Annonce
Kerteminde

Mægler vurderede Nordre Havnekaj til 42-51 mio. - blev solgt for ni: Vi er rimelig komfortable med vurderingen

- Enkeltgrundene på Nordre Havnekaj forventes i høj grad at henvende sig til liebhaver-segmentet, der har en atypisk prisfølsomhed i forhold til det normale købersegment og derfor ikke handler på lige markedsvilkår, skrev René Faaborg Greve i sin vurdering af Nordre Havnekaj. Grafik Kerteminde Kommune
René Faaborg Greve fra erhvervsmæglerfirmaet Colliers International mener, at han ramte indenfor skiven, da han i foråret vurderede, at Kerteminde Kommune ville få 42-51 millioner kroner for Nordre Havnekaj. - At der så var nogen i markedet, der ikke kunne se den samme værdi, det er så lidt ærgerligt, siger René Faaborg Greve.
Annonce

- Hvordan kunne du komme med en vurdering, der lå så højt over salgsprisen?

- Ja, men det er jo ud fra de forudsætninger, der har ligget til grund for vores vurdering, hvordan vi forventer, projektet bliver. Hvad vi regner med, at man kan sælge grundene til i sidste ende, og de boliger man kan sælge, når man står med det færdige projekt.

- Men jeg undrer mig bare over, at der er så stor forskel på den værdi, du har vurderet grunden til, og så det den sælges til?

- Ja, det er korrekt, men det har også noget at gøre med, hvilke investorer der kommer til i sidste ende. Og hvordan hele markedsføringsperioden har været. Der er jo nogle investorer, der kan vise sig at holde lidt tilbage ved offentligt udbud.

- Så du tror, det er fordi, Kerteminde Kommune ikke har tiltrukket de rigtige investorer?

- Det er svært at sige, for vi var selv med til at markedsføre noget af projektet, men der har været investorer, som ikke lige syntes, at timingen var rigtig til at kigge på sådan et projekt. Og så har der været en masse usikkerhed omkring det. Hvordan man skal højvandssikre og så videre, som der er nogen, der har været lidt forbeholdne på.

- Men den usikkerhed har du jo kendt, da du værdiansatte det her?

- Jo, men der er nogle, der har set på det med mere skeptiske øjne.

- Kom det som en overraskelse for dig, at der ikke kom et bud ind, der bare lå i nærheden af din vurdering?

Ja, det er jo klart. Jeg satsede da på, at der var nogle bud, der var tættere på det, som vi ligesom vurderer.

- Hvad skulle Kerteminde have gjort anderledes for at få det solgt til den pris, som du vurderede det til?

- Det er lidt svært at sige, der kan jo være nogle omkostninger på området, som skulle have været lagt mere frem i forholdt til, hvordan man kan højvandssikre.

- Hvis du skulle vurdere området i dag, hvad ville du så vurdere det til?

- Vi har fået at vide af kommunen, at de også har spurgt nogle lokale mæglere i området, om boligerne kunne sælges til de priser, vi angav lige omkring 30.000 kroner per kvadratmeter. Så har vi trukket fra, hvad vi mener, det vil koste at opføre det givne byggeri, og så står man tilbage med det restbeløb, man så kan betale for grunden. Så på den baggrund er vi rimelig komfortable med den vurdering. At der så var nogen i markedet, der ikke kunne se den samme værdi, det er så lidt ærgerligt – kan man sige.

- Ja, eller man kan sige, at hvis du står fast på den vurdering, du gav, men at de rette investorer ikke har været der, så skulle man måske vente på, at de rette investorer kom?

Ja, sådan kan man også se på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Helten fra "Miraklet i Madrid" er stadig en cirkushest - efter at have været rundt i både Hannover, Kaiserslautern og senest Aarup

CORONAVIRUS

Live: Hosteklinikker skal aflaste børnelæger med coronaprøver

Kerteminde For abonnenter

Lokal håndværker vil bygge 32 huse i Langeskov - venter blot på lokalplanen: - Jeg oplever, at jeg kommer bagerst i køen

Annonce