Annonce
Odense

Mød chipskongen Kim: Danmarks første chips-outlet åbner i Odense

Fra 31. januar kan man købe chips i Danmarks første chipsoutlet i Odense. Arkivfoto: John Randeris
Orkla Confectionery & Snacks Danmark inviterer alle chipsglade fynboer til åbningsfest fredag 31. januar, hvor dørene slås op til Kims outlet, der bliver Danmarks første chips- og snackbutik.

Det har længe været populært at sælge madvarer tæt på sidste salgsdato til en lavere pris for at undgå madspild. Den trend kaster Orkla Confectionery & Snacks Danmark sig over, når de 31. januar åbner et Kims-outlet i Odense.

Outletten på Ejlskovsgade 13 kommer i forlængelse af lanceringen af Kims webshop, der åbnede i november 2019. Begge initiativer har til formål at stoppe madspild og har derfor fokus på at sælge varer, som tidligere ville blive destrueret. Det vil være varer som nærmer sig ”bedst før”-datoen, eller som er pakket i udgået emballage, og derfor ikke længere kan sælges i dagligvarehandlen.

- Kims chips og snacks produceres i Søndersø, derfor er det nærliggende for virksomheden at åbne outletten lokalt på Fyn. Butikken med overskudsvarer får central adresse i Odense med Storms Pakhus og flere uddannelsesinstitutioner som nærmeste naboer. En bydel i udvikling og med masser af liv, hvor mange studerende, familier og andre odenseanere lægger vejen forbi hver dag, skriver kommunikationskonsulent for Orcla Confectionery & Snacks Danmark, Gitte Rohold i en pressemeddelelse.

For at markere åbningen af den nye Kims outlet-butik kommer Kims’ frontfigur, Jørgen, forbi og står for den officielle del af indvielsen, inden han i tidsrummet 14.15 til 15.00 står klar ved en selfie-væg.

Da Jørgen går på pension i år, vil det være sidste mulighed for at takke af og få et billede med chipskongen, inden han abdicerer. Ud over konkurrencer og andre aktiviteter deles der gratis chips ud til alle gæster på åbningsdagen. Mellem 15.00 og 18.00 kan man vinde præmier på Kims-lykkehjulet. Det er ikke utænkeligt, at præmien knaser.

Annonce
Chipskongen Kim forlader sin trone i 2020 og lader sig pensionere. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Brandvæsenet måtte rykke ud: Brand i lade

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Kerteminde For abonnenter

Gense hele borgermødet: Er byggeriet på Nordre Havnekaj en rigmands-ghetto eller en gave til byen?

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce