Annonce
Nyborg

Møde på Slipshavn om forsvarsforlig var velbesøgt

Det konservative folketingsmedlem Rasmus Jarlov (tv) var hovedtaler ved et møde på Slipshavn tirsdag. Arrangørerne var den konservative vælgerforening i Nyborg, og emnet var det forsvarsforlig, som forhandles i øjeblikket. Blandt tilhørerne var Slipshavns chef, orlogskaptajn Mads Kjærgaard Sørensen (th). Foto: Michael Gertsen

Nyborgs konservative var yderst tilfredse med møde om det kommende forsvarsforlig, som tirsdag blev holdt på Slipshavn.

Nyborg: Det kommende forsvarsforlig var emnet, da Nyborg Konservative Vælgerforening tirsdag holdt møde på Slipshavn. Hovedtaler var formanden for Folketingets forsvarsudvalg, Rasmus Jarlov (K), der også er reserveofficer. Vælgerforeningen noterede et pænt fremmøde og er tilfredse med arrangementet.

- Det vandt respekt i forsamlingen, at der er tale om en politiker, der er godt inde i sit fagområde, skriver Michael Gertsen, nyborgensisk byrådskandidat for Konservative, i en pressemeddelelse. Fremtiden for marinehjemmeværnsskolen på Slipshavn var forleden til debat, da en historie om, at skolen er lukningstruet, blev kolporteret i et læserbrev af Jens Hald, byrådskandidat for Folkepartiet Nyborg. Der var blot tale om et rygte, og var det ikke allerede blevet afkræftet, kunne Rasmus Jarlov i hvert fald lægge det fuldstændigt i graven.

- Han har ikke i udvalgsarbejdet hørt nogen tale for nedlæggelse af Slipshavn og heller ikke kaserner eller regimenter. Han understregede at politikerne støtter sig til de oplæg, som forsvarets øverste ledelse selv fremlægger. Tidligere anskaffelser og besparelser er således noget den militærfaglige ekspertise har anbefalet - ikke noget forsvarsudvalget selv finder på, skriver Michael Gertsen. Jarlov anbefalede ansatte i Forsvaret at give deres mening til kende, så politikerne får det rigtige beslutningsgrundlag. Ifølge Michael Gertsen modtager Jarlov mange henvendelser fra vælgere om forsvarets situation, og de rimer ikke altid med de anbefalinger, som de øverste militære chefer præsenterer for udvalget. - Fra konservativ side er man meget tilfreds med regeringens udspil, selv om det er et kompromis mellem tre partier. Blandt andet i spørgsmålet om værnepligt har man været ret uenige i regeringen, men kompromisset er et oplæg om 500 ekstra værnepligtige og en mere koncenteret militærfaglig uddannelse, skriver Michael Gertsen.

Forsvarsforliget skal forhandles på plads med især Socialdemokratiet og Dansk folkeparti, og forventningen er, at man når til enighed inden for en måneds tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Corona-nødråb fra børnehaver i Vollsmose: Vi bliver svigtet mens smitten spreder sig

Odense

Truede med at sætte ild i betjente: 19-årig kvinde erkender at have sat ild i papir og plastikplanter i Plantorama

Annonce