Annonce
Odense

Mønsterbryder hjælper anbragt dreng til at finde fokus

56-årige Karsten Madsen er mentor for en anbragt dreng på 15 år. Han prøver at lære ham at holde fokus: - Det, at man ikke giver op, når tingene bliver svære, er en god egenskab, siger han. Foto: Louise Koustrup.

Karsten Madsen, 56, er mentor for en 15-årig dreng, anbragt i familiepleje. Han prøver at give det videre, der hjalp ham til at blive mønsterbryder

Annonce

Karsten Madsen har i halvandet år været mentor for en 15-årig dreng, anbragt i familiepleje.

Karsten Madsen kommer på besøg en gang om ugen for at hjælpe med lektierne. Ikke så meget det enkelte matematikstykke, som det at give en metode videre:

- Jeg kan træne ham i at holde fokus, også når det kommer lidt modstand. Det, at man ikke giver op, når tingene bliver svære, er en god egenskab, siger Karsten Madsen.

Derudover prøver Karsten Madsen at åbne verden op - at inspirere og stimulere. Prøver at give det videre, der hjalp ham selv med at bryde et uheldigt mønster:

- Det kan være musik, politik eller at læse en god avis. Jeg er selv meget glad for musik - det har været min mønsterbrudsmotor - og derfor vil jeg gerne tage ham med til koncerter. Måske kan min begejstring smitte. Jeg kommer fra et miljø, hvor der ikke var nogen stimulerende voksne omkring mig. Min vej ud var at arbejde målrettet med at blive god til at gå i skole, god til at lære - ja at blive god til de ting, man gør. Og det kræver fokus.

- Den dreng, jeg er mentor for, bliver hurtig forstyrret og distraheret. Han bruger meget krudt på at tolke, hvad der sker omkring ham af forskellige relationer. Så for mig handler det om at arbejde målrettet og lukke verden ude, når vi er sammen. Jo mere vi lykkes med det, des mere forsvinder de andre ting. Og jeg får en god respons på arbejdet fra plejefamilien, siger Karsten Madsen.

Han ved godt, at det betyder meget, at han ikke får penge for sit engagement, men kommer fordi han har lyst.

- Jeg har sagt, at jeg er der de næste seks år, hvis han vil have det. For han er træt af skiftende, professionelle voksne omkring sig, uagtet at de kan være gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Den et nye sports-akademi har fundet den første forsander - Sports Academy Denmark i Odense henter chef fra nordjysk sportsefterskole

Coronavirus

Pfizer reducerer vaccineleveringer: Fabrik skal opgraderes

Annonce