet og komme videre på disse fire punkter, siger Macron.

Donald Trump mener ikke, at Macron har noget at gøre som forsonende part.

- Vi har ikke brug for en mægler. De (Iran, red.) ved, hvem de skal ringe til, siger Trump.

Da den franske præsident var vært for G7-gruppens møde i Frankrig i august, forlød det, at Trump var villig til at møde sin iranske kollega, hvis de rette forudsætninger var til stede.

Men siden er spændingerne mellem USA og Iran blevet værre.

USA beskylder Iran for at stå bag forrige weekends droneangreb mod olieanlæg i Saudi-Arabien, som de iranskstøttede houthi-oprørere i Yemen har taget skylden for. Iran afviser anklagen.

I en fælles udtalelse ved FN's Generalforsamling mandag aften erklærer Storbritannien, Frankrig og Tyskland sig enige med USA. I erklæringen siger de, at det er "tydeligt", at Iran er ansvarlig for angrebet.

Da Trump ankom til FN's hovedkvarter mandag, blev han spurgt om muligheden for, at han mødes med Rouhani.

- Vi får se, hvad der sker, lød svaret fra den amerikanske præsident.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce