Annonce
Sydfyn

Mød Mette Frederiksen på Kammerateriet

Det er ikke første gang, Mette Frederiksen (S) stiller op til debat i Svendborg. Sådan så det ud, sidst hun var med i Fyns Amts Avis' Debatteriet i januar 2017 og lod sig gå på klingen af svendborgenserne. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Hun kan gå hen at blive landets næste statsminister, Mette Frederiksen (S), og nu har du mulighed for at møde hende og debattere med hende på Kammerateriet på tirsdag.

Svendborg: Mette Frederiksen (S) kommer til Svendborg på tirsdag den 21. maj og stiller op til debat på Kammerateriet fra klokken 18-18.45, og du er inviteret.

Hun er jo som bekendt ikke en fru-hvem-som-helst. Hun kan jo gå hen at blive Danmarks næste statsminister, når valget den 5. juni er overstået.

Derfor er det naturligvis oplagt, at alle får lejlighed til at høre hende argumentere for sine synspunkter. Af samme grund er arrangementet gratis og alle er velkomne.

Vi hører hende ad, hvorfor hun egentlig ikke går ind for minimumsnormeringer, når nu hun har lovet, at hun vil være børnenes statsminister.

Og vi spørger hende naturligvis også, hvorfor hun har affejet Lars Løkke Rasmussens (V) udstrakte hånd og tilbud om at danne regering hen over midten med Venstre.

Og sidder du med et spørgsmål, du gerne vil have svar på, vil du selvfølgelig også få lejlighed til at stille Frederiksen det.

Kom, lyt og debatter med Mette Frederiksen til Fyns Amts Avis' Debatteriet på tirsdag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce