Annonce
Kerteminde

Mægler vurderede Nordre Havnekaj til 42-51 mio. - blev solgt for ni: Vi er rimelig komfortable med vurderingen

- Enkeltgrundene på Nordre Havnekaj forventes i høj grad at henvende sig til liebhaver-segmentet, der har en atypisk prisfølsomhed i forhold til det normale købersegment og derfor ikke handler på lige markedsvilkår, skrev René Faaborg Greve i sin vurdering af Nordre Havnekaj. Grafik Kerteminde Kommune
René Faaborg Greve fra erhvervsmæglerfirmaet Colliers International mener, at han ramte indenfor skiven, da han i foråret vurderede, at Kerteminde Kommune ville få 42-51 millioner kroner for Nordre Havnekaj. - At der så var nogen i markedet, der ikke kunne se den samme værdi, det er så lidt ærgerligt, siger René Faaborg Greve.

- Hvordan kunne du komme med en vurdering, der lå så højt over salgsprisen?

- Ja, men det er jo ud fra de forudsætninger, der har ligget til grund for vores vurdering, hvordan vi forventer, projektet bliver. Hvad vi regner med, at man kan sælge grundene til i sidste ende, og de boliger man kan sælge, når man står med det færdige projekt.

- Men jeg undrer mig bare over, at der er så stor forskel på den værdi, du har vurderet grunden til, og så det den sælges til?

- Ja, det er korrekt, men det har også noget at gøre med, hvilke investorer der kommer til i sidste ende. Og hvordan hele markedsføringsperioden har været. Der er jo nogle investorer, der kan vise sig at holde lidt tilbage ved offentligt udbud.

- Så du tror, det er fordi, Kerteminde Kommune ikke har tiltrukket de rigtige investorer?

- Det er svært at sige, for vi var selv med til at markedsføre noget af projektet, men der har været investorer, som ikke lige syntes, at timingen var rigtig til at kigge på sådan et projekt. Og så har der været en masse usikkerhed omkring det. Hvordan man skal højvandssikre og så videre, som der er nogen, der har været lidt forbeholdne på.

- Men den usikkerhed har du jo kendt, da du værdiansatte det her?

- Jo, men der er nogle, der har set på det med mere skeptiske øjne.

- Kom det som en overraskelse for dig, at der ikke kom et bud ind, der bare lå i nærheden af din vurdering?

Ja, det er jo klart. Jeg satsede da på, at der var nogle bud, der var tættere på det, som vi ligesom vurderer.

- Hvad skulle Kerteminde have gjort anderledes for at få det solgt til den pris, som du vurderede det til?

- Det er lidt svært at sige, der kan jo være nogle omkostninger på området, som skulle have været lagt mere frem i forholdt til, hvordan man kan højvandssikre.

- Hvis du skulle vurdere området i dag, hvad ville du så vurdere det til?

- Vi har fået at vide af kommunen, at de også har spurgt nogle lokale mæglere i området, om boligerne kunne sælges til de priser, vi angav lige omkring 30.000 kroner per kvadratmeter. Så har vi trukket fra, hvad vi mener, det vil koste at opføre det givne byggeri, og så står man tilbage med det restbeløb, man så kan betale for grunden. Så på den baggrund er vi rimelig komfortable med den vurdering. At der så var nogen i markedet, der ikke kunne se den samme værdi, det er så lidt ærgerligt – kan man sige.

- Ja, eller man kan sige, at hvis du står fast på den vurdering, du gav, men at de rette investorer ikke har været der, så skulle man måske vente på, at de rette investorer kom?

Ja, sådan kan man også se på det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lukket feriecenter tæt på åbning: Oprørte husejere stempler lejeaftale med feriecenter som ulovlig

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Slut med togdrift om søndagen

1995 Ritt Bjerregaard har i hvert fald lært én ting af sin sag med lejligheden på Vesterbro i København: Prisen for at fastholde nogle principper kan blive for stor. Derfor valgte hun i går at meddele finansminister Mogens Lykketoft, at hun giver afkald på 166.000 kroner årligt i ministerpension oven i de godt 1,2 millioner lavt beskattede kroner, som hun får som EU-kommissær. Til Fyens Stiftstidende siger Ritt Bjerregaard, at hun dybest set er modstander af, at man skal rette sig efter tilfældige stemninger, eller hvad der tidligere har været praksis. Når jeg gav affald på pensionen, var det fordi, at situationen efterhånden var blevet så hysterisk, at den skyggede for alt det, jeg skulle lave som kommissær. 1970 Det er radioens udsendelser, der trods alt vinder i konkurrencen om lytter/seernes bevågenhed, måske fordi radiolytning er lettere at kombinere med andre gøremål. Sådan lyder konklusionen af en lytter- og seerundersøgelse, som Danmarks Radio har offentliggjort. Undersøgelsen viser blandt andet, at lytterne uhyre sjældent lukker for en radioudsendelse, fordi de finder den kedelig, Det gør derimod en del seere. Tv har dog stadig meget store seertal. Over to millioner mennesker ser aftenens første tv-avis, hvorimod den sene udgaves seertal er meget afhængig af, hvilken udsendelse, der ligger umiddelbart forud. Hvis det er et populært program, er der mange, der også ser tv-avisen bagefter. 1945 Den længe ventede nedskæring af statsbanetrafikken bliver nu til alvor. I går aftes udsendte statsbanerne meddelelse om, at nedskæringen skal træde i kraft den 1. februar, og at den reducerer toggangen til 20 procent af den normale trafik før krigen. Den almindelige regel for hverdagstrafikken bliver, at der kører et tog om morgenen og et om aftenen, og om søndagen vil der slet ikke køre damptog. Forbindelsen mellem landsdelene bliver efter den nye køreplan meget vanskelig, idet der kun bliver én forbindelse daglig i hver retning – og om søndagen kan man overhovedet ikke rejse. Færgebilletterne til Storebæltsoverfarten genindføres fra 1. februar og udleveres kun i begrænset omfang.

Nordfyn

Ungt ægtepar overtager kendt Bogense-spisested

Annonce