Annonce
Odense

Møller-exit: Havelund i tvivl om genopstilling

Byrådsmedlem for De konservative siden 2001, Lars Havelund, ærgrer sig over Steen Møllers beslutning om at forlade byrådet, men vil ikke selv stå i spidsen for partiet. Her er begge politikere fotograferet ved det seneste opstillingsmøde i 2013. Arkivfoto: Roland Petersen.

På trods af mere end 15 års erfaring fra Odense Byråd afslår Lars Havelund (K) at blive sit partis næste spidskandidat.

Lige så sikkert som Lars Havelund blev ærgerlig over partifællen Steen Møllers beslutning om ikke at genopstille til som sit partis borgmesterskandidat til Odense Byråd, lige så sikker er han på, at han ikke selv skal træde i fodsporene på partiets frontfigur.

- Faktisk har jeg slet ikke besluttet, om jeg stiller op til kommunalvalget i november. Det sker først lige før opstillingsmødet i marts eller april, og derfor er det ikke aktuelt for mig at overveje spidskandidaturet og at blive fuldtidspolitiker, siger Lars Havelund.

Lars Havelund, der efter denne byrådsperiode har fire valgperioders anciennitet, siger, at Steen Møllers beslutning ikke får indflydelse på, hvorvidt han selv bliver i lokalpolitik eller ej. Det er en personlig beslutning.

- Og på samme måde har jeg også respekt for den beslutning, Steen Møller har taget. Byen har brug for mennesker, der brænder for politik, og som ikke bare bliver hængende på taburetten. I dét lys er hans beslutning modig, men jeg ærgrer mig selvfølgelig, for Steen Møller er i særklasse en af de dygtigste politikere, jeg kender, og det siger jeg ikke alene af partipolitiske grunde, siger Lars Havelund.

Lars Havelund frygter ikke, at Det konservative Folkeparti risikerer at stå med flere ukendte kandidater ved det kommende kommunalvalg.

- Det samme er sket for både Enhedslisten og De radikale, uden at det havde negativ indflydelse på deres valgresultat, siger han og minder om, at partiet tidligere har befundet sig i en lignende situation uden at miste grebet om vælgerne. Det var, da forhenværende borgmester Jan Boye pludselig døde, og Steen Møller fra den ene dag til den anden måtte tage førertrøjen på.

- Dengang spåede mange ikke Steen Møller ret gode chancer, men det modviste han.

Kan I hente det store personlige stemmetal på mere end 6.000 stemmer hos en helt ny kandidat?

- Historien viser, at det sagtens kan lade sig gøre.

Burde Steen Møller ikke have gjort som Anker Boye og være gået nu, så den næste kandidat havde knap et års forberedelse, før vælgerne skal stemme det nye byråd ind?

- Det kan man sige, men jeg synes det indgyder mere respekt, at Steen Møller bliver og gør jobbet færdigt. Man skal passe på med at lade taktik bestemme alt, det giver politikerlede hos vælgerne, og det kan jeg godt forstå.

Med en ny konservativ spidskandidat er partiet på linje med højrefløjspartierne Liberal Alliance og Nye Borgerlige, der stiller op til byrådet første gang, men ifølge Lars Havelund kan det blive en fordel.

- Det er trættende at skulle blive ved med at diskutere beslutninger, der for længst er vedtaget i byrådet, som vi gør, når nogle eksempelvis stiller tvivl ved gennemførelsen af letbanens etape to. Steen Møller var god til at stå fast på beslutninger. Skulle der virkelig kun gå fire dage efter Anker Boyes afgang som borgmester, før der var tvivl om hvilken vej, Odense vil, kan man spørge. Liberal Alliance er også gået i den fælde, det er, at begynde at stille spørgsmål ved letbanens økonomi. Når det er de samme politikere, der diskuterer de samme ting, bliver debatterne ofte meget tekniske, men det kan nye politiske kræfter være med til at ændre på, siger Lars Havelund.

Det er trættende at skulle blive ved med at diskutere beslutninger, der for længst er vedtaget i byrådet, som vi gør, når nogle eksempelvis stiller tvivl ved gennemførelsen af letbanens etape to. Når det er de samme politikere, der diskuterer de samme ting, bliver debatterne ofte meget tekniske, men det kan nye politiske kræfter være med til at ændre på.Lars Havelund (K), byrådsmedlem.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Midtfynsk tatovør taler ud om årelangt seksuelt overgreb: - Det kan ske for alle

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Anna Pippi drømmer kun om at kunne gå: Nu samler naboer penge ind til dyr operation i USA

Kerteminde For abonnenter

Ny affaldssortering møder kritik: Gartner kører nu 35 km i sin dieselbil for at komme af med hækaffald

OB

OB skylder fansene en bedre spillemæssig præstation, mener Alexander Juel: - Vi skuffede virkelig meget på hjemmebane sidst

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

'Strategisk' og 'speciel' beliggenhed: Nej tak til 30 nye boliger på tom campingplads

Lyt: Døden ville ikke give slip, men 69-årige Bodil klagede aldrig

Kerteminde For abonnenter

Fik uventet besøg: Fund i køkkenskabet sender 29-årig i fængsel

Faaborg-Midtfyn

Markante ejendomme solgt til spotpris  - hvad filan foregår der?

Assens For abonnenter

Par med tre små børn boede i nedbrændt hus: - Det er ganske forfærdeligt

To mistænkte tilfælde af ny corona-variant er fundet i Danmark

OB For abonnenter

Der laves om på to pladser efter nederlaget mod Viborg: Bashkim Kadrii lurer i OB's startopstilling

Odense For abonnenter

Farlig ungdom og eksotiske kvinder: Ny bog tager dig med tilbage i Odenses historie

Assens For abonnenter

Kristian flyttede sit firma til hjembyen og fik alt for meget plads: Pludselig gik det lynhurtigt, og nu er næsten alt booket

Annonce