Annonce
Middelfart

Mærkværdigt hærværk begået i flere byer: - Det virker underligt

Hvad motivet er for hærværket på de mange skilte i Middelfart Kommune er endnu uklart. Foto: Søren Gottwald
I Middelfart, Ejby og Bubbel har nogen spraymalet graffiti i fire forskellige farver.
Annonce

Nordvestfyn: På Brovejen i Middelfart er tre ud af fire vejskilte blev overmalet i farverne lilla, grøn og sandfarve.

Det er bare et af de steder i Middelfart Kommune, hvor der for nylig er begået hærværk mod skilte og reklamesøjler, hvilket kommunen anmeldte til Fyns Politi mandag morgen, fortæller Lars Frandsen, der er vejformand og teamleder i Middelfart Kommune.

- Jeg opdagede selv nogle af skiltene her til morgen på vej på arbejde. Da jeg så har været til møde, taler jeg med nogle fra rengøringspersonalet, der har set graffiti forskellige steder i byen. Og så har jeg lige fået en opringning fra en mand, der har set skilte ude i Ejby, der er overmalet røde, og skilte i Bubbel, der er overmalet grønne. Dermed er der både malet med lilla, grøn, sandfarve og rød, konstaterer Lars Frandsen.

Da kommunen havde politiet i røret, kunne vagtchefen tilføje, at der allerede var kommet en anmeldelse om overmalede postkasser, men at det endnu ikke var klart, hvorvidt der kunne være en forbindelse.

Middelfart Kommune har også bedt en af deres SSP-medarbejdere undersøge det omfattende hærværk.

- Vi har oplevet hærværk i form af graffiti, men ikke lige på den måde her. Man vælger også at male på nogle reklamesøjler ved busskurene. Det virker også underligt. Ingen af stederne er der brugt nogle tags (særlig signatur, red.), som var det første, politiet spurgte om, siger vejformanden.

Annonce

Rengøring koster tid og penge

En af kommunens ansatte har mandag været ude og forsøge at rense skiltene.

- Ind til videre siger skiltemanden, at det går bedre med at rense skiltene, end han selv havde regnet med, melder Lars Frandsen.

Hvis et skilt ikke kan blive fri for maling, er kommunen nødt til at udskifte det.

- Et skilt koster ikke under 600 kroner per styk, og så skal man påregne den tid, det tager at skille det ad, bestille et nyt og montere det. Hvis det nu havde været helt ødelagt, ville der gå 14 dage uden, at man havde et skilt at kigge på, siger Lars Frandsen.

Mandag eftermiddag var det lykkedes at få skiltene på Brovejen fine igen. Kender man noget til hærværket, opfordres man til at kontakte Fyns Politi på telefon 114.

Skiltene her er blevet fine igen. Foto: Søren Gottwald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce