Annonce
Fyn

Mængder af våben fundet på Fyn - skulle bruges til bandekonflikt i København, mener politiet

Politi fra forskellige afdelinger i landet var fredag samlet på politigården i Odense. Københavns Politi oplyser i en pressemeddelelse fredag eftermiddag, at 14 personer er blevet anholdt og store mængder våben og ammunition er beslaglagt efter flere ransagninger på Fyn. Foto: Nils Svalebøg.
14 personer er fredag blevet anholdt i en stor aktion, som er foregået på Fyn, hvor mange våben og en stor mængde ammunition er blevet fundet af politiet.

Fyn: Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har fredag – i tæt samarbejde med Fyns Politi – ransaget 18 forskellige adresser på Fyn, hovedsageligt i Odense-området. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Aktionen er kulminationen på en længerevarende efterforskning af distribution af våben, der efter politiets klare opfattelse blandt andet sker til de grupperinger, der er en del af den nuværende konflikt i hovedstadsområdet.

Der er på nuværende tidspunkt anholdt 14 personer, hvoraf de otte forventes fremstillet i grundlovsforhør.

Allerede fredag formiddag varslede politiet et grundlovsforhør ved Retten i Odense, hvor anklageren ville bede om dobbeltlukkede døre.

Annonce

- Vi er meget tilfredse

Ved ransagningerne er der indtil videre fundet 51 våben og en stor mængde ammunition. 40 af våbnene blev fundet på et lager, mens de resterende våben er fundet i de anholdtes besiddelse, oplyser Københavns Politi.

- På baggrund af denne efterforskning bliver en stor mængde våben nu holdt ude af de kriminelle miljøer, og det er vi meget tilfredse med. Vores indsats fortsætter, og det samme gør den videre efterforskning af denne sag, siger vicepolitiinspektør i SEØ, Torben Henriksen, i pressemeddelelsen.

Fremstillingen af de anholdte sker ved Retten i Odense i løbet af fredagen eller lørdag. Der vil blive begæret lukkede døre, skriver i politiet i sin pressemeddelelse.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce