Annonce
Fyn

Måtte på skadestuen: Fængselsbetjent overfaldet med knytnæveslag i Nyborg Fængsel

Onsdag belv en fængselsbetjent overfaldet af en indsat efter en række konflikter. Overfaldet sker godt tre år efter, en fængselsbetjent blev skudt i benet uden for Nyborg Fængsel den 12. juli 2016 om aftenen. Foto: Louise Koustrup.
En række konflikter kulminerede onsdag i Nyborg Fængsel, hvor en indsat overfaldt en fængselsbetjent, der efterfølgende måtte på skadestuen.

En række konflikter med en indsat endte onsdag voldeligt i Nyborg Fængsel, hvor en indsat overfaldt en fængselsbetjent. Det oplyser Fængselsforbundet.

Det var flere uenigheder om oprydning, der til sidst fik den indsatte til at ty til vold. Den indsatte nægtede at rydde op efter sig og råbte den kvindelige fængselsbetjent ind i hovedet, inden hun blev slået i hovedet gentagne gange i både ansigt og baghovedet.

Den indsatte blev lagt i håndjern af to kolleger til fængselsbetjenten, som måtte en tur på skadestuen.

Tillidsrepræsentant i Nyborg Fængsel Martin Sørensen er lettet over, at der netop onsdag var indkaldt ekstra mandskab til den sikrede afdeling, hvor overfaldet skete.

- Optimalt skal der være tre fængselsbetjente på vagt på afdelingen, men vi har ikke bemanding nok, så normalt er der kun to. Da overfaldet skete, var der hentet en ekstra mand ind fra vores forstærkningshold, så der var to kollegaer til at håndtere overfaldssituationen og hjælpe den betjent, der blev overfaldet. Jeg tør ikke tænke på, hvordan situationen havde udviklet sig, hvis de kun var to på vagt, udtaler han.

Mens man ikke kan dæmme op for umotiverede overfald begået af hårde kriminelle, kan man sørge for, at sikkerheden er i orden, mener tillidsrepræsentanten:

- Vi vil aldrig kunne forhindre umotiverede overfald, men vi kan bemande ordentligt. Vi kan jo ikke garantere, at et lignende overfald ikke finder sted i næste uge, hvor de igen kun er to fængselsbetjente på vagt, siger Martin Sørensen.

Annonce

Formand: Træd ind i vores virkelighed

Bemandingsproblemet udfordrer sikkerheden i alle landets fængsler, lige nu rummer flere indsatte til færre ansatte end nogensinde. Formand for Fængselsforbundet, Bo Yde Sørensen, opfordrer til handling:

- Kriminalforsorgen er simpelthen nødt til at begynde at se realistisk på sikkerheden. Så sent som i denne uge afviste områdedirektøren for netop Nyborg Fængsel i et radioindslag, at bemanding påvirker sikkerheden, siger han og fortsætter:

- Jeg må blot konstatere, at jeg nu igen har en kollega, der er blevet overfaldet på den mest primitive vis. Måske er det på tide at slå autopiloten fra hos den øverste ledelse i Kriminalforsorgen og træde ind i fængselsbetjentenes virkelighed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce