Annonce
Odense

Mødrehjælpen i Odense er på vej ud af Nørregade

Mødrehjælpen i Odense fraflytter butikken i Nørregade. Den er blevet for lille. Foto: Mødrehjælpen
Mødrehjælpens butik i Nørregade skal finde nye lokaler. Samtidig søger Mødrehjælpen frivillige, der vil være med til at drive den nye butik og være med i lokalforeningen i Odense.

Odense: Mødrehjælpen fraflytter butikken i Nørregade. Årsagen er, at lokalerne er blevet for små, og pladsen er for trang til det store arbejde med vask og klargøring af de mange varer, butikken modtager og videresælger. Derfor har Mødrehjælpen nu valgt at lukke butikken og i stedet åbne en ny centralt i Odense. De nye lokaler er endnu ikke fundet, men Mødrehjælpen håber at kunne åbne på den nye adresse i begyndelsen af 2020.

- Vores butik i Nørregade har været et fast holdepunkt for mange børnefamilier, der har fundet gode tilbud hos os og samtidig har støttet Mødrehjælpens arbejde ved at handle hos os. Vi håber, at de mange børnefamilier fortsat vil handle hos os i vores butik på Skibhusvej og i den nye butik, når den åbner i starten af 2020, siger direktør i Mødrehjælpen, Ninna Thomsen i en pressemeddelelse.

I forbindelse med åbningen af den nye butik udvider lokalforeningen også antallet af bestyrelsesmedlemmer. Man kan derfor blive en del af lokalforeningens og butikkens ledelse udover at være med til at lave sjove, hyggelige og netværksskabende aktiviteter for børnefamilier i hele Odense. Derfor holder Mødrehjælpen torsdag 10. oktober kl. 17-18.30 et informationsmøde for alle interesserede. Mødet foregår i lokale 1.1. i Borgernes Hus på Østre Stationsvej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce