Annonce
Læserbrev

Måske er det alderen - måske er det ikke

Annonce

Læserbrev: Jeg er ikke et menneske, som søger Gajolæsker, ugeblade eller havehække efter gode livsråd, ej heller finder jeg roen i at ligge i min seng eller på en sofa. Som et af mine elskede børnebørn engang udtrykte det, da jeg sagde jeg ikke kunne sidde på hænderne: ”Du har også lidt korte arme bedstefar.” Det var iøvrigt samme barnebarn som udbrød: ”Bedstefar larmer,” da jeg spillede og sang til en af mine bogreceptioner ...

Min netop afsluttede tredje praktik på læreruddannelsen, vellykket, varm og vedkommende, viste mig et andet eksempel på knivskarp børnelogik. Historie i 6. klasse: ”Romerriget faldt bl.a. fordi Hunnerne angreb, da de ville have en del af kagen.” Timen efter blev der spurgt til årsager til Romerrigets fald. En ivrig og interesseret elev med tegnestifter på stolen rækker hånden op og svarer: ”Det var fordi, kvinderne angreb for at få Romernes kager ...”

Jeg er nok en af dem, som ved at livet er kort, forbandet kort, og at fokus på en selv hele vejen bare ikke er nok. Jeg bryder mig ikke om meningsløshed, og ferien i julen, her hvor dem, som er væk mangler, får mine tanker over på ordet mening. Carsten Oxenvad, min gamle LG lærer på UCL ville her spørge: ”Det er jo meget godt, men hvad er mening?” Mening for mig er følelsen af, at det jeg laver, giver mig ro og følelsen af at indgå i en sammenhæng, hvor jeg er mere end mine hverdags- og vanetanker. Mening møder jeg i lærergerningen, men når jeg sidder i min tomme stue, så mangler den.

Der siges så meget, og måske også for meget. Der er to sider på en mønt, siger nogle. Det er fint for dem, men hvad med os som lever i rillerne på kanten? Der hvor de dybeste mærker er, der hvor man måske hverken er plat eller krone.

Siden min 180 graders livsændring i 2010, har jeg set mit netværk smuldre, familie som venner, selv hunden trak stikket og opgav småpibende ævret. Jeg ved ikke, om det er andre, som rykker sig væk, eller om det er mig, men i juletiden tænker jeg mere over det, end jeg gør i hverdagen, som så mange andre. Disse tanker hører også årstiden til, selv om vi ikke ser dem i Bilka, eller på Facebook.

Jeg er nok, når alt kommer til alt, som så mange andre midt i livet, selv om der kun er en ”Nancke” som nogen siger, men igen der er jo kun én af os hver især, når alt kommer til alt - og gid det var nok i denne tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce