Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mød lokal forfatter på Faaborg Bibliotek

Christopher Engel fortæller om sin debutroman "Min bedste vens dagbog". Foto: Mikael Woelke

Faaborg: Du kan møde den unge debuterende forfatter fra Faaborg, Christopher Engel, på Faaborg Bibliotek lørdag 27. april kl. 10.209.

Her fortæller han om sin bog "Min bedste vens dagbog".

Christopher Engel, 24 år og bosat i Faaborg, og siger selv om sin bog:

- "Min bedste vens dagbog" er en ungdomsroman fyldt med befriende humor og halvgrimme ord, som jeg tror, rigtig mange unge kan nikke genkendende til, når de læser den.

Christopher, der til daglig læser HF på VUC i Faaborg, er optaget af kunst og kultur på mange måder. Han også er med i "Klar til Film - Station Next" og selvfølgelig også med, når der sker noget omkring biografen Helios i Faaborg.

Annonce
Christopher Engel er 24 år gammel og læser HF på VUC i Faaborg. Foto: Mikael Woelke
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce