Annonce
Sydfyn

Mød kendt Youtuber, Reptile zoo og se teater: Børnekulturfestival på Langeland

Det er første gang, bibliotekets nye børnebibliotekar Maria Kastrupsen arrangerer Langeland Biblioteks årlige Børnekulturfestival. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær.
Interaktive forestillinger, kendt Youtuber og farlige dyr. Det er nogle af de oplevelser, Langeland Bibliotek kan tilbyde i årets Børnekulturfestival. Fokus er på gode oplevelser med afstand, og der er noget for alle aldre.
Annonce

Langeland: Det vrimler med aktiviteter og i særdeleshed børne- og ungdomsteater, når Langeland Bibliotek skyder Børnekulturfestival af i efterårsferien. Det er bibliotekets nye børnebibliotekar, Maria Kastrupsen, der har lagt årets program, og hun er stolt.

- Jeg synes, det er et super godt program, og det er værd at besøge. Vi vil ikke have, at det skulle miste magien med alle de her restriktioner (corona, red.) så jeg har fundet lækkert børneteater, for her kan man sørge for at holde afstand, siger hun.

Der vil være professionelt teater i øjenhøjde, når scenekunsten breder sig på Langeland. Og med begrænsninger på billetterne til hver forestilling og arrangement, er der god mulighed for en intim og mere nærværende oplevelse, lyder det fra børnebibliotekaren.

Annonce

Forestillinger

For de helt små fra nul til tre år kommer Art Hotel med forestillingen 1-2-3-nU, der er en musikalsk og interaktiv forestilling, som tager børnene med på sanselig tur ud i verden.

For de fire til otteårige står den på en ny version af en klassiker, når Bornholms Teater ankommer med en nyfortolkning af Holbergs klassiker, der i børneversionen blot kaldes ”Jeppe.”

Der bliver ligeledes tale om en ny udgave af en klassiker, når Passepartout Theatre Production spiller Shakespeares ”King Lear” i en børnevenlig udgave fra ca. seks år.

Bornholms Teater ankommer med en nyfortolkning af Holbergs klassiker, der i børneversionen blot kaldes ”Jeppe". Foto: Anders Beier.

For børn fra ca. 12 år samt unge og voksne får Langeland besøg af det anerkendte Uppercut Danseteater, der netop har haft københavner-premiere på deres nye interaktive robot- forestilling, ”HUMANOID”.

- Vi har i år valgt at fokusere på arrangementer, hvor det er muligt at holde afstand uden, at selve oplevelsen går tabt. Og lige netop dét kan vi med børneteater og diverse foredrag og fortællinger for børn og deres familier. Vi har fundet frem til virkelig gode teaterstykker, der kan tilføre noget magi i en særlig tid, lyder det fra Maria Kastrupsen.

Annonce

Bliv klogere

Derudover kan man opleve Silja Okking, kendt fra Ramasjang, der kommer og læser højt for børnene. Rasmus Brohave holder foredrag om livet som YouTuber og kommer med gode fif til Langelands børn og unge, der drømmer om at begå sig på YouTube, TikTok mm.

Reptile Zoo kommer forbi med fire farlige dyr, og der vil være cirkus og gøglerier, når ”Det Flyvende Kuffertcirkus” præsenterer forestilling og cirkusskole.

For alle gamerne er der Langelandsmesterskaberne i E-sport i Bagenkophallen, hvor der er professionelle instruktører og udstyr samt gode præmier.

Der er, som noget helt nyt, et samarbejde mellem Langeland Bibliotek og Langelands Museum, med  vikinge-eventet ”Tinstøb og fortællinger.” Her bliver det muligt for børnene at få et indblik i vikingernes verden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce