Annonce
Nordfyn

Møbler i brugsen skal styrke det lokale

Uddeler Michael Bjerg og salgsleder Helle Brunse fra SuperBrugsen i Søndersø er glade for det nye lokale samarbejde med møbelgrossisten House Nordic. Foto: Thomas Gregersen
Brugsen i Søndersø har indledt et samarbejde om at udstille og sælge møbler for House Nordic.

Søndersø: I Superbrugsen i Søndersø har uddeler Michael Bjerg gennem en årrække dyrket et samarbejde med lokale producenter af for eksempel kød, frugt og grønt. Nu er samarbejdet udvidet med den lokale møbelgrossist House Nordic, som sammen med brugsen har møbleret et hjørne af dagligvarebutikken.

Det er salgsleder i brugsen, Helle Brunse, der har taget initiativ til det nye samarbejde.

- Det startede med, at jeg var på et virksomhedsbesøg på House Nordic. Her fandt jeg ud af, hvad det er de laver og hvor stort det egentlig er. Det var enormt spændende at se, fortæller Helle Brunse.

House Nordic blev startet i 2017 af Henrik Jørgensen og modtog året efter Nordfyn Kommunes iværksætterpris. Grossisten har også tidligere i år modtaget Søndersø Handelsstands- og håndværkerforenings initiativpris.

Siden starten i 2017, hvor Henrik Jørgensen havde sin far på lageret og sin søn til at løse grafiske opgaver er virksomheden vokset til at man i foråret i år havde 15 fuldtidsansatte og 10 freelancere, der sælger møbler til godt 25 lande.

Annonce
Direktør Henrik Jørgensen fra House Nordic har siden starten i 2017 udvidet medarbejderstaben til mere end 15 fuldtidsansatte, der sælger møbler til godt 25 lande. Arkivfoto:

Styrke det lokale

- Jeg synes vi har et lokalt ansvar. Når House Nordic som grossistvirksomhed sælger møbler i så mange lande, spiller det lokale salg her i Søndersø måske ikke nogen stor rolle. Men ligesom når vi gør opmærksom på en lille lokal fødevareproducent, så er vores samarbejde med til at fortælle en lokal historie og jeg tror både, det kan være med til at styrke Superbrugsen og House Nordic, fortæller uddeler Michael Bjerg.

Han ser endda muligheder for at kunne brede samarbejdet ud i andre Coop-forretninger rundt omkring i landet.

- Møblerne fra House Nordic er moderne og meget skandinaviske. Samtidig er de i en prisklasse, hvor de er interessante for os. Jeg har flere kolleger i Coop, der følger vores erfaringer tæt. Som stor lokal dagligvarebutik er vi et udstillingsvindue, hvor en meget stor del af lokalbefolkningen passerer igennem. På den måde kan vores idé måske være med til at udbrede kendskabet til House Nordics møbler, siger Michael Bjerg.

Salget og interessen er kommet godt fra start og Michael Bjerg forventer, at omsætningen af møbler kan nå op på omkring en halv million kroner indenfor det første år.

Brugsen har planer om at skabe en forbrugeraften i samarbejde med House Nordic i starten af det nye år.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Henrik Jørgensen fra House Nordic, der i disse uger opholder sig i Kina.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Julestjerner til alle

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: Over 100.000 ulovlige kanonslag beslaglagt i Svendborg

1994 138.534 ulovlige kanonslag blev i weekenden fundet og beslaglagt af politiet i Svendborg. Fyrværkeriet lå hos to mænd på henholdsvis 26 og 33 år, men endnu i aftes havde politiet i Svendborg ikke med sikkerhed kunnet fastslå, hvorfra fyrværkeriet stammer. Den 26-årige mand, der er fra Svendborg, hævder at have købt det af en mand i Nyborg, der dog under langvarig afhøring i går nægtede at have solgt kanonslagene. Kæmpepartiet lå på to lagre i Rudkøbing og et i Svendborg, og ifølge politiet opbevaret helt i strid med alle sikkerhedsregler. Kanonslagene har en meget kraftig knaldeffekt, men alt tyder på, at det kun var lykkedes at videresælge en meget lille del af partiet, før politiet slog til. 1969 Folketingsmand, chefredaktør Jens Peter Jensen, Odense har ladet sig opstille til det fynske amtsråd – efter sigende med det stille håb at kunne blive amtsborgmester, hvorefter han skulle være villig til at kvitte sit folketingsmandat. Han er af Venstre-vælgerforeningerne i Odense Storkommune blevet opstillet som spidskandidat, dog ikke uden en drabelig holmgang med andre, der havde samme ønske. Der måtte efter forlydende fire afstemninger til, før positionen var sikret. Det ventes, at der også kommer en amtsrådsliste fra Venstre på landet i Odense og Assens Amter, efter forlydende med amtsrådsmedlem H. Kryger Madsen som spidskandidat og endelig en liste fra Svendborg Amt. 1944 Alle vordende mødre ved, hvor umuligt det er at skaffe garn til tøj til den ventede baby. Man skal være meget heldig, om man skal kunne få noget i forretningerne, men ellers må man udnytte ældre søskendes eller andre slægtninges overskud af strikkede beklædningsgenstande, der så trevles op og strikkes om. Det kommer derfor som en glædelig overraskelse, at Odense Kamgarnsspinderi i januar, februar og marts 1945 har besluttet at levere 30 fed af sit lækre, varmende ”Hjertegarn” til vordende mødre. Man meddeler i dag, at garnet kun leveres efter skriftlig anmodning til spinderiet, og at denne skal være ledsaget af en erklæring fra læge eller jordemoder om, hvornår barnet ventes født.

Annonce