Annonce
Middelfart

Møbelfabrik i Ejby har vokseværk: Kunder foretrækker dansk kvalitet

Da Albero Møbelfabrik blev grundlagt i 1985, var det et traditionelt snedkeri med fokus på borde og stole, men de seneste 10 år er der satset udelukkende på møbler til skoler og institutioner. - Vores kerneprodukt er krydsfinér. Det er et utroligt slidstærkt materiale, og derfor er det rigtig godt til institutionsbrug, forklarer direktør Jesper Falkesgaard. Foto: Lasse Hansen

Albero Møbelfabrik A/S har fået mere at lave, fordi kunderne i stigende grad foretrækker dansk kvalitet frem for produkter, der er fremstillet billigere i Østeuropa. Der er faktisk så travlt på fabrikken i Ejby, at en udbygning er på vej inden længe.

Ja tak til kvalitet, fleksibilitet og kort leveringstid frem for billige produkter.

Det er en tendens, de kan mærke hos Albero Møbelfabrik A/S i Ejby. De fremstiller møbler til institutioner og skoler, og de får at vide fra de grossister, der forhandler møblerne, at det er nemmere at sælge danske varer, selv om de er dyrere end de østeuropæiske.

Det fortæller direktør Jesper Falkesgaard fra Albero Møbelfabrik.

- Vi har fået megatravlt, fordi vi har fået mange nye kunder. Jeg tror, at vores kunder er blevet bevidste om, at det ikke altid er lykken at lægge produktionen i udlandet. Den feedback, vi får, er, at det giver pote hos slutkunden at kunne sige, at møblerne er lavet på et lille snedkeri i Ejby, og så er kvaliteten meget bedre i Danmark, siger han.

- Kunderne er blevet bevidste om, at det giver nogle problemer at levere dårligere kvalitet, og vi er selvfølgelig klar over, at vi er dyrere, men kunderne må have afvejet det og fundet ud af, at det bøvl gider de ikke.

Jesper Falkesgaard oplever også, at kunderne ønsker at være tæt på producenten.

- Man kan meget med Skype, men jeg hører vores kunder sige, at når de har et stort projekt, er det altså nemmere at køre en tur til Fyn, hvor man kan sidde og tale om tingene, og somme tider handler det om at komme ud for at se og føle tingene, fortæller han.

Men et stigende antal danske kunder er ikke den eneste årsag til, at Albero Møbelfabrik er i vækst. Snedkeriet er også blevet en eksportvirksomhed.

Annonce

Man kan meget med Skype, men jeg hører vores kunder sige, at når de har et stort projekt, er det altså nemmere at køre en tur til Fyn, hvor man kan sidde og tale om tingene, og somme tider handler det om at komme ud for at se og føle tingene.

Direktør Jesper Falkesgaard, Albero Møbelfabrik A/S

Albero Møbelfabrik blev grundlagt af Henning Nielsen i 1985 i Bred ved Vissenbjerg. Navnet var på det tidspunkt HN Møbler A/S.Dengang var der fokus på at fremstille stole, og møbelfabrikken var leverandør til Farstrup Møbelfabrik.

Da pladsen blev for trang i Bred, købte Henning Nielsen en mindre møbelfabrik i Ejby, og virksomheden har siden haft til huse der.

Navnet er ændret til Albero Møbelfabrik, og kerneproduktet i dag er møbler af plader af krydsfinér. Kunderne er grossister, der leverer til skoler og institutioner.

Virksomheden ejes i dag af Henning Nielsens søn Jesper Falkesgaard.

Der er 18 ansatte på fabrikken. Cirka 50 procent af dem er træ- eller maskinsnedkere.

Der er trangt i bygningerne hos Albero, og det er nødvendigt at bygge ud. Udvidelsen er også nødvendig for at samle fabrikken på én matrikel i stedet for at ligge delt i to på hver side af en vej, som den gør i dag. - Udbygningen kommer til at ske inden for de næste tre år, vurderer direktør Jesper Falkesgaard. Foto: Lasse Hansen

Guldgrube i Norge

For mens det meste af verden led under finanskrisen, lykkedes det Albero Møbelfabrik at komme ind på det norske marked, og det viste sig at være lidt af en guldbrube.

- Da krisen startede omkring 2009, var vi godt i gang med at bygge det norske marked op, og det dyk, vi fik i Danmark, blev ædt op af Norge fuldstændig, forklarer Jesper Falkesgaard.

- I Norge er markedet specielt, fordi der er mange private børnehaver, og den kunde, vi fik, driver nok 150 børnehaver, og de blev bare ved med at etablere børnehaver i de år, hvor vi kom ind på markedet. Vi kunne næsten ikke følge med, og vi oplevede ikke noget omsætningsdyk.

Siden er møblerne fra Albero Møbelfabrik også slået an på det svenske og tyske marked, og det er gået godt, men der er ikke planer om at indtage flere lande.

- Vi satser ikke på flere markeder. Ikke på den korte bane i hvert fald, for lige nu har vi brug for at positionere os på de markeder, hvor vi er nu, forklarer Jesper Falkesgaard og understreger:

- Men det får vi også nok at gøre med, for vi har fået mange nye kunder, og vi har megatravlt.

Der er faktisk så travlt, at det snart bliver nødvendigt at udvide fabrikken.

Møblerne samles med dyvler og lim. - For de er ikke så vilde med skruer ude i institutionerne, forklarer Jesper Falkesgaard. Foto: Lasse Hansen

Overvejer ny teknologi

Og det kommer formentlig til at ske snart.

- Det er min far, der ejer bygningerne, og jeg ejer firmaet, så vi er ved at forhandle en pris på bygningerne på plads. Men det kommer i hvert fald til at ske inden for tre år, fortæller Jesper Falkesgaard.

- Vi er nødt til at bygge ud, for vi er udfordret på pladsen, og i dag har vi for eksempel møbler stående i containere, fordi vi ikke har plads nok. Det gode er, at vi har jorden til det, så vi har rig mulighed for at bygge til.

Udbygningen er ikke det eneste tiltag, der kommer til at ske på møbelfabrikken. For der er nogle procedurer, som skal ændres for at kunne følge med i det tempo, ordrestrømmen kræver.

- Vi har indgået et samarbejde med Væksthus Syddanmark, og helt konkret har vi fået bevilget nogle penge fra dem til et projekt, der handler om vores logistik og at få vores lager til at køre optimalt, fortæller Jesper Falkesgaard.

- For et år siden var det en rodestak, og nu er vi i gang med at få det strømlinet og få opbygget nogle systemer, så vi får genbestilt de rigtige ting til tiden og får mere styr på lagret.

Både i forbindelse med udbygningen og i forbindelse med samarbejdet med Væksthus Syddanmark kan ny teknologi også komme på tale.

- Lagerstyringen skal på plads først, men vi skal have set på, om robotter kan implementeres i vores produktion, siger Jesper Falkesgaard.

- Vi skal have undersøgt, om seriestørrelserne er store nok til, at det kan betale sig. Hvis serierne er for små, skal man hele tiden rende og stille om, og så går det lidt fløjten.

Jesper Falkesgaard er ud af en familie med flere snedkere, men selv er han bankuddannet. Efter 11. september 2001 mistede han lysten til at arbejde i den branche og begyndte langsomt at tage over i sin fars virksomhed. Jesper Falkesgaard er helt okay med, at han ikke er snedkeruddannet. Det er nærmere en fordel, mener han.- Jeg er meget bevidst om, at jeg ikke er den dygtigste her på fabrikken, og det er vigtigt at omgive sig med dygtige folk. Men så er jeg måske dygtig til nogle andre ting, siger han.Foto: Lasse Hansen
Henning Nielsen grundlagde Albero Møbelfabrik i 1985, men selv om han har overdraget virksomheden til sin søn Jesper Falkesgaard og er gået på pension, er han ofte at finde på fabrikken. Foto: Lasse Hansen
Det er nødvendigt at optimere produktionen for at kunne følge med efterspørgslen, og flere steder er maskinerne udskiftet, så de er gået fra tomands- til énmandsbetjente. En maskine af denne type var før betjent af to personer, men nu er den skiftet ud med én, der har returløb, så det kun kræver én mand at håndtere den. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce