Annonce
Erhverv

Mærsk opjusterer: Bliver milliarder mere værd på børsen

Phil Noble/Reuters
En opjustering har mandag løftet begge Mærsk-aktier. Det er overraskende i et svært marked ifølge analytiker.
Annonce

A.P. Møller-Mærsk har mandag eftermiddag overrasket med en opjustering, selv om selskabet navigerer i et svært marked.

Selskabet har opjusteret sine forventninger til årets driftsresultat ifølge en meddelelse til fondsbørsen. Det har på aktiemarkedet ført til et kurshop for begge aktier, som derved har gjort selskabet mere værd.

- I tredje kvartal har A.P. Møller-Mærsk trods lavere vækst i den globale efterspørgsel og lavere fragtrater opnået et bedre resultat end forventet, skriver Mærsk i meddelelsen.

Det ventes nu at lande i intervallet 5,4-5,8 milliarder dollar. Det svarer til knap 39 milliarder kroner. Tidligere var forventningen et driftsresultat på omkring 5 milliarder dollar.

Det skyldes ifølge selskabet selv høj netværkspålidelighed samt kapacitetsudnyttelse kombineret med lavere priser på brændstof og fortsatte marginforbedringer i Terminal & Towage segmentet.

Opjusteringen har mandag sendt Mærsk-aktierne til tops i det ledende danske aktieindeks, C25-indekset.

A-aktien i selskabet endte helt til tops i eliteindekset med et plus på 8,2 procent til 8060 kroner, mens B-aktien steg 7,8 procent til 8590 kroner.

Med kursstigningerne er selskabets markedsværdi steget med omtrent 12,8 milliarder kroner. Dermed har Mærsk nu en samlet markedsværdi på 172,1 milliarder kroner.

Opjusteringen vidner ifølge Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker hos Sydbank med fokus på blandt andet Mærsk, om tilpasningsdygtighed fra selskabets side.

- Selskabets forventning om at blive mere profittabel inden for Ocean er i sin spæde start. Det er stadig et langt træk, som man tydeligvis er kommet godt i gang med, og som man over de kommende år vil kunne levere på.

- Det er også nødvendigt i et marked, hvor efterspørgslen er afmattende, så det er et område, hvor de kan kompensere for den lavere vækst i markedet, siger han til Ritzau Finans.

Resten af Mærsks forventninger til det indeværende regnskabsår fastholdes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Assens

87-årig påkørt af en bakkende varebil: - Stod i den blinde vinkel

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce