Annonce
Nordfyn

Mødeaktivitet: Så mange møder deltager nordfynske politikere i

Hvor mange møder kommer de folkevalgte politikere egentlig til? Det har vi gravet i. Foto: Peter Leth-Larsen

Fyens Stiftstidende har set på de nordfynske politikeres fravær i den nuværende valgperiode. Det handler om at prioritere, siger en af politikerne med meget lidt fravær.

Nordfyn: Det er ingen hemmelighed, at det er et tidskrævende job at være kommunalpolitiker. Som det kan ses her i grafikken, er der dog forskel på, hvor meget fravær politikerne har haft. En af dem med absolut mindst fravær i forhold til antallet af udvalgsmøder er Franz Rohde (K), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget. Han har kun misset ét ud af 153 møder på knap fire år.

- Når borgerne har givet mig det ansvar, som de har, gør jeg også mit ypperste for at leve op til det. Og jeg har prioriteret det meget højt. Men det, ved jeg også, at nogen med mere fravær har gjort, og jeg vil ikke kritisere nogen for at have højt fravær, fordi der kan være mange gode grunde til det, men jeg er gået ned i tid på mit arbejde, og jeg har undgået at holde ferie, når der lå møder, fortæller han.

Anne-Lise Sievers fra SF har ikke været fraværende til et eneste ud af sine 133 møder. Hun er lidt skarpere i tonen over for de politikere, som har højt fravær.

- Jeg har ikke været syg, og jeg har ikke lagt ferie, når der er udvalgsmøder. Når man bliver stemt ind i kommunalbestyrelsen, skal man yde det, som man kan. Derfor bliver jeg også fortørnet over, at nogen tager så let på opgaven. I perioden 2010-2014 havde jeg et eller to afbud, og det var fordi, min svigermor døde, og min datter blev student. Men i respekt for dem, der har stemt en ind, bør man deltage i de møder, som man skal. Jeg har så været heldig, at jeg ikke har været syg, for hvis man er det, skal man selvfølgelig ikke møde op, siger hun.

Annonce

Sådan har vi gjort

I optællingen af fravær for politikerne har vi udelukkende set på mødedeltagelse i fagudvalg, økonomiudvalg og kommunalbestyrelse. Vi har ikke talt fravær med i perioder, hvor politikere havde orlov på grund af for eksempel sygdom eller fødsel.

Artiklen fortsætter under grafiken

Ikke pjæk

Når man ser bort fra Jørgen Meier Sørensen (V), som har været alvorligt ramt af kræft, topper Helle Waagner fra Socialdemokratiet listen over fravær. Hun har misset 19 ud af 102 mulige møder. Men det skyldes ikke pjæk, slår hun fast. Hun har bare flere tunge bestyrelsesposter.

- Jeg sidder også i bestyrelsen for Dansk Magisterforening og UC Lillebælt. I denne periodes første år har jeg siddet i hovedbestyrelsen i Dansk Magisterforening. Jeg har faktisk kun været på ferie en enkelt gang, og nogle gange må man afveje, hvilke dagsordener som er vigtigst. Jeg forsøger efter bedste evne at komme til møderne, men nogle gange må jeg prioritere. Mit øvrige bestyrelsesarbejde, som ofte er i København, er i øvrigt også med til at kvalificere og perspektivere mit politiske arbejde, og så er jeg tillidsvalgt på min arbejdsplads, siger hun.

Nummer to på listen er Venstres Bent Soelberg, som har meldt afbud 26 ud af 148 gange. Han peger blandt andet på, at fraværet ikke har så store konsekvenser i de udvalg, hvor der generelt er enighed mellem partierne.

- Jeg har haft lidt sygdom, og så arbejder jeg ved Forsvaret i København, så togtransporten kan også drille, men det handler primært om nogle sygedage. Der har heller ikke været stor uenighed i mine udvalg (Arbejdsmarkedsudvalget og Social- og Sundhedsudvalget, red.). I 99 procent af sagerne er vi nået til enighed. Men det er svært, når udvalgsmøderne ligger klokken 15 om eftermiddagen, erkender Bent Soelberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce