x
Annonce
Musik

Mød Kenny Duerlund: den fynske Melodi Grand Prix-deltager

7. marts kan du høre Kenny Duerlund til Melodi Grand Prix med sangen "Forget it all". Foto: Agnete Schlichtkrull, DR.
Fynboen Kenny Duerlund er en af de 10 deltagere, der skal optræde til Melodi Grand Prix 7. marts. Odenseaneren skal optræde med nummeret "Forget It All", som han selv har været med til at skrive. Lær ham bedre at kende her.

1) Kenny er skuespiller, musicalperformer, sanger og alt mulig andet

Kenny Duelund er en altmuligmand, når det kommer til kultur og kunst. Han har medvirket i amatørteater, musicalproduktioner, koncerter, film og alt mulig andet indenfor det kreative univers.

- Jeg kan huske, at jeg så "Star Wars" som lille, og at jeg gerne ville være en af dem ind i fjernsynet. Men så droppede jeg den drøm og ville hellere være sanger. Nu laver jeg begge ting, fordi jeg bare gerne vil det hele, og så dedikerer jeg mig 100 procent til det, som jeg har gang i på det tidspunkt. De kreative genrer hænger jo tæt sammen, og siden jeg har et talent for lidt af hvert, ville jeg føle, at jeg begrænsede mig, hvis jeg kun gjorde den ene ting, siger Kenny Duerlund.

2) Kenny har sendt en sang ind til Melodi Grand Prix før

Når Kenny Duerlund træder på scenen til Melodi Grand Prix, er det første gang. Det er dog ikke første gang, at han har prøvet at komme med på deltagerlisten.

- Tilbage i 2009 eller 2010 sendte jeg en sang ind, som jeg havde skrevet sammen med en gruppe venner. Det er faktisk en smuk historie. Det var en sang, som mine venner havde skrevet til mig til min 18-års fødselsdag, og den handlede om, hvem jeg er, og at man skal huske at kæmpe for det, som man drømmer om. Det var bare en akustisk guitar, lidt klaver og en vokal, som vi så genindspillede og lavede bombastisk og Grand Prix-agtig, men vi fik et pænt svar om, at den ikke kom med. Jeg hørte den for nylig for sjov, og det er virkelig ikke en god sang, siger sangeren og griner.

3) Kenny elsker Fyn

Fyn har altid haft en speciel plads i Kenny Duerlunds hjerte. Han er født og opvokset i Odense, bor stadig i byen og kan slet ikke forestille sig at flytte derfra.

- Der er nogle ting ved Fyn, som er helt specielle. Jeg elsker at Odense er en lille, men stor by - der er alt, hvad man har brug for, og jeg kan cykle fra den ene ende af byen til den anden på meget kort tid. Generelt er der egentlig ikke langt til noget på Fyn. Hvis jeg gerne vil på stranden, kan jeg være der på en halv time, og så har jeg endda tre strande at vælge imellem, lyder det fra fynboen.

4) Kenny ville ikke være sanger

Kenny Duerlund elsker at synge, men da han var ung, var det ikke hans plan at gøre noget ved det.

- Jeg startede med at synge på efterskolen, da jeg var 14 år, og det var faktisk lidt mod min vilje. Min mor og hendes daværende kæreste synes, at det skulle jeg, for jeg kunne jo synge, men jeg var egentlig meget uenig. Jeg var ikke beskeden eller noget - jeg var virkelig ikke ret god. Jeg har set noget video af det efterfølgende, og jeg tror ikke, at folk havde tænkt, at det var noget, jeg skulle leve af, hvis man så mig dengang. Men interessen startede der, og så blev jeg bare stædig, fordi jeg ikke bare var et naturtalent, så jeg knoklede derudaf, fordi jeg ville blive bedre, lyder det fra Kenny Duerlund.

5) Kenny blev inspireret af Stig Rossen

Da Kenny Duerlund gik i gang med sangkarrieren, var der en særlig person fra musik- og skuespillerverden, som fik betydning for ham.

- Nu skal det ikke misforstås, men jeg begyndte at nørde Stig Rossen en smule. Det var dengang, jeg for alvor begyndte at være interesseret i musicals, og jeg sang nogle sange i min sangundervisning, som han også havde sunget. Nu har jeg jo været heldig at få lov til at arbejde sammen med ham og lære ham at kende, og han er jo et dejligt menneske at være sammen med, siger Kenny Duerlund.

6) Kenny er uddannet - men ikke indenfor det kreative område

Selvom Kenny Duerlund faktisk gerne ville have haft en kreativ uddannelse, synes han, at han er blevet for gammel til at vende tilbage til skolebænken. I starten af tyverne tog han i stedet en uddannelse som pædagog.

- Jeg har altid synes, at det var spændende, og jeg endte med at blive meget forelsket i faget. I uddannelsen har jeg været hele vejen rundt og arbejdet i SFO'er, børnehaver og på specialområdet med udsatte børn og unge. Tilbage i 2015, da der kom mange børn fra Syrien, var jeg med til at facilitere et af de steder, der skulle rehabilitere børnene, og det var vanvittig interessant. Da jeg var færdig, arbejdede jeg på Hunderupskolen i Odense i et års tid, hvor jeg ikke havde nogen fritid, fordi jeg spillede forestillinger ved siden af på amatørplan. Jeg endte faktisk med at blive helt syg af det, så jeg var nødt til at vælge mellem, om jeg skulle fortsætte mit arbejde, eller om jeg skulle finde en måde at leve af forestillingerne, og så endte jeg med at gøre det, siger Kenny Duerlund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce