Annonce
Fyn

Mørklagt sag fra Nyborg Fængsel: Landsretten siger nej til varetægtsfængsling af sigtede

En mystisk sag fra Nyborg Fængsel har kørt for dobbeltlukkede døre og med massiv politibevogtning. Nu er også landsretten kommet frem til, at der ikke skal ske varetægtsfængsling af de sigtede. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Østre Landsret har stadfæstet byrettens kendelse i en totalt hemmeligholdt sag fra Nyborg Fængsel. Dermed får anklagemyndigheden igen nej til at varetægtsfængsle de sigtede personer i sagen.

Det var den rigtige beslutning, da Retten i Svendborg 1. juli under et stærkt bevogtet grundlovsforhør for dobbeltlukkede døre besluttede ikke at varetægtsfængsle et ukendt antal sigtede.

Det har landsretten afgjort. Østre Landsret oplyser til Fyens.dk, at byrettens kendelse er blevet stadfæstet tirsdag.

Derudover er det småt med oplysninger til offentligheden. Fyns Politi bekræfter, at landsretten har stadfæstet - og dermed igen givet anklagemyndigheden nej til, at der kan ske varetægtsfængsling.

Annonce

Men kommunikationsmedarbejder Charlotte Nyborg vil ikke oplyse, om sigtelserne er opretholdt. Eller hvor mange personer, der er sigtet.

Det, vi ved, er, at sagen handler om en hændelse i den fynske politikreds onsdag den 30. juni, og at hændelsen efterforskes. Og at den på en eller anden måde har relation til Nyborg Fængsel.

Det oplyser Fængselsforbundet indirekte i forbindelse med et groft overfald på en fængselsbetjent, der skete samme dag, men ikke har noget med den hemmeligholdte sag at gøre.

"Det skal understreges, at episoden ikke hænger sammen med en anden sag fra Nyborg Fængsel, som kører bag dobbeltlukkede døre i øjeblikket," skrev forbundet den 1. juli.

Fængselsforbundet vil ikke oplyse yderligere nu, men forventer at komme med en udmelding om sagen på et senere tidspunkt.

Muligt terrorangreb

Ifølge Fyens.dk's oplysninger kan grundlovsforhøret have handlet om, at det er lykkedes politiet at optrevle planer om et terrorangreb i Nyborg Fængsel. Det har dog ikke været muligt at få bekræftet oplysningerne i sagen, hvor politiet holder kortene meget tæt til kroppen.

Det samme gør Retten i Svendborg, der ikke engang vil oplyse sagens journalnummer. Ved grundlovsforhøret 1. juli var der heller ingen informationer om sagen på skærmene i retsbygningen, hvor man ellers normalt kan se, hvad grundlovsforhør drejer sig om, og hvem der er sigtet.

Heller ikke i Østre Landsrets offentlige oversigt over sager, fremgår det, at landsretten har taget stilling til spørgsmålet om varetægtsfængsling af de sigtede i sagen fra Nyborg Fængsel. Der skulle være tale om op mod syv sigtede, men ikke alle blev fremstillet i grundlovsforhøret i Svendborg.

Ifølge Ekstra Bladet har politiet angiveligt mistanke om, at seks-syv indsatte i Nyborg Fængsel skal have planlagt et terrorangreb bag murene rettet mod fængselsbetjente. Men efterforskningen har altså ikke kunnet underbygge mistanken tilstrækkeligt til, at byret eller landsret ville lade de sigtede varetægtsfængsle.

Fordi der var dobbeltlukkede døre under grundlovsforhøret, blev end ikke sigtelsen læst op i den offentlig del af retsmødet. Den dobbelte dørlukning skete af hensyn til sagens karakter, lød begrundelsen.

Annonce
Fyn For abonnenter

Gerts elregning eksploderede: Han tror ikke på regeringens håndsrækning - Det batter ikke

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Betonklodssag griber om sig: Endnu en mindreårig er sigtet - og flere hændelser er dukket op

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Debat

Hjælp: 5 medarbejdere til 54 børn - åbent brev til børne- og undervisningsministeren

Nyborg

700 frivillige til Tour de France i Nyborg: Alle har mulighed for at være med

Tæt på dødt løb i DF's folketingsgruppe: Henriksen får ny støtte

Middelfart For abonnenter

To år efter røveriforsøg i City Kiosken: 31-årig nægter stadig, men fik en hård straf

Danmark

Torsdagens coronatal: Rekordmange tilfælde - smittetal runder 40.000

Faaborg-Midtfyn

Torsdagens coronatal: Smitten tonser af sted i Svendborg og Faaborg-Midtfyn kommuner

Nordfyn For abonnenter

Trafiksikring blev droppet, da butikkerne strittede imod: Onsdag skete der et uheld

Henrik har lavet en elpris-udsigt: - Den er lige så sikker som vejrudsigten, og fredag ser dyr ud

Nordfyn

Storstilet plan om julemarked i Otterup: Tyske træhytter skal skabe den helt rigtige stemning

Fyn For abonnenter

Energipriserhimmelflugt: Thomas fik tredoblet regningen for naturgas

Assens

Afspærringsmateriel og skilte ligger klar: Freddy og hans folk er klar til at spærre af, hvis vandet kommer

Annonce