Annonce
Indland

Månedlangt afbrændingsforbud er fortid i meget af Danmark

Den varme og tørre sommer har givet et rekordstort antal naturbrande i Danmark. Trekantområdet Brandvæsen, Nordjyllands Beredskab og MidtVest Brand og Redning har mandag alle varslet, at afbrændingsforbuddet er ophævet eller bliver ophævet klokken 17.

Mandag er afbrændingsforbuddet ophævet i en lang række kommuner. Årsagen er weekendens regn.

Det afbrændingsforbud, der har været i kraft i hele landet siden juli, er ophævet i en lang række kommuner landet over. 35 kommuner har fortsat afbrændingsforbud.

I alt har 63 kommuner ophævet forbuddet fra klokken 17 mandag. Men Østjylland og store dele af Vest- og Nordsjælland samt Lolland-Falster og Bornholm har stadig afbrændingsforbud. Det oplyser Danske Beredskaber.

Det betyder, at stort set hele Jylland og hele Fyn har afvarslet forbuddet. Det gælder også hovedstadsområdet og Sydsjælland.

En knastør sommer, der siden maj bød på høj sol og meget lidt nedbør, gav afbrændingsforbud i hele landet.

Hele landet har været dækket siden 4. juli. Men weekendens regn får nu altså to tredjedele af kommunerne til at ophæve forbuddet.

- Vi opfordrer fortsat til yderste forsigtighed og omtanke med brugen af åben ild, skriver MidtVest Brand og Redning.

Danske Beredskaber opfordrer til, at borgerne holder sig opdaterede og ikke forudsætter, at afbrændingsforbuddet er ophævet i ens kommune, bare fordi det har regnet meget i weekenden.

- Rundt omkring foretager man løbende vurderinger af, om forholdene nu har ændret sig så meget, at der skal ske en ændring i afbrændingsforbuddet, siger sekretariatschef i Danske Beredskaber Bjarne Nigaard.

Hvornår forbuddet forventes at være afblæst i hele landet, er stadig usikkert.

- Det er svært at sige noget helt eksakt om, hvornår der har været tilpas meget nedbør til, at afbrændingsforbuddet er en historie blot.

- Men det går da den rigtige vej lige nu. Det drypper derude, og vejrudsigten siger jo, at det vil det blive ved med. Så der er håb forude for folk, der har lyst til at komme ud med grill.

Fredag fortalte Beredskabsstyrelsen, at de foreløbige opgørelser viste, at der i maj, juni og juli var 2091 naturbrande i Danmark. Gennemsnittet for perioden fra 2013 til 2017 var 592.

Helt voldsom var udviklingen i juli, hvor Beredskabsstyrelsen noterede 1364 naturbrande - mere end seks gange flere end gennemsnittet fra 2013 til 2017 på 226.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce