Annonce
Udland

Macron: Khashoggis forsvinden er svært alvorlig

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, som her ses sammen med sin hustru, Brigitte Macron, siger, at sagen om en saudiarabisk journalists forsvinden er svært alvorlig.

- Jeg vil første tage stilling, når vi har resultaterne fra efterforskningen, siger den franske præsident.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, betegner den saudiarabiske journalist Jamal Khashoggis forsvinde som "svært alvorlig".

Han opfordrer til en efterforskning, der skal skabe fuldstændighed klarhed over sagen, og som klarlægger, hvad der er sket med journalisten.

- Sådan som forløbet er blevet beskrevet, så er det meget alvorligt, siger Macron til France 24 og RFI i sine første kommentarer til sagen.

- Alt afhænger af, hvad undersøgelserne af sagen viser. Jeg vil første tage stilling, når vi ved det, siger han.

Macrons udtalelser kommer, dagen efter at den britiske udenrigsminister, Jeremy Hunt, advarede om, at sagen vil kunne få alvorlige følger.

- Hvis beskyldningerne stemmer, så vil det få alvorlige konsekvenser, sagde Hunt.

Tyrkiske kilder hævder, at Jamal Khashoggi blev dræbt og parteret, da han opsøgte det saudiarabiske konsulat i Istanbul for at få papirer, som var nødvendige til hans planlagte bryllup.

Khashoggi arbejdede som journalist for Washington Post. Han er ikke blevet set, siden han gik ind i konsulatsbygningen den 2. oktober.

En saudiarabisk delegation har angiveligt afhørt og tortureret den forsvundne journalist Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet, før han til sidst blev dræbt.

Det viser lyd- og videooptagelser, som den tyrkiske regering er i besiddelse af.

Det siger højtplacerede kilder i den tyrkiske regering og i USA til The Washington Post.

Kilderne ønsker af frygt for repressalier ikke at stå frem med navn. Men de siger, at Tyrkiet har oplyst USA som optagelserne.

- Man kan høre hans stemme og stemmer, der taler arabisk. Man kan høre, hvordan han bliver afhørt, tortureret og så dræbt, siger en af kilderne.

En anden kilde siger til avisen, at man på lydoptagelsen kan høre den 59-årige Khashoggi blive tæsket.

Journalistens kæreste ventede foran konsulatet i 11 timer, uden at Jamal Khashoggi kom ud igen. Herefter meldte hun ham savnet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];