Annonce
Kerteminde

Mød farfar på skype: Alle plejehjem får gratis internet

Når man ikke har lov til at besøge sine pårørende på plejehjemmene i øjeblikket, så giver mobiltelefoner, tablets og computere en mulighed for at se hinanden alligevel, og derfor giver kommunen nu gratis wifi til alle plejehjemsbeboere. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Personalet på plejehjemmene bruger i disse dage meget tid på at snakke med bekymrede pårørende. Snart får alle beboere fri wifi, så de kan få besøg elektronisk.

Nordøstfyn: Der melder sig hele tiden små lyspunkter i en tid, hvor der er meget at bekymre sig over.

Den seneste lille håndsrækning fra kommunen er gratis wifi på plejehjemmene, så de pårørende og beboerne kan mødes elektronisk.

- Vi får hele tiden mange henvendelser fra både beboere på plejehjem, men især fra deres pårørende i denne tid. På grund af smittefare er det jo ikke tilladt at besøge sine pårørende på plejehjemmene, så i stedet ringer folk for at høre, hvordan deres mor, far, mormor eller farfar har det, fortæller borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Olesen (S).

- Og mange af beboerne på plejehjemmene har ikke wifi, fordi de ikke har haft noget at bruge det til.

Forbuddet mod besøg på plejehjemmene kommer til at gælde i hvert fald nogle uger endnu, så derfor har kommunen besluttet at give beboerne, de pårørende og ikke mindst personalet den håndsrækning, gratis wifi vil være.

- Personalet bruger temmelig meget tid på at tale i telefon med pårørende. Vi håber, at vi med den her gestus kan frigøre dem fra telefonerne, så de igen kan bruge deres tid på pleje, siger Kasper Olesen.

Det er langt fra alle plejehjemsbeboere, der ved, hvordan man gebærder der sig på Facetime eller Skype, og hvad det ellers hedder, men nogle gør, og de får nu mulighed for at se deres kære "live", omend det så kun er på en skærm.

Annonce
Det er lidt svært, fordi vi jo skal holde afstand. Af og til er der nogle beboere, der kommer med vredesudbrud, fordi de ikke forstår, hvad der foregår. En af de ansatte sagde forleden til mig: "Jeg gav ham altså et kram, for det kunne jeg se, at han trængte til.

Mette Bastholm, leder på Birkelund Plejecenter

Besøgende vinker gennem vinduet

På Birkelund Plejecenter er der glæde over nyheden, fortæller daglig leder Mette Bastholm.

- Det er en god idé. Lige nu hjælper vi enkelte beboere med at ringe på Skype eller Facetime, men det er noget, de lige skal vænne sig til. Det her med at se hinanden på video, mens man taler sammen. Og så har vi købt nogle ipads, som vi glæder os til at modtage, fortæller hun.

Enkelte pårørende besøger deres kære ved at stå udenfor plejecenteret og se ind gennem et vindue, mens de taler i telefon med hinanden.

Mange ældre har svært ved at undvære den daglige omsorg i form af kærtegn, og de ansatte kæmper konstant for at holde begrebet "hudsult" fra døren.

- Det er lidt svært, fordi vi jo skal holde afstand. Af og til er der nogle beboere, der kommer med vredesudbrud, fordi de ikke forstår, hvad der foregår. En af de ansatte sagde forleden til mig: "Jeg gav ham altså et kram, for det kunne jeg se, at han trængte til," fortæller Mette Bastholm.

Lindhøj Plejecenter i Munkebo er det eneste plejehjem i kommunen, hvor der slet ikke er wifi, men der bliver arbejdet løsning, forsikrer daglig leder Susanne Klint:

- Vi halter lidt efter på nogle af de her ting, fordi der er ved at blive planlagt et nyt plejecenter i Munkebo. Derfor investeres der ikke så meget hos os lige nu. Men det kan være, at vi nu alligevel får wifi i de her tider. Særligt nu hvor nedlukningen er blevet forlænget, siger hun

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Klima. Odense uden CO2 i 2025

Odense

Jørgen har haft en blodprop i hjernen og kan kun sige 'for satan!': Kæmper imod ulovlige parkeringer

Annonce