Annonce
Nordfyn

Mødte hinanden på dating.dk: Nu skal Ketty og Bendt giftes

Ketty og Bendt mødte hinanden på Dating.dk og skrev sammen et par uger før det første møde. Den 5. oktober skal de giftes i Skamby Kirke. Foto: Thomas Gregersen
- Man kan finde så meget på det der internet, griner 86-årige Ketty Rindahl med et skælmsk blik til 83-årige Bendt Jensen. Ham fandt hun på Dating.dk, og den 5. oktober står hun brud i Skamby Kirke.

Søndersø: Ketty og Bendt har fejret guldbryllup. Men ikke med hinanden. De mistede begge deres ægtefæller for flere år siden og har også gennem årene som enkefolk kendt andre.

Derfor lå det da heller ikke lige i kortene, at de to - som henholdsvis 86 og 83-årige - skulle gå en tur sammen op ad kirkegulvet. Men, efter snart halvandet års bekendtskab, var det Ketty, der endte med at trække Bendt ned på sofaen og stille det store spørgsmål.

- Bendt kan godt lide at sige, at det var mig, der friede. Men det skete altså ikke bare ud af det blå. Vi havde luftet tanken begge to, griner Ketty Rindahl.

I dag bor parret sammen i Kettys hyggelige rødstensrækkehus i Søndersø, og det føles helt rigtigt. Der var noget, der sagde klik, allerede da de begyndte at skrive sammen på hjemmesiden Dating.dk.

Kun nogle uger senere mødte de hinanden efter adskillige lange skriverier på internettet.

- Kærligheden er noget andet, når man er i vores alder. Der er forskel på, hvordan vi bliver forelsket. Vi er jo ikke ligefrem prinsen og prinsessen i hinandens øjne, men kærligheden er stadig vigtig. Det betyder meget, at man har hinanden. Jeg ved ikke, hvad det var, jeg faldt for ved Bendt, men der var et eller andet, der gled i hak. Han var meget nem at snakke med, og der har ikke været de store kanter, vi skulle slibe af hinanden, fortæller Ketty Rindahl.

- Ja, for mit vedkommende var det nok bare fordi, jeg indså, at der ikke var så mange tilbud tilbage på tavlen, svarer Bendt med et flabet grin. Han har allerede midt i sætningen dukket sig, så Kettys arm kun rammer luften over hans hoved.

- Nej, det er rart at have en at sove ved siden af og en at vågne op ved siden af. En at dele dagene med, lyder det med lidt mere alvor fra Bendt Jensen, der fylder 84 dagen efter brylluppet.

Annonce
Bendt Jensen på snart 84 og Ketty Jensen på 86 er ikke den slags pensionister, der gror fast i sofaen. De hjælper med til Røde Kors søndagscaféer, går til krolf, kortspil, bowling, madlavning, trædrejning og vist også lige et par ting mere. Foto: Thomas Gregersen

Fordomme om dating

Det kommende brudepar er godt klar over, at det næppe bliver til hverken kobber- eller sølvbryllup i denne omgang.

- Men vi lever livet, som om der ikke er nogen udløbsdato. Vi vil have det hele med. Nu skal vi giftes i kirken og holde fest for begge vores familier i boligforeningens fælleshus. Vi har da også bestilt en udflugt med bus senere på året, fortæller den kommende brud.

- Vi er nogle festmennesker, der godt kan lide at samle folk omkring os, supplerer Bendt Jensen.

- Ja, jeg sagde, både da jeg blev 80 og 85, at nu skulle jeg nok ikke holde flere store fester i mit liv. Den gang havde jeg da slet ikke regnet med, at der også lå et bryllup forude, siger Ketty Rindahl.

Det er hende, der har insisteret på, at vielsen skulle forestås i kirken.

- Skulle det være, så skulle det også være rigtigt. Jeg skal ikke være hvid brud. Det kan jeg godt afsløre. Men Bendt får ikke lov at se mig i kjolen før selve dagen, afslører hun.

I dag regner man med, at det er op mod hvert tredje parforhold, der udspringer fra en af internettets utallige datingsider. Men alligevel har Ketty Rindahl mødt flere fordomme om den fremgangsmåde.

- Hvor møder man ellers hinanden i vores alder? Jeg startede inde på en facebook-side, der hed noget med 40+. Der skrev jeg med flere forskellige, men aldrig noget der udviklede sig til et møde. I stedet prøvede jeg Dating.dk, hvor Bendt så dukkede op. Her i Søndersø er der jo ikke enkeballer hver weekend, hvor man kan tage ud og danse. Jeg synes slet ikke, man skal være så bange for at kaste sig ud i at date på nettet. Der er mange enlige ældre, der ikke vil være ved, at de savner en. De har måske heller ikke mod på at lede - og det synes jeg er synd, mener Ketty Rindahl.

Bendt styrer bilen

Bendt Jensen har været i et længerevarende forhold efter sin kones død, men kæresten blev ramt af demens og døde.

- Jeg har skrevet med en del inde på Dating.dk og så har jeg også været i Thailand i tre år for at prøve noget andet, fortæller han.

Parret lever begge efter devisen om, at livet kun er til låns, og at man skal sørge for at få noget godt ud af hver eneste dag.

Ketty Rindahl blev selv mindet om livets skrøbelighed, da hendes mand gennem mere end 50 år pludseligt døde.

- Han havde det lidt dårligt, og jeg tog med ham på sygehuset klokken otte om morgenen. Mindre end en time senere døde han af et hjertestop, fortæller hun.

Ketty har to børn og Bendt syv - og endnu flere børnebørn. I familien er bryllupsplanerne kun blevet positivt modtaget.

- Vi har inviteret 44 gæster, men desværre kan min søn ikke komme. Han sejler oppe ved Grønland og har ikke mulighed for at komme til Danmark. Det er jeg lidt ked af. Det havde været prikken over i'et, siger Ketty med et lille knæk i stemmen.

Selvom lysten og livsmodet er intakt, og hjernen er skarp, så kan Ketty Rindahl dog også mærke, at hverken syn eller hørelse er, som det var engang.

- Bendt er nødt til at være mine øjne, og han må da heldigvis stadig køre bil. Vi er jo ikke ligefrem nogle typer, der sidder og klæber til sofaen, mener Ketty Rindahl.

Udover bowling mandag formiddag i Odense spiller de kort torsdag eftermiddag ved 3F's seniorklub. To gange om ugen spiller de krolf i Søndersø. Ketty har tidligere sunget i kor mens Bendt går til madlavning, billard og trædrejning, og så er de begge frivillige og hjælper til ved Røde Kors' søndagscaféer for enlige.

- Det er faktisk nok noget af det, vi har til fælles. At vi altid har været meget aktive foreningsmennesker, og Bendt har i mange år drevet sit eget entreprenørfirma, så der skal helst ske noget hele tiden, fortæller Ketty Rindahl.

Så ofte som muligt får parret også flettet en tur til Haslev på Sjælland ind i programmet for at besøge Kettys familie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce