Annonce
Speedway

Mørke speedway-skyer: Corona-krisen udsætter ligastart

Thomas Søfeldt, ny sportschef i Team Fjelsted, og holdets profiler - til venstre Frederik Jakobsen, og til højre kaptajn Peter Kildemand, kommer ikke i ligaaktion i april. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Motorunionen lukker aktiviteterne ned. Der bliver således blandt andet ingen matcher i speedwayligaen i april. Det betyder aflysning af fem matcher - blandt andet to på udebane for sidste års mester, Team Fjelsted.
Annonce

SPEEDWAY: Corono-krisen rammer nu også den nye speedway-sæson.

Den danske liga stod til start 22. april - blandt andet med et markant lokalopgør mellem ligaens "nye dreng i klassen", SES Sønderjylland, og sidste sæsons mester, Team Fjelsted, i Vojens.

Men Danmarks Motor Union (DMU) meldte onsdag ud, at starten på ligaen er udsat. Der bliver således ingen løb i april.

Udsættelsen går ud over fem matcher. Ud over SES Sønderjylland-Team Fjelsted (22. april) gælder det:

Slangerup Speedway-Holsted Tigers (22. april).

SES Sønderjylland-Holsted Tigers (29. april).

Slangerup Speedway-Team Fjelsted (29. april).

Grindsted-Esbjerg Vikings (29. april).

Team Fjelsted får altså udsat to matcher, men klubbens første, planlagte hjemmematch i det vestfynske ligger først 6. maj - mod Slangerup Speedway.

Fjelsteds match i Vojens 22. april var ellers noget af et lokalopgør, idet SES Sønderjylland har to fynske profiler på sit hold - veteranen Hans Andersen som kaptajn og kometen Anders Thomsen, der sidste år kørte for Team Fjelsted.

Formanden for ligaen, Annette Vesterskov - Team Fjelsted - siger:

- Ligaen følger naturligvis dels myndighedernes tiltag og opfordringer samt hele idrætsverdenens, herunder DMU's samlede indstilling, omkring bekæmpelse af coronavirus og covid-19. Vi vil naturligvis forsøge at finde nye datoer til de berørte matcher.

I følge Sport Fyns oplysninger er hele speedwayverdenen i knæ inden sæsonstarten. Kørerne kan ikke - som de plejer i marts - forberede sig rundt om i Europa, og de europæiske klubber er under pres, fordi sponsorerne ikke tjener penge på grund af corona-krisen.

Annonce

Flere matcher på vippen

Onsdagens udmelding fra DMU lukker foreløbig ned for alle aktiviteter inden for unionen. Frem til 30 marts gælder således, at alle indendørs og udendørs sports- og idrætsfaciliteter lukker ned, samt at der er forbud mod forsamlinger på mere end 10 personer.

- Det betyder i praksis, at der ikke kan afvikles nogen former for træning med eller uden motorcykel, da alle sportsaktiviteter er indeholdt i det nye tiltag. Samtidig er det besluttet, at alle løbsarrangementer under DMU suspenderes til og med 29. april 2020. Den dato er foreløbig og under forudsætning af, at træning kan genoptages fra og med 1. april i Danmark, fastslår DMU i sin pressemeddelelse.

Det betyder reelt, at kan der ikke komme gang i træningen pr. 1. april, ja, så risikerer blandt andet speedwayens liga yderligere aflysninger/udsættelse af matcher.

- Hver enkelt gren (blandt andet speedwayen, red.) arbejder på at undersøge mulighederne for at forlænge sæsonen, når vi forhåbentlig kommer gennem denne meget alvorlige situation. Hvis udviklingen ændrer sig i den kommende periode, vil vi justere efter de muligheder, der måtte være, hvilket naturligvis også omfatter yderligere tiltag fra myndighederne, står der i pressemeddelelsen, som er underskrevet af Jørgen Bitsch, formand for DMU.

.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce