Annonce
Erhverv

Måske endnu en restaurant ved Skovsøen: Barfoed køber Jensens hovedsæde

Jensens Bøfhus' hovedkvarter i den tidligere restaurant Skoven ved Fruens Bøge i Odense er blevet solgt til Barfoed Group for 23,3 millioner kroner. Foto: Vibeke Volder

Odenseanerne får formentlig endnu en restaurant i deres populære udflugtsområde omkring Skovsøen i Fruens Bøge. Koncernen bag Jensens Bøfhus indskrænker sit hovedkvarter, der ligger i det tidligere Restaurant Skoven, som den har solgt til Barfoed Group. Det kan give plads til endnu en restaurant ved siden af den eksisterende Jensens Bøfhus-restaurant.

Historie, arkitektur og beliggenhed har fået den store ejendomsinvestor Barfoed Group til købe det tidligere Restaurant Skoven ved Skovsøen i Odense. Sælger er Jensens Bøfhus.

- Det var en enestående chance for at få mulighed for at sætte vores fingeraftryk på et fantastisk område i Odense, siger Frederik Barfoed, der er direktør og medejer af Barfoed Group.

Ejendommen huser i dag en Jensens Bøfhus-restaurant samt bøfkædens hovedsæde, og begge dele bliver efter kontrakten liggende på stedet i mange år. Men Jensens, der er i gang med at slanke forretningen, har mulighed for indskrænke den del af firmaets lejemål, der bruges til administration, og så bliver "et større areal" ledigt med plads til endnu en restaurant i bygningen.

- Jensens gør højst sandsynlig brug af den mulighed, så vi tænker allerede over, hvordan vi kan indrette det areal, der bliver frigjort, siger Frederik Barfoed.

Annonce

Restaurant Skoven

Hvor Restaurant Skoven ligger i dag, lå der tidligere et kommunalt ejet traktørsted lavet af træ. Det blev besøgt af de mange odenseanere, som tog på udflugt i området - mange med sporvogn, tog, hestevogn eller åfartens dampbåde.I 1936 byggede kommunen en mere tidssvarende restaurant. Den holdt kun åben i de fire sommermåneder, og forpagterne blev skiftet ud næsten hvert år. Frem til 1960 var der ikke færre end 17 forskellige forpagtere af stedet.

I 1960 gjorde restauratør J.K. Jensen Skoven til en helårsforretning.

I 1965 blev stedet solgt til Odense-restauratør, J.C. Madsen, der ejede familierestauranten Næsbyhoved Skov på Kanalvej i byen. Med J.C. Madsen kom der for alvor gang i Restaurant Skoven, der kom levende musik hver lørdag samt et køkken, man kunne stole på. Senere overtog sønnen Erik Madsen restauranten

I 2002 blev den solgt til Jensens Bøfhus, der drev den videre.

I 2004 lukkede Restaurant Skoven for sidste gang, i 2005 åbnede i stedet en Jensens Bøfhus-restaurant.

Jensens Bøfhus-restauranten ved Skovsøen har indgang fra siden. En eventuel ny restaurant får indgang gennem Restaurant Skovens tidligere indgang i ejendommens gavl. Arkivfoto: Michael Bager
Palle Skov Jensen ved den ejendom, som hans koncern nu har solgt fra for at skaffe penge til at vende udviklingen i restaurant-kæden. Han ejer stadig virksomheden og er medlem af bestyrelsen, men har overladt driften til andre. Arkivfoto: Kasper Kamuk

Synd at bygge Skoven om

Allerhelst vil han helt genskabe den oprindelige ejendom, som han roser højt for sin arkitektur.

- Helt ærligt synes jeg, at det var synd at bygge en del af ejendommen om til kontorer. Det er beliggenheden og byggeriet for godt til. Hvis en del bliver ledig, vil vi føre den tilbage til restaurantbrug med noget af det oprindelige udseende, siger Frederik Barfoed.

En eventuel ny restaurant får den gamle hovedindgang til Restaurant Skoven samt halvdelen af den store terrasse ned mod Skovsøen. Tankerne om endnu en restaurant har krævet en del samtaler mellem køber og sælger.

- Jensens ser selvfølgelig ikke gerne, at der flytter en direkte konkurrent ind lige ved siden af, så vi har måttet overbevise dem om, at det ikke er vores formål. Jeg kunne forestille mig noget i retning af et fransk brasserie, men så langt er vi slet ikke nået endnu, siger Frederik Barfoed, der på længere sigt godt kan forestille sig i alt tre restauranter i ejendommen.

- Jeg tror, at endnu en - eller engang to - restaurant vil gavne de øvrige i området - Jensens Bøfhus, Carlslund og Sortebro Kro. Den vil være med til at trække folk derud og gøre området til et mål, når man skal ud at spise, siger han.

Har betalt 23 millioner kroner

Frederik Barfoed ser så mange muligheder i den historiske ejendom, som generationer af odenseanere har holdt fester i, at han slet ikke bekymrer sig om, hvorvidt Jensens Bøfhus har mulighed for at fortsætte som lejer, siger han. Aftalen er, at bøfkæden skal leje ejendommen i de kommende 10 år.

Barfoed Group går allerede i august i gang med at renovere facaden og arealerne omkring ejendommen.

Jensens-koncernen købte Restaurant Skoven i 2002 og drev den videre i nogle år. I 2005 åbnede Jensens Bøfhus på stedet.

Odense-investoren har købt ejendommen til den pris og de vilkår, som Jensens Bøfhus havde forlangt. Det vil sige en pris på 23,3 millioner kroner samt den omtalte lange lejekontrakt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jensens Bøfhus.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce